Κατηγορίες
Διάφορα

Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΤο τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με την πρώτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, σε περισσότερους από 33.700 δικαιούχους, που έχουν προκύψει έως τώρα σε 30 δήμους όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες στους δήμους, διαπιστώνουν ότι οι πιο πολλοί ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη εμφανιστεί. Από την κωδικοποίηση των πρώτων στοιχείων, φαίνεται ότι το 54% των αιτούντων έχουν μηδενικό εισόδημα. Επίσης, φαίνεται ότι οι μισοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά, χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Όσοι υπέβαλλαν αίτηση τον Ιούλιο, πρόκειται να λάβουν αναδρομικά ποσά δύο μηνών, δηλαδή Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Οι 30 δήμοι που θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι:

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected