Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-2 (vid+tweets)

Cp2gYgLWEAE1IGDΗ Μπαρτσελόνα με το 2-0 (Σουάρες-Μουνίρ) επί της Σεβίλλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» είναι έτοιμη να σηκώσει το 12ο ισπανικό Super Cup στη ρεβάνς της Βαρκελώνης τα ξημερώματα της ερχόμενης Πέμπτης.

Στον πρώτο αγώνα του Supercopa de España, ο Λουίς Ενρίκε πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως τεχνικός των Καταλανών νίκη στην έδρα των Ανδαλουσιάνων, ωστόσο ο Ζερεμί Ματιέ αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο και ο Αντρές Ινιέστα στο δεξί γόνατο, στο παιχνίδι όπου συμπλήρωνε 594 επίσημα ματς με τους “μπλαουγκράνα” και προσπερνούσε τον Κάρλες Πουγιόλ στη 2η θέση της κατάταξης (πρώτος ο Τσάβι με 767 ματς).

Η… μόνιμη κάτοχος του Europa League, υπό τις οδηγίες του Χόρχε Σαμπαόλι, είχε αρκετά νέα πρόσωπα όπως ο Φράνκο Βάσκες και ο Λουσιάνο Βιέτο στην επίθεση ή ο Χιρόσι Κιγιοτάκε στο κέντρο, ωστόσο παρέμεινε “σκληροτράχηλη” ομάδα και περιόρισε κάπως τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Ένα τετ α τετ του Λουίς Σουάρες που εξουδετέρωσε ο Σέρχιο Ρίκο ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του 1ου μέρους, ενώ ένα πεντάλεπτο πίεσης των γηπεδούχων προκάλεσε ανησυχία στην Μπαρτσελόνα.

Στο 2ο μέρος, οι φιλοξενούμενοι αποτίναξαν το άγχος και άρχισαν να ψάχνουν με πιο σωστό τρόπο το γκολ. Μία εκπληκτική συνεργασία του Λιονέλ Μέσι, του Αρντά Τουράν και του Σουάρες οδήγησε στο γκολ του περσινού αρχισκόρερ της Primera Division στο 54ο λεπτό.

Οι Σεβιγιάνοι ανέβηκαν μερικά μέτρα και άφησαν κενά στα μετόπισθεν, με συνέπεια να κινδυνέψουν. Από τις αλλαγές των δύο προπονητών, αυτή του Μουνίρ ελ Χανταντί αποδείχθηκε πιο κομβική, αφού ο νεαρός Ισπανός έκανε το 2-0 στο 81ο λεπτό και ουσιαστικά σταμάτησε κάθε συζήτηση ανατροπής, παρά τη ρεβάνς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο “Καμπ Νόου”.

Συνθέσεις

Σεβίλλη (4-1-4-1): Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Μερκάδο, Εσκουδέρο (55′ Σαράμπια), Κρανεβίτερ (69′ Γκάνσο), Βιτόλο, Κιγιοτάκε, Βάσκες, Ενζονζί, Βιέτο (61′ Μπεν Γεντέρ)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Ρομπέρτο, Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ (27′ Ντιν), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (36′ Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες, Τουράν (77′ Μουνίρ)

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected