Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Υπερπρωταθλητής Ηρακλείου ο Ατσαλένιος! (photos)

irodotos-poa-super-cup-2016-2017-aponomi-5-750x500Ο ΠΟΑ ήταν ο φετινός κυπελλούχος του Super Cup ΕΠΣΗ, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ηροδότου σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η ομάδα του Βασίλη Κρασανάκη μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες και να προηγηθεί στο σκορ, με τον Ηρόδοτο όμως να έχει καλές αμυντικές επιλογές.

Τελικά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε στο 19′, όταν από σέντρα του Ρουμπάκη, η κεφαλιά του Μπουτσάκη αποκρούστηκε από τον Λουτριώτη.

Ο ΠΟΑ ανέβαζε συνεχώς τον ρυθμό του στο ματς, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες με τους Πετράκη και Τριανταφύλλου, όμως ο Λουτριώτης ήταν συνεχώς σε εγρήγορση και κρατούσε το μηδέν για την ομάδα του.

Όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα έβρισκε τους δύο ”μονομάχους” ισόπαλους, όμως ο Μπουτσάκης είχε αντίθετη άποψη. Στο 45΄ο ταλαντούχος μέσος του ΠΟΑ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι έπειτα από πάσα του Σακλαμάκη και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, παρά την υπερπροσπάθεια των Λουτριώτη και Κεφαλούκου να διώξουν πάνω στη γραμμή.

poa-super-cup-2016-2017-750x500Το πρώτο ημίχρονο βρήκε μπροστά τον ΠΟΑ με 1-0 και τους ανθρώπους του Ηροδότου να διαμαρτύρονται στον διαιτητή, ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα στη φάση του γκολ, δεν πέρασε την γραμμή.

Στην επανάληψη, ο ΠΟΑ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους παίκτες του Βασίλη Κρασανάκη να προσπαθούν να ”κλειδώσουν” το παιχνίδι και τον Ηρόδοτο να μην δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει σημαντικά.

Στο 54′, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ρουμπάκης έφυγε στον κενό χώρο και την κατάλληλη στιγμή, έδωσε πάσα στον Τριανταφύλλου, ο οποίος έκανε το 2-0 για την ομάδα του, θέτοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο επόμενο δεκάλεπτο, ο Ηρόδοτος πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΟΑ.

Στο 67′ ο Μπερνιδάκης κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Χαρίτου για τράβηγμα στην περιοχή, όμως ο Μήτρου δεν ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα. Ωστόσο ο Ηρόδοτος συνέχισε την ασφυκτική πίεση και κατάφερε να σκοράρει δύο λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Ζαφείρη και πρώτη κεφαλιά του Κεφαλούκου, ο Κανδυλάκης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 1-2 για την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ηρόδοτος είχε ”κλείσει” τον ΠΟΑ στα καρέ του, με τους Ζαφείρη και Κεφαλούκου να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Η ομάδα του Βασίλη Κρασανάκη φανερά επηρεασμένη από την αποβολή, δεν μπορούσε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δεχόμενη ασφυκτική πίεση από την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού.

Τελικά, η μεγάλη φάση ήταν για τον ΠΟΑ στο 93′ , όταν ο Λουτριώτης ανέτρεψε το Σακλαμάκη στην μικρή περιοχή, με τον κ. Μανδαλενάκη να δείχνει το σημείο του πέναλτυ και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ηροδότου. Ο Προκόπης Νικολάου εκτέλεσε ”χρέη” τερματοφύλακα για την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού και απέκρουσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Σακλαμάκης, μία φάση που ήταν και η τελευταία του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΟΑ κυπελλούχο Super Cup για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τους πάικτες της ομάδας του Ατσαλένιου να γίνονται ένα ”κουβάρι” στον αγωνιστικό χώρο.

Συνθέσεις

ΠΟΑ: (Κρασανάκης): Ματαλλιωτάκης, Καρβελάς, Πετράκης, Ρουμπάκης, Χαρίτος, Χατζηανδρέου, Σταθόγλου, Μπουτσάκης (69′ Πετράς), Παπαδομιχελάκης (90′ Βρεττός), Τριανταφύλλου (84′ Αμπντουραχμάνι), Σακλαμάκης.

Ηρόδοτος: (Βασιλειάδης): Λουτριώτης, Μπαλάφας, Μπερνιδάκης, Παπαδάκης (38′ λ. τ. Μήτρου Ν.), Φραγκουλάκης, Κεφαλούκος, Ζαφείρης, Φράγκος, Παρθενιάδης, Κανδυλάκης, Σπύρου(42′ λ.τ. Νικολάου)

περισσότερες φωτογραφίες στο grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected