Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο ανδρών η Βραζιλία στα πέναλτι! (vid)

CqVu3ZJUIAAqR56Με χιτσκοκικό τρόπο ήρθε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Βραζιλίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, νικώντας με 5-4 στα πέναλτι τη Γερμανία (1-1 καν. διάρκεια).

Ναι, όταν έχεις γνωρίσει τον διασυρμό με 7-1 πριν δύο χρόνια σε ένα Μουντιάλ και μέσα στο σπίτι σου (τότε ημιτελικός), δεν μπορείς να μιλάς για εκδίκηση κόντρα σε… αμούστακα παιδάκια.

Έστω κι έτσι όμως ο Νεϊμάρ και η παρέα του κατάφεραν κάτι μοναδικό στην ιστορία της ολυμπιακής ομάδας της «σελεσάο», καθώς κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα κατάμεστο «Μαρακανά» που… ζούσε κι ανέπνεε γι’ αυτή τη νίκη. Πρώτο μετάλλιο βέβαια ήταν και για τη Γερμανία σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διάσπασή της, καθώς από το 1992 κι έπειτα δεν είχε καταφέρει καν να προκριθεί!

Όπως αναφέρει το SDNA, το προ διετίας “φάντασμα” βέβαια έκανε την εμφάνισή του ξανά στο θρυλικό «Μαρακανά», καθώς μπορεί οι Βραζιλιάνοι να προηγήθηκαν από το 27′ με μία εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ στο «Γ» του Χορν, αλλά το πολύ όμορφο σουτ του Μάγιερ στην κίνηση μετά την ασίστ του Τόλγιαν στο 59′, έφερε το ματς στα ίσια. Το 1-1 έμελλε να μείνει όχι μόνο ως το τέλος του 90λεπτο, αλλά μετά και τα 30′ της παράτασης, παρ’ ό,τι οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία κι απείλησαν περισσότερες φορές τους αντιπάλους τους.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, οι Βραζιλιάνοι είχαν ήρωα τον Γουέβερτον, καθώς το ματς είχε φτάσει στο 4-4 μετά τις οχτώ πρώτες εύστοχες εκτελέσεις, αλλά απέκρουσε το χτύπημα του Πέτερσεν, εκ των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ. Το τελευταίο πέναλτι για τη Βραζιλία δεν θα μπορούσε να το πάρει άλλος από τον Νεϊμάρ, ο άσος της Μπαρτσελόνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα, δείχνοντας και την πίεση που κουβαλούσε για να οδηγήσει τη «σελεσάο» σε μία μεγάλη επιτυχία.

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected