Κατηγορίες

Ανακοίνωση του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΣ Ημαθίας, κ. Βασίλη Φωτιάδη

fotiadisΕπιστολή προς όλα τα ΜΜΕ της περιοχής, απέστειλε πριν λίγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, κ. Βασίλης Φωτιάδης.

Αναλυτικά :

Όπως γνωρίζετε, πλησιάζει η ημερομηνία εκλογών των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ο επ’ εργολαβία Πρόεδρος μας αρνείται για μια ακόμη φορά να παραδεχτεί ότι, μετά από τουλάχιστον είκοσι (20) χρόνια, ελάχιστα έχει προσφέρει στα Σωματεία ή εν πάση περιπτώσει ότι κάποτε θα πρέπει να υπάρξει μια ανανέωση. Παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην καρέκλα του, αδιαφορώντας και για το γεγονός ότι τουλάχιστον κατά τους νόμους της Πολιτείας οσονούπω δεν θα έχει, κατά τα φαινόμενα, τα τυπικά καν προσόντα του υποψηφίου (για να μη μιλήσουμε για ευθιξία). Βέβαια ο αγώνας του συντονίζεται από «τα κεντρικά» με την καθοδήγηση της πανταχόθεν βαλλόμενης διοίκησης της ΕΠΟ.

Πρόσφατα ψηφίστηκε ο Κανονισμός Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ. Άγνωστο για τον πολύ κόσμο τι ρυθμίζει, είναι βέβαιο όμως ότι στην πορεία θα φανεί ποια ή ποιες υστερόβουλες σκέψεις επιδιώκει να νομιμοποιήσει. Από όλες τις διατάξεις του Κανονισμού ο κ. Καραμελίδης επέλεξε να ενημερώσει εγγράφως τα Σωματεία μόνο για την πρόβλεψη του άρθρου 9 που ορίζει ποια βιβλία υποχρεούνται να τηρούν τα Σωματεία. Το θέμα όμως αυτό ρυθμίζεται με νόμο (άρθρο 6 του ν. 2725/99) και το μόνο που αλλάζει είναι ότι τα βιβλία πριν την έναρξη της χρήσης τους θα πρέπει να θεωρούνται από την οικεία Ένωση (ο νόμος ορίζει το Νομάρχη). Οα ρωτήσω λοιπόν τον κ. Καραμελίδη:

– Οι υπόλοιπες διατάξεις του Κανονισμού γιατί άραγε δεν ενδιαφέρουν τα Σωματεία;

– Βιβλία και πριν την ψήφιση του Κανονισμού δεν υποχρεούνταν να τηρούν τα Σωματεία; Και γιατί ο Κανονισμός τροποποιεί το νόμο (αυξάνει τα βιβλία και διαφοροποιεί το όργανο θεώρησης); Πλέον απαιτείται διπλή θεώρηση των βιβλίων; Τα υπάρχοντα βιβλία θα πρέπει να θεωρηθούν και από την ΕΠΣ;

– Αφού μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει τα Σωματεία για καινούργια διάταξη, γιατί δεν εξηγεί τι αλλάζει ή τέλος πάντων τι πρέπει να κάνουν για να είναι τακτοποιημένα;

– Γιατί το ενημερωτικό έγγραφο το συνοδεύει με ένα άλλο με το οποίο ζητά «… τα σωματεία που προσκομίζουν στην Ένωση Δελτία Αιτήσεων Μεταβολών, θα πρέπει συγχρόνως να προσκομίζουν και τα βιβλία πρακτικών των Γεν. Συνελεύσεων και Διοικητικού τους Συμβουλίου, από τα οποία θα προκύπτει η νομιμότητα εκλογής του Δ.Σ. τους ..»;

– Από πότε και με ποιο δικαίωμα η ΕΠΣ Ημαθίας παρεμβαίνει στη λειτουργία των Σωματείων και αξιώνει τον έλεγχο λειτουργίας τους; Δεν γνωρίζει ότι τα Σωματεία ελέγχονται από τα μέλη τους και μόνο ή από την Πολιτεία;

– Γιατί τώρα θέλει τα Πρακτικά των ΓΣ και την κατανομή αξιωμάτων των μελών του ΔΣ; Έχει σχέση με τις επερχόμενες εκλογές η αξίωση του;

– Γιατί μέχρι σήμερα, και για δύο (2) τουλάχιστο 10ετίες, ενώ ο κόσμος γνωρίζει για τα σωματεία-ψηφοφόρους (του), που δεν έχουν αθλητές, γήπεδο και βέβαια πραγματική διοίκηση και υπόσταση, δεν φρόντισε (δεν ήθελε) να σκαλίσει το θέμα;

 

Θα απαντήσω στα παραπάνω ερωτήματα και αν διαφωνεί με διαψεύδει ο κ. Καραμελίδης.

– Φυσικά τα Σωματεία θα πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια και βέβαια νόμιμα.

– Τα Σωματεία οφείλουν να τηρούν τα προβλεπόμενα βιβλία και κυρίως να είναι προσηλωμένα στο σκοπό τους που είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δε νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση να παραδίδουν τις σφραγίδες τους σε άτομα που δεν έχουν θεσμικό ρόλο στη Διοίκηση τους.

– Το αν ένα πρακτικό είναι έγκυρο και πραγματικό αναγνωρίζεται εύκολα. Αν είναι εικονικό ή πλαστό ο Εισαγγελέας ξέρουμε που βρίσκεται.

– Τα παραπάνω ήταν για κάποια Σωματεία άγνωστα μέχρι σήμερα με τη δική του ανοχή και σύμπραξη. Αν αυτοκριτικά αναγνωρίζει τις παραλείψεις και τις εξωθεσμικές ενέργειες του, τον παρακαλώ άμεσα να επιστρέψει τις σφραγίδες των Σωματείων που κρατά στο συρτάρι του και να ελέγξει τα Φύλλα Αγώνων της Γ’ Ερασιτεχνικής περιόδου 2016 (και όχι μόνο, ειδικά εκλογικών περιόδων) για να δει αν αγωνίζονταν και ποιοι πεθαμένοι (και μη μπλέκει και τους διαιτητές στις «δουλειές» του να πιστοποιούν τέλεση αγώνων μεταξύ Σωματείων που δεν έχουν καν δελτία ποδοσφαιριστών).

Αυτά προς το παρόν και να γνωρίζουν οι φίλαθλοι, όπως και η Διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, ότι εφεξής θα υπάρχει κάθε φορά κριτική στις παλινωδίες της ΕΠΣ Ημαθίας.

«Η ελπίδα κόντρα στο σάπιο κατεστημένο»

Η ευαισθησία και η ιστορία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο σαν πρόεδρος της  Α.Ε. Ποντίων, την οποία μαζί με τους συνεργάτες μου ιδρύσαμε και μέσα σε τέσσερα χρόνια, οδηγήσαμε στις επαγγελματικές κατηγορίες, όσο και σαν ταμίας του Συνδέσμου Φίλων Βέροιας, δεν μου επιτρέπουν να παραμένω πλέον αδρανής και αποστασιοποιημένος από το τέλμα και την κατάντια που βιώνει τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας.

Μιας περιοχής που έβγαλε δεκάδες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια τίμησαν με την παρουσία τους, όχι μόνο μεγάλες επαγγελματικές ομάδες και κατηγορίες, αλλά και τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος αρκετοί από τους οποίους γαλουχήθηκαν στα δικά μου χέρια (Ατματζίδης, Νταζμπίζας, Νινιάδης, Καφές, Γελαδάρης κ.α.).

Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει ανάγκη από ανθρώπους κοινωνικά καταξιωμένους που διακρίνονται για το ήθος τους, τη σεμνότητά τους και την αγάπη τους για το άθλημα. Το ποδόσφαιρο και η Ημαθία έχει ανάγκη από μια νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα, ένα άλλο ήθος, μια άλλη συμπεριφορά, ειλικρινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και όχι όλα στον βωμό της σκοπιμότητας και την εξαγορά των συνειδήσεων με στόχο να μην χαθούν οι καρέκλες. Πρέπει να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ποδοσφαιρικό χθες της διαχείρησης των αγώνων, της τελμάτωσης του χώρου, της άποψης ότι είναι «όλα καλά όλα ωραία» που έχει ταυτιστεί με τη σημερινή κουρασμένη και γερασμένη, απερχόμενη διοίκηση Ε.Π.Σ.Η. και να ανοίξουμε τα φτερά μας για να πετάξει το ποδοσφαιρικό αύριο του νομού μας με τις νέες δυνάμεις που έχουν όραμα, έχουν άποψη, έχουν στόχους και θα έχουν και λόγο στα κέντρα των αποφάσεων για το μέλλον του χώρου μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε με την στήριξη όλων των σωματείων την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου του νομού μας, στο οργανωτικό, στο αγωνιστικό και στο οικονομικό επίπεδο με τις ρεαλιστικές προτάσεις μας και με αδιάκοπη και συνεχή συλλογική δουλειά.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε αποφασισμένοι να τ’ αλλάξουμε όλα, για να παίζουν τα παιδιά μας ποδόσφαιρο, να ξανάρθει ο κόσμος στα γήπεδα και πρώτα απ’ όλα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια οικονομική ανάσα στις ομάδες τις περιοχής μας.

  1. Ήδη σε μια πρώτη επαφή με τον Ο.Π.Α.Π. πήρα την υπόσχεση, ότι από την πρώτη χρονιά της εκλογής της παράταξης μας στην διοίκηση της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, η ένωση μας αλλά και οι υπόλοιπες Ε.Π.Σ , θα χρηματοδοτηθούν με 60,000 ευρώ (20.000 κάθε χρόνο για τα πρώτα τρία χρόνια), χρήματα που θα μοιράζονται εξολοκλήρου στα σωματεία.
  2. Θα διεκδικήσουμε, για να μοιραστούν στις ομάδες μας και έχω την υπόσχεση, ότι τελικά θα δικαιωθούμε το 3% που κάθε εβδομάδα δίνει ο Ο.Π.Α.Π. στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μέσω Ε.Π.Ο. και ένας Θεός ξέρει που καταλήγουν.
  3. Στις επαφές που κάναμε επίσης με τον Ο.Π.Α.Π. πήραμε την υπόσχεση πως ο οργανισμός είναι διατεθειμένος να προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για τις ομάδες που διατηρούν τμήματα υποδομής και που φυσικά θα διατεθεί για την καλύτερη λειτουργία τους.
  4. Ήδη από την παράταξη μας έγιναν επαφές με μεγάλες αθλητικές εταιρείες αθλητικού υλικού, οι οποίες είναι διατεθειμένες μετά από τη συμφωνία μας, να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο 1/4 της λιανικής τιμής τους.
  5. Θα υπάρξει υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ποδοσφαιριστών με συμβεβλημένες ασφαλιστικές εταιρείες με δαπάνη της Ένωσης, καθώς και παρουσία Πτυχιούχου γιατρού στους αγώνες, με έξοδα της Ένωσης.
  6. Τ αντίτιμο ποσό για οποιαδήποτε μεταβολή και για την έκδοση δελτίων, θα μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.
  7. Θα ερωτηθούν τα σωματεία και εφόσον η πλειοψηφία το αποφασίσει θα εφαρμοστούν και από την ένωση μας τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ αουτ, για να αποκτήσουν τα πρωταθλήματα μας μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Καραμελίδης, αυτά αφορούν τη δικαιοσύνη και τα όργανα της.

Εκείνο που εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε σαν διοίκηση της Ε.Π.Σ. Ημαθίας είναι ότι έχουμε μεγάλη αγκαλιά και θα αγκαλιάσουμε όλες τις ομάδες χωρίς διακρίσεις.

Βέροια 26/8/2016

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Π.Σ.ΗΜΑΘΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ SPORTSUP

*Να σημειωθεί πως το SportsUp, ενόψει των εκλογών στην ΕΠΣ Ημαθίας, ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ όλες τις θέσεις απ όπου κι αν προέρχονται χωρίς διάκριση και λογοκρισία. Δεν πρόκειται όμως να πάρουμε ουδεμία θέση προς οποιαδήποτε πλευρά, θα παραθέτουμε όμως όλα τα γεγονότα και τις απόψεις με απόλυτο κριτή και σχολιαστή τον αναγνώστη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected