Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

“Κουπάτη” η Νίκη Βόλου!

85a5185f37a8b1535907fdb932bc03f4_LΣε έναν τελικό Σούπερ Καπ Μαγνησίας, που μετατράπηκε σε προσωπική μονομαχία των τερματοφυλάκων Πολυμέρου (κατέβασε τα ρόλα στο 90λεπτο) και Τζήμα (στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τρία χτυπήματα), η Νίκη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή Βόλου στα πέναλτι με 3-1 μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και εφόσον δεν υπήρχε παράταση και να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο στη χρονιά.

Όπως αναφέρει το magnesiasports.gr, οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη δημιούργησαν φάσεις, αλλά παρέμειναν “άσφαιροι” σε όλο το 90λεπτο και ειδικά στο δεύτερο μέρος, κατά το οποίο ο Πολυμέρου αναδείχθηκε σε ήρωα. Από την άλλη στάθηκε καλά, αλλά ήταν και τυχερός ο Ηρακλής στη επανάληψη και χάρη στον εξαιρετικό Πολυμέρου κατάφερε να μη δεχτεί τέρμα, τη στιγμή που η Νίκη είχε τουλάχιστον δέκα τελικές προσπάθειες εντός εστίας.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Λεωνίδας Μπίλης επέλεξε ακριβώς τα ίδια πρόσωπα και διάταξη με τη φιλική αναμέτρηση, κόντρα στη Βέροια. 4-2-3-1, δηλαδή, με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαγεωργίου κα Δημολιό στα άκρα της άμυνας και τους Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη στο κέντρο αυτής. Αμυντικά χαφ ήταν ο Παπαδήμας με τον Τορεζάνι, επιτελικός ο Μ. Παπαδόπουλος, αριστερά και δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Βουρδάκης με τον Ματθαίου αντίστοιχα και φορ ο Κορέτα.

Όσον αφορά τον Ηρακλή, ο Κώστας Μπαντάς επέλεξε επίσης το 4-2-3-1, με τον Πολυμέρου τερματοφύλακα, τον Ντούρο δεξιό οπισθοφύλακα, Κοντοβά αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τους Μοράλες και Γιαμαλή. “Εξάρια” ήταν οι Γιαουπλάρι και Μαυρίδης, ο Λιάρος κινούταν μπροστά από τους δύο ως “δεκάρι”, ενώ στις πτέρυγες επιλέχθηκαν οι Μίλτος (καινούριο μεταγραφικό απόκτημα των κυανόλευκων, που έκανε την παρθενική συμμετοχή του) και Ασλάνογλου, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Παπαστεργίου.

Την υπεροχή η Νίκη, πάντα επικίνδυνος ο Ηρακλής

Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ήταν, όπως αναμενόταν, με τη Νίκη να ψάχνει από νωρίς το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα και τον Ηρακλή να περιμένει πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό της, προκειμένου να χτυπήσει σε ενδεχόμενη αντεπίθεση. Παρ’ όλα αυτά, με το πέρασμα του χρόνου στο πρώτο μέρος, ο Ηρακλής κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να ανησυχήσει τη Νίκη, με δύο καλές στιγμές και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 9′, όταν ο Ματθαίου από τα δεξιά σέντραρε με προορισμό τον Βουρδάκη εντός περιοχής, με το κοντρόλ του τελευταίου να μην είναι καλό και έτσι η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πολυμέρου.

Στο 15′, η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Παρασκευαΐδη, αρχικά, να μην μπορεί να κάνει το γυριστό και τον Κορέτα στη συνέχεια να επιχειρεί εκείνος το αριστερό σουτ, με τον Πολυμέρου να αποκρούει την μπάλα κι εκείνη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29′, ήρθε η πρώτη καλή φάση της ομάδας του Κώστα Μπαντά, με τον Ντούρο από πολύ πλάγια δεξιά να πραγματοποιεί μία σέντρα-σουτ, που απέκρουσε με υπερένταση ο Τζήμας σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει τις μεγάλες ευκαιρίες για κάποιο τέρμα, με τον Μαυρίδη. Ο δυναμικός χαφ έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Παπαδόπουλο και πραγματοποίησε ένα φοβερό σουτ από τα 45 περίπου μέτρα, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Επομένη καλή στιγμή στο 33’, όταν ο Παπαδόπουλος ξεδίπλωσε την αντεπίθεση, βγάζοντας τον Κορέτα μόνο του εντός περιοχής από πλάγια δεξιά, εκείνος “έσπασε” στον Τορεζάνι που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πολυμέρου, που απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Βουρδάκης πήρε το “ριμπάουντ” από αριστερά εντός περιοχής, με το σουτ του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο καλές στιγμές πάλι για τη Νίκη, με το σουτ του Παπαδόπουλου από πλάγι αριστερά στο 44′ να απομακρύνει ο Πολυμέρου με τα πόδια, στην κλειστή του δεξιά γωνία, ενώ στο 45+2′ ακόμα ένα σουτ του Κορέτα, μπλόκαρε ο Πολυμέρου που ήλεγχε τη φάση.

Ήρωας ο Πολυμέρου στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος χαρακτηρίστηκε από τη σωρεία ευκαιριών που απώλεσε η Νίκη και ξεκίνησε, ακριβώς με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Η Νίκη είχε την υπεροχή και προσπάθησε να πετύχει το τέρμα που θα της δώσει το προβάδισμα και θα αποβάλει το άγχος από τα πόδια των παικτών του Λεωνίδα Μπίλη, ενώ ο Ηρακλής φύλαγε τα μετόπισθέν του.

Στο 53′ ο Κορέτα, με αντίπαλο τον Γιαμαλή, πήρε την προσωπική μονομαχία βάζοντας ωραία το σώμα του κι έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πολυμέρου. Στο 65′, η ομάδα του Λ. Μπίλη απείλησε εκ νέου, καθώς μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου από τα δεξιά, ο Παρασκευαΐδης έκανε το ανάποδο ψαλίδι στο πρώτο δοκάρι, από το οποίο επωφελήθηκε ο Ναουμίδης , που είχε κακή τοποθέτηση σώματος και αστόχησε από καλή θέση.

Η Νίκη είχε αυξήσει την πίεσή της και δύο λεπτά αργότερα έχασε μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του αγώνα, για να ανοίξει το σκορ. Ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ στον άξονα, με μία “σκαφτό” χτύπημα, που βρήκε τον Κορέτα στην κίνηση. Ο τελευταίος έξω από τη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά στην κίνηση, με τον Πολυμέρου να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 70′ ο Ηρακλής κατάφερε να σκοράρει, αλλά το τέρμα που πέτυχε ο Λιάκος με προβολή μόνος με τον Τζήμα, μπαίνοντας στην πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Λιάρου, ακυρώθηκε από τον επόπτη Βλάχο.

Από ‘κει και πέρα, τα εναπομείναντα λεπτά, μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, αποτέλεσαν έναν επιθετικό “μονόλογο” για τη Νίκη, που προσπάθησε, έστω και αργά, να πετύχει το γκολ που θα της δώσει τη νίκη και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αλλά βρήκε απέναντί του έναν απίστευτο Πολυμέρου.

Στο 74′, ο Τορεζάνι μπήκε από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, που αποκρούστηκε από τη άμυνα του Ηρακλή. Η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Μέτσε, που ερχόταν από ίσωω με φόρα και σούταρε εντός περιοχής, αλλά ο Πολυμέρου κράτησε το μηδέν, τη στιγμή που όλοι οι Νικιώτες στην κερκίδα σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Τορεζάνι να απειλήσει με ένα ευθύβολο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 79′, είχαμε την όμορφη ατομική προσπάθεια του Νικλητσιώτη, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Πολυμέρου, με τον πορτιέρο του Ηρακλή να σώζει και πάλι την εστία του.

Στο 81′, το φάουλ του Κόλα βρήκε στο τείχος, με τους ποδοσφαιριστές των κυανόλευκων να διαμαρτύρονται για πέναλτι, το οποίο δε δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 82′, εκτελέστηκε φάουλ από τα δεξιά για τη Νίκη, με τους Μέτσε και Κορέτα να μπερδεύονται μεταξύ τους, αρχικά, και στη συνέχεια ο δεύτερος έκανε ένα σουτ, που μπλόκαρε ο Πολυμέρου.

Οι φάσεις γίνονταν η μία μετά την άλλη και στο 83’ η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη “άγγιξε” το γκολ, με την όμορφη ατομική προσπάθεια του Παπαδόπουλου, που πέρασε τον Ντούρο, βρέθηκε απέναντι από τον Πολυμέρου, αλλά έκανε κακή επιλογή, δίνοντας παράλληλα για τον Κορέτα που δεν πρόλαβε, αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Στο 85′, το σουτ του Παπαδόπουλου, ύστερα από την όμορφη συνεργασία των Τορεζάνι και Νικλητσιώτη, κόντραρε σε πόδια αμυντικών, ενώ στο 88′ πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Πολυμέρου, που πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική επέμβαση, στο σουτ του Παπαδόπουλου, έχοντας απογειωθεί στο ύψος του οριζόντιου δοκαριού και αντιδρώντας σωστά στην προσπάθεια του αντιπάλου του να τον κρεμάσει.

Στο 91′, επιτεύχθηκε γκολ για τη Νίκη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όταν ο Κορέτα έφυγε από τα δεξιά, σέντραρε στον Παπαδόπουλο, που νίκησε τον Πολυμέρου, αλλά ο μεσοεπιθετικός της Νίκης ήταν εκτεθειμένος. Τέλος, στο 95’ βγήκε η σέντρα από τα δεξιά, με τον Κορέτα στο πρώτο δοκάρι να κάνει το σουτ που απέκρουσε και εξ επαφής ο κορυφαίος του αγώνα, Πολυμέρου, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά από το επτάλεπτο των καθυστερήσεων που κράτησε ο Νικόπουλος, που είχε βοηθούς τους Βλάχο και Γοργόρη. Το παιχνίδι, όπως ήταν γνωστό εξ αρχής, οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Τον τελευταίο λόγο ο Τζήμας

Μπορεί ο Κώστας Μπαντάς, βλέποντας την εκπληκτική απόδοση του Πολυμέρου στην κανονική διάρκεια, να παρότρυνε τον τερματοφύλακά  του “να βάλει το κερασάκι στην τούρτα” κατά τη διαδικασία των πέναλτι, πρωταγωνιστής ωστόσο στη “ρώσικη ρουλέτα” ήταν ο έτερος τερματοφύλακας, ο Ν. Τζήμας, που απέκρουσε τρία από τα τέσσερα χτυπήματα των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή και χάρισε το Σούπερ Καπ Μαγνησίας στη Νίκη Βόλου.

Η διαδικασία των πέναλτι:

-Ο Τζήμας απέκρουσε το πέναλτι του Μαυρίδη

-Ο Μ. Παπαδόπουλος “ξεγέλασε” τον Πολυμέρου και έκανε το 1-0 για τη Νίκη

-Ο Κοντοβάς για Ηρακλή “διάβασε” τον πορτιέρο Τζήμα και έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από εκείνη που έπεσε ο τερματοφύλακας της Νίκης για το 1-1.

-Εκτέλεση του Νικλητσιώτη στο κέντρο της εστίας, απέκρουσε ο Πολυμέρου, παρέμεινε το 1-1.

-Δεύτερη απόκρουση του Τζήμα, που νίκησε τον Λιάρο

-Ο Κόλα εκτέλεσε το τρίτο πέναλτι της Νίκης, νίκησε τον Πολυμέρου και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

-Ο Ντούρο έδωσε την ευκαιρία στον Τζήμα να αποκρούσει πολύ εύκολα και όρθιος στο κέντρο της εστίας του

-Ο Παρασκευαΐδης εκτελεί στη δεξιά γωνία, πέφτει στην αριστερή ο Πολυμέρου και γίνεται το 3-1

Ο τελικός ολοκληρώθηκε, με τη Νίκη να κερδίζει τον τίτλο και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον κόσμο της ομάδας του Λεωνίδα Μπίλη, να πηγαίνουν όλοι να συγχαρούν τον Νίκο Τζήμα, μεγάλο πρωταγωνιστή των πέναλτι.

Συνθέσεις

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παρασκευαϊδης, Ναουμίδης, Τορεζάνι, Παπαδόπουλος, Παπαδήμας (46′ Μέτσε), Βουρδάκης (57′ Νικλητσιώτης), Ματθαίου (57′ Κόλα), Κορέτα

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Γιαμαλής, Μοράλες, Γιαουπλάρι (53′ Λιάκος), Μαυρίδης, Λιάρος, Μίλτος (76′ Φέζο), Ασλάνογλου, Παπαστεργίου (62′ Σοροβόλας).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected