Κατηγορίες
Αθλήματα

Η μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για το χρυσό μετάλλιο από τους Μάντη και Καγιαλή! (vid)

2033760Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν στη δέκατη θέση στην κούρσα των μεταλλίων και ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους με το χάλκινο μετάλλιο στα 470. Δεύτεροι οι Αυστραλοί στην ισοβαθμία.

Όπως αναφέρει το sport24.gr, μια μεγάλη μάχη έδωσαν οι Μάντης και Καγιαλής με το πλήρωμα της Αυστραλίας στην κούρσα των μεταλλίων. Τελικά οι Μπέλτσερ και Ράιαν ήταν εκείνοι που τερμάτισαν μία θέση παραπάνω από το ελληνικό πλήρωμα με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο και οι Έλληνες το χάλκινο.

Η κούρσα των μεταλλίων έγινε ανάμεσα στα ελληνικό και το πλήρωμα της Αυστραλίας τα οποία είχαν το δικό τους ξεχωριστό αγώνα με έπαθλο το ασημένιο μετάλλιο.

Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις πρώτες δύο σημαδούρες με ελάχιστη διαφορά. Στην τρίτη σημαδούρα ο Ράιαν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και το πλήρωμα από την Αυστραλία να χάνει πολύτιμο χρόνο. Την ίδια ατυχία είχε όμως και ο Τάκης Μάντης στην τελευταία σημαδούρα με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί μετά από έναν σκληρό αγώνα να τερματίσουν στην ένατη θέση και οι Έλληνες στη δέκατη.

Αυτό ήταν το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πανηγύρισαν στο Ρίο οι «χάλκινοι» Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, με την ολοκλήρωση της medal race στα 470 Ανδρών.

Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την… παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

Το αποτέλεσμα της κούρσας μεταλλίων:

1. Ελβετία

2. ΗΠΑ

3. Μ. Βρετανία

4. Γαλλία

5. Σουηδία

6. Νέα Ζηλανδία

7. Αυστρία

8. Κροατία

9 Αυστραλία

10 Ελλάδα

Η τελική κατάταξη:

1. Κροατία 43 β.π.

2. Αυστραλία 58 β.π.

3. Ελλάδα 58 β.π.

4. ΗΠΑ 71 β.π.

5. Μ. Βρετανία 75 β.π.

6. Σουηδία 79 β.π.

7. Γαλλία 87 β.π.

8. Αυστρία 87 β.π.

9. Ελβετία 94 β.π.

10. Νέα Ζηλανδία 104 β.π

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected