Αθλήματα

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή στην Άννα Κορακάκη! (photos)

korakaki3Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη έφθασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/08) στην Αθήνα και έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους απ’ την ελληνική κυβέρνηση. “Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήταν όνειρο ζωής”, ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις της.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση τη χρυσή Ολυμπιονίκη στα 25 μέτρα πιστόλι, Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφθασε λίγο πριν τις 13:30 στο “Ελ. Βενιζέλος” με πτήση απ’ τη Ρώμη.

Εκεί την περίμενε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος και της προσέφερε μία τεράστια ανθοδέσμη. Στις πρώτες δηλώσεις της, η χρυσή Ολυμπιονίκης, που υποστηρίζεται απ’ την Stoiximan, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για την τεράστια επιτυχία, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε:”Κατόρθωσε και έκανε το όνειο πραγματικότητα. Είναι παράδειγμα για όλους τους νέους ανθρώπους για όσα περνάει η πατρίδα. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες. Μπορούμε να κερδίσουμε και τη συνολική νίκη για την πατρίδα και την προσωπική του καθενός.

Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία οφείλει να φτιάξει τα προβλήματα όχι λόγια αλλά πράξεις”.

Από την πλευρά της, η Άννα Κορακάκη ανέφερε:

“Όχι δεν το έχω συνειδητοποιήσει, θα μου πάρει καιρό και με βοηθάτε τώρα με αυτό που συμβαίνει γιατί εκεί ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα. Σημαίνει τα πάντα αυτό το μετάλλιο, το ονειρευόμουν από μικρό παιδί αυτό το μετάλλιο. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και να κάνεις ρεκόρ, αλλά αυτά τα μετάλλια μπορεί να μην έρθουν.

Έδωσα το καλύτερο δυνατό και ήρθαν αυτά τα μετάλλια. Εκπληρώθηκε το όνειρο μου εις διπλούν. Περίμενα ένα μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι, αλλά ήρθε και στο σπορ πιστόλι. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό γιατί οι προπονήσεις μου ήταν θετικές τον τελευταίο χρόνο. Διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματα μου σωστά στον τελικό”.

Για τα δυο Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε, ανέφερε: “Με κάνει υπερήφανη που είναι η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει δυο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και ελπίζω να μην είμαι η τελευταία.”

Για τον αθλητισμό και αν θα αλλάξει κάτι, τόνισε: “Δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά θέλω να σημάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους. Να είναι το κίνητρο να πάνε πιο ψηλά”.

Για σκοποβολή ως άθλημα, είπε: “Ήταν μία από τις προσδοκίες μου να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα και να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτό. Με στεναχωρεί το γεγονός πως ο αριθμός των αθλητών μειώνεται”.

Τέλος, για το ποιους ευχαριστεί και αν έχει κάποιο γούρι, είπε:”Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένεια μου. Τους φίλους μου και όλους όσους με στηρίζουν πριν γίνει αυτό και όταν τελειώσει αυτό. Έχω ένα βραχιόλι που μου έδωσε η γιαγιά μου και αυτό έχω για γούρι. Το είχα στην τσέπη μου”.

Η Κορακάκη μαζί με τον πατέρα της θα παραμείνουν για λίγες ώρες στην πρωτεύουσα και έπειτα θα “πετάξουν” για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 17:00.

Δείτε PHOTOS απ’ την υποδοχή στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected