Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Εθνικός Κλειδιού 2-1 (photos+vid)

DSCN0122Πρεμιέρα σήμερα για ΓΑΣ Ροδοχωρίου και Εθνικό Κλειδιού στη φετινή σεζόν, που ξεκινά και φέτος με το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του θεσμού, στον οποίο στοχεύει φέτος να διακριθεί. Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός πάλεψε για το αποτέλεσμα, μείωσε στο 75′ ωστόσο δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει και προετοιμάζεται πλέον για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, την Κυριακή 18/9

Μπροστά σε ελάχιστους θεατές (λογικό ως ένα σημείο λόγω της ώρας έναρξης), οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν πως ήθελαν να “καθαρίσουν” την υπόθεση πρόκριση. Από τα πρώτα λεπτά, έκλεισαν τον Εθνικό στα καρέ του, ο οποίος όμως είχε έναν πολύ καλό σήμερα Φωτόπουλο, που αποσόβησε δύο καλά σουτ των γηπεδούχων στα πρώτα 5 λεπτά (δείτε αργότερα το βίντεο).

Το γκολ που ζητούσαν οι “κιτρινομπλέ” ήρθε στο 8ο λεπτό, όταν σε ένα γέμισμα από το χώρο του κέντρου, ο Παπαδής βγήκε στην πλάτη της άμυνας, κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, “τσίμπησε” τη μπάλα με το κεφάλι προ του Φωτόπουλου και σε κενή εστία “έγραψε” το 1-0.

Οι παίκτες του Δημήτρη Χαλκιά συνέχισαν την πίεση και δεν επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους σκορ και με πίεση ψηλά, δημιούργησαν κι άλλες καταστάσεις στα καρέ του Φωτόπουλου.

Σε μια εξ αυτών, ο Κοτζαχρήστος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μπρέγκου πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 (21′)

Από το σημείο αυτό και μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα χωρίς όμως να μειώνουν την επιθετικότητα τους, χωρίς όμως τη φρεσκάδα των πρώτων 20 λεπτών.

Μάλιστα ο Εθνικός, θα μπορούσε να μειώσει νωρίτερα το σκορ, αλλά το καλοχτυπημένο φάουλ του Θεοδόση Περηφανόπουλου βρήκε το δοκάρι του Κίτσου.

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τον ΓΑΣ να είναι πιο απειλητικός, έφτασε τουλάχιστον 4 φορές κοντά στο γκολ, αλλά τόσο ο Φωτόπουλος όσο και το δοκα΄ρι δεν επέτρεψαν το άνοιγμα της “ψαλίδας” στο σκορ.

Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Σάκης Κεχαγιάς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Θεοδωρόπουλο, περίπτωση που υποδείχτηκε πέναλτι από τον ρέφερι κ. Παυλίδη.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Περηφανόπουλος, ο οποίος δεν αστόχησε και με το 2-1 στα υπόλοιπα 15 περίπου λεπτά αγώνα, φάνηκε να υπάρχει πλέον νέο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ χωρίς να κινδυνέψουν σοβαρά, βγαίνοντας μάλιστα με αρκετές αξιώσεις σε μία-δύο περιπτώσεις.

Επόμενο παιχνίδια για τον ΓΑΣ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στην πρεμιέρα της Α1 (Σάββατο 10/9 στο Ροδοχώρι) και για τον Εθνικό στα Παλατίτσια κόντρα στον τοπικό ΠΑΟ, στην εκκίνηση της Α2 την Κυριακή 18/9.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Χαλατζιούκα και Αργυρίου.

DSCN0089 DSCN0088

Συνθέσεις

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κίτσος, Ρίσσου, Τσίπης, Τενεκετζή, Θεοδωρόπουλος, Ντατσής, Φρέντι (73′ Πέτγαζλης), Κοτζαχρήστος, Μωυσίδης (85′ Ευθυβούλης), Μπρέγκου, Παπαδής (90+2′ Βαϊναλής).

Εθνικός Κλειδιού : Φωτόπουλος, Δημητριάδης (72′ Κωνσταντάκος), Παρασχόπουλος, Καλυβιώτης, Περηφανόπουλος, Οικονομόπουλος, Αθανασιάδης, Βελικούδης Δ.Χ. (46′ Κεχαγιάς Φ.), Αδαμίδης (67′ Γιαννουχαηλίδης), Κεχαγιάς, Βελικούδης Δ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected