Κατηγορίες
Αθλήματα

Παραλίγο να φύγει εκτός σταδίου η…σφύρα της Βλόνταρτσικ! (vid)

1652231-35042564-640-360Η Ανίτα Βλόνταρτσικ μέσα σε δύο εβδομάδες βελτίωσε και άλλο το δικό της Παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία στέλνοντας τη σφύρα της στα 82.98 σε αγώνα που έγινε στη μνήμη της σπουδαίας Σκολιμόβσκα.

Η Πολωνία έχει τεράστια παράδοση στη σφυροβολία των γυναικών. Η Καμίλα Σκολιμόβσκα είναι μία από τις αθλήτριες που έχουν συντελέσει σε αυτό. Σε ηλικία 26 ετών έχασε τη ζωή της από πνευμονική εμβολή κατά τη διάρκεια προπόνησης της.

Έτσι, από τη χρονιά του θανάτου της δηλαδή το 2009 καθιερώθηκε ένα μίτινγκ στην Πολωνία το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της. Σε αυτό συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Ανάμεσα σε όσους αγωνίστηκαν φέτος ήταν και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ανίτα Βλόνταρστικ. Στα 31 της χρόνια η Πολωνή σφυροβόλος φαίνεται ότι περνά την καλύτερη φάση της καριέρας της αφού σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στο Ρίο με καλύτερη βολή στα 82.29 έσπασε το Παγκόσμιο ρεκορ που η ίδια κατείχε με 81.08.

Τώρα, στο μίτινγκ στη μνήμη της Σκολιμόβσκα φρόντισε να στείλει ακόμα πιο μακριά τη σφύρα της. Στην τέταρτη προσπάθεια της έστειλε τη σφύρα της στα 82.98 και αμέσως ξέσπασε σε κλάματα μόλις είδε το νούμερο που έγραφε ο φωτεινός πίνακας. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό εάν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες βελτίωσε το Παγκόσμιο ρεκόρ κατά σχεδόν δύο μέτρα.

Δείτε την εντυπωσιακή προσπάθεια της στο βίντεο από το Sport24.gr

https://www.youtube.com/watch?v=EfXyxKNonL4

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected