Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Πετριτή 3-1 (vid)

595a92dfa4a2b053ca5286ad2ba78db9_LΤα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έφτασε στην απόλυτα δίκαιη νίκη επί του Αστέρα Πετριτή με 3-1 στο Πανθεσσαλικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπροστά σε περίπου 2.000 κόσμο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και καμιά 30αριά φίλοι της κερκυραϊκής ομάδας, που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί.

Όπως αναφέρει το magnesiasports.gr, η ομάδα του Π. Τζαναβάρα μπορεί να έχανε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη ήταν πιο αποτελεσματικός και σκοράροντας δύο φορές πολύ γρήγορα, στο 48’ και το 52’, με Τέλλο και Αναστασίου απέβαλε το όποιο άγχος είχε. Ωστόσο, με τη δική του χαλαρότητα έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά στο παιχνίδι στο 77’, με τον Μάμαλο να μειώνει σε 2-1, αλλά συνήλθε γρήγορα και πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ με τον Φλίγκο στο 80’ έδωσε τέλος στην όποια αγωνία.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ελλείψει Ντα Κόστα ξεκίνησε με τον Σταύρου στη θέση του επιτελικού, ενώ Οικονόμου και Πότσι ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν ο Ναστέφσκι (δεξιά) και ο Δωματάς (αριστερά) και φορ ο Φλίγκος. Σε ό,τι αφορά την άμυνα στο κέντρο της τοποθετήθηκαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος και στα πλάγια οι Στουρνάρας και Μανάλης.

Ο δεύτερος είχε συνεχή ανεβάσματα και συνεργασία με τον Δωματά από τα αριστερά και βοηθούσε πάρα πολύ στην ανάπτυξη, ενώ δε συνέβαινε το ίδιο από την απέναντι πλευρά με Στουρνάρα και Ναστέφσκι.

Έτσι, ο Π. Τζαναβάρας έβγαλε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τον Στουρνάρα, στη θέση του πήγε ο Σταύρου και ο νεοεισελθών Αναστασίου έπαιξε λίγο πίσω από τον Φλίγκο. Με το που μπήκε στο γήπεδο ο Ευθυμιάδης στη θέση του Ναστέφσκι στο 67’, ο πρώτος πήγε στα αριστερά και από την άλλη πλευρά αγωνίστηκε ο Δωματάς.

Σχετικά με τον Αστέρα Πετριτή, Καλούδης, Πολύζος, Πάγκαλης και Λέσσης ήταν στη άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά, ο Στούπας ήταν το κλασικό αμυντικό χαφ, ενώ μπροστά του στον άξονα έπαιζαν οι Μάμαλος και Γαρδικιώτης. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γαστεράτος και από τα πλάγια τον βοηθούσαν οι Κατσιβέλας (δεξιά) και Γεωργοπάλης αριστερά.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει καμία απ’ αυτές γκολ.

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε στο 3’ με το ανάποδο ψαλίδι του Φλίγκου λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Σταύρου από το ύψος της μικρής περιοχής μετά τη σέντρα του Δωματά, όπως και το αριστερό σουτ του Φλίγκου εντός περιοχής στο 10’.

Στο 16’ ήταν η πρώτη και μοναδική επιθετική προσπάθεια του Αστέρα Πετριτή που ανάγκασε τον Κατσούλη να επέμβει, μπλοκάροντας εύκολα την κεφαλιά στην κίνηση του Γεωργοπάλη μετά τη σέντρα από τον άξονα του Στούπα.

Στο 17’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν έπειτα από το φάουλ του Σταύρου η κεφαλιά του Τέλλου αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Ρηγανά, που εκτινάχθηκε.

Στο 22’ χάθηκε έγινε άψογος συνδυασμός Σταύρου-Μανάλη και Ναστέφσκι. Ο τελευταίος απελευθερώθηκε με εκπληκτική ενέργεια από τον προσωπικό αντίπαλό του και βγήκε μόνος από πλάγια αριστερά με τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Ωστόσο δεν έκανε ούτε σέντρα σε κάποιον από τους συμπαίκτες του που περίμεναν σε επίκαιρη θέση, ούτε σουτ, πετώντας απλώς την μπάλα στον Γαστεράτο.

Στο 24’ νέα πολιορκία του Ολυμπιακού, με τον Φλίγκο να σουτάρει πάνω στα σώματα και τον Μανάλη στη συνέχεια να μη σημαδεύει σωστά έξω από την περιοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 26’, όταν μετά από κομπίνα σε φάουλ σκαφτή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Δωματάς βρέθηκε ολομόναχος με τον Ρηγανά στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά σούταρε στην κλειστή γωνία του αντίπαλου γκολκήπερ, που μπλόκαρε.

Απ’ αυτό το σημείο και μέχρι το ημίχρονο έχασε κάπως τον ρυθμό του, απειλώντας μόνο με το φάουλ του Οικονόμου στο 33’, που μπλόκαρε ο Γαστεράτος, ενώ δύο φορές σε μονομαχίες με τον Πολύζο βρέθηκε εντός περιοχής στο έδαφος, με τον Πανυτσίδη πάντως να μη συγκινείται, αν και στην πρώτη περίπτωση φαίνεται ο αμυντικός του Αστέρα να βρίσκει πόδια.

Το δεύτερο μέρος

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο, το πέτυχε και μάλιστα εις διπλούν στις αρχές της επανάληψης. Στο 47’ ο Φλίγκος σούταρε πάνω στον Πολύζο και κέρδισε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Σταύρου και με εκπληκτικό γυριστό σουτ του Τέλλου έγινε το 1-0, με τον Ρηγανά να ακουμπά την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει το γκολ στο 48ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον σκοπό του, το άγχος έφυγε κι αυτό επέτρεψε στους Βολιώτες να παίξουν ελεύθερα. Τέσσερα λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ το συγκρότημα του Π. Τζαναβάρα διπλασίασε τα τέρματά του και φάνηκε να καθαρίζει νωρίς την  υπόθεση νίκη. Συγκεκριμένα, ο Μανάλης έβγαλε συστημένη σέντρα από τα αριστερά για τον Αναστασίου, που με υποδειγματική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρηγανά. Η φάση ξεκίνησε με πανέμορφο τακουνάκι του Φλίγκου στον Μανάλη.

Στο 72’ ο Φλίγκος φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, αφού ντρίμπλαρε αντίπαλό του, αλλά ο διαιτητής Πανυτσίδης όχι μόνο δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά έδειξε και κίτρινη κάρτα για θέατρο στον φορ του Ολυμπιακού, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

Ο Ολυμπιακός Β. στη συνέχεια έδειξε να χαλαρώνει και στο 77’ μετά από παιδιαριώδες  λάθος της άμυνας στις πάσες που έκαναν οι κεντρικοί αμυντικοί του, ο Μάμαλος επωφελήθηκε και αφού έκλεψε την μπάλα ο Λέσσης προ του Τέλλου βγήκε απέναντι από τον Κατσούλη και τον πλάσαρε μειώνοντας σε 2-1.

Πολύ γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός έκοψε τον βήχα στους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, στο 80’ ο Φλίγκος κατέβασε ωραία την μπάλα και παρόλο που πιεζόταν έπιασε το δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία του Ρηγανά για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Στουρνάρας (46’ Αναστασίου), Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι, Οικονόμου, Σταύρου, Δωματάς, Ναστέφσκι (67’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος (83’ Στασινόπουλος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Ρηγανάς, Καλούδης, Πολύζος, Πάγκαλης, Λέσσης, Στούπας (74’ Νικομάνης), Μάμαλος, Γαρδικιώτης (59’ Τόμπρος), Γαστεράτος (67’ Παϊπέτης), Κατσιβέλας, Γεωργοπάλης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected