Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ανέστης Κοντογουλίδης, εφ όλης της ύλης στο SportsUp!

DSCN9951

Μία από τις μεταγραφές που συζητήθηκαν ευρέως στη Νάουσα ήταν ομολογουμένως αυτή του Ανέστη Κοντογουλίδη.

Τον 24χρονο τερματοφύλακα ακολουθούσαν πολύ καλές συστάσεις, τόσο από την παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια στη Θύελλα Φιλώτα (29 και 14 συμμετοχές αντίστοιχα) αλλά και με το γεγονός ότι έχει ανοδική πορεία στην απόδοση του, στοιχείο που κέντρισε το ενδιαφέρον του Άρη το καλοκαίρι του 2014.

Το σοβαρό όμως αυτοκινητιστικό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, τον πήγε αρκετά πίσω εκ των των πραγμάτων, ωστόσο επέστρεψε πιο δυνατός και πλέον, από τις 25 Ιουλίου, κάτω από τα δοκάρια του ΦΑΣ Νάουσα.

Ο νεαρός γκολκίπερ μίλησε για όλους και για όλα στο SportsUp και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στο καλοκαιρινό story με την ένταξη του τελικά στο “κυανόλευκο” στρατόπεδο, για το ποιες 13932722_1094164063966032_2365318725757226414_nεντυπώσεις έχει σχηματίσει το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα αλλά και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του.

Αναλυτικά :

– Ανέστη συγχαρητήρια καταρχάς για τη νέα σελίδα στην καριέρα σου. Αλήθεια, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν άκουσες για την προοπτική της Νάουσας; Τι γνωρίζεις για τον σύλλογο και τι έχεις ακούσει για το παρελθόν;

“Ευχαριστώ θερμά! Όταν άκουσα το ενδιαφέρον της Νάουσας προς το πρόσωπο μου ένιωσα μεγάλη χαρά και τιμή που ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία επιθυμεί να με εντάξει στο δυναμικό της. Υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση που δείχνουν διάθεση να κάνουν μεγάλα πράγματα και αυτό φαίνεται από την οργάνωση της ομάδας αλλά και το πλήρες προπονητικό team… Η Νάουσα είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και πιστεύω πως οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι βρισκόταν επί χρόνια στην Α και στη Β Εθνική.”

– Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση που σχημάτισες από τις επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας; Πως κρίνεις το πλάνο που σου ανέλυσαν όσον αφορά τη νέα σεζόν;

“Η πρώτη επαφή έγινε με τον προπονητή κ. Βαγγέλη Ντίσιο. Έπειτα επικοινώνησαν από την διοίκηση και μου ζήτησαν να μεταβώ στα γραφεία της ομάδος για να συζητήσουμε… Υπήρχε καλό κλίμα και θέληση για συνεργασία και από τις δυο πλευρές και πολύ γρήγορα ήρθε η συμφωνία…. Αν πάρουμε υπόψιν το υπάρχον υλικό, την οργάνωση και τις μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν, να είστε σίγουροι πως η ομάδα θα είναι ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας…”

– Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου μέσα και από την παρουσία σου στην ομάδα της Νάουσας; Η δεδομένη εμπειρία από τη Γ Εθνική παρά το νεαρόν της ηλικίας σου, θεωρείς ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην απόδοση σου;

“Σίγουρα θέλω να βοηθήσω και να συμβάλλω όσο περισσότερο γίνεται για τους στόχους της ομάδος. Και έπειτα μέσα από τον σύλλογο να αναδειχθώ κι εγώ. Σίγουρα οι 46 συμμετοχές τις προηγούμενες δυο χρονιές στη Γ Εθνική πιστεύω πως θα με βοηθήσουν και με έχουν κάνει ακόμα πιο ώριμο και έμπειρο ώστε να κάνω μια πετυχημένη χρονιά για μένα και την ομάδα.”

– Έχεις ήδη μια εικόνα Ανέστη από τα φιλικά προετοιμασίας αλλά και πλέον από ένα επίσημο παιχνίδι. Ποιες είναι οι δυνατότητες για φέτος και αν θεωρείς πως η Νάουσα μπορεί να γίνει σταδιακά η ομάδα που μεσουρανούσε στις επαγγελματικές κατηγορίες;

13243994_1041650669217372_7178501282618045857_o“Με βάση τα φιλικά και ενός επίσημου παιχνιδιού στην ομάδα υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Αρχίζουμε μεταξύ μας να βρίσκουμε χημεία και το λέω γιατί είμαστε μια καινούρια ομάδα με πολλές μεταγραφές και νέα πρόσωπα. Οι δυνατότητες που έχει η ομάδα είναι τεράστιες… Υπάρχει εμπειρία και ταλέντο. ο στόχος μας είναι μια καλή πορεία, σ’αυτή που αρμόζει στην ιστορία της Νάουσας και στην ποιότητα που διαθέτει η ομάδα… Όσο αναφορά το αν η Νάουσα μπορεί να πρωταγωνιστεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες εξαρτάται από την διάθεσή και την θέλησή των ανθρώπων που ασχολούνται με τον σύλλογο. Προς το παρόν φαίνεται πως υπάρχει πολύ όρεξη για δουλειά και από την Διοίκηση και το προπονητικό team αλλά και από εμάς τους παίκτες.”

– Ακολουθεί ένα πρόγραμμα αρκετά στα μέτρα της ομάδας με εξαίρεση το επερχόμενο παιχνίδι στην Καλαμαριά, όπου κακά τα ψέμματα πρόκειται για έναν αντίπαλο με μεγάλη δυναμική. Τι μπορούμε να περιμένουμε στο διάστημα αυτό κι αν μπορεί ο ΦΑΣ ακόμη και από τέτοια παιχνίδια όπως της Κυριακής να έχει απαιτήσεις;

“Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και κάθε Κυριακή να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Για να χτίσεις μια μεγάλη ομάδα χρειάζεται να έχεις μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες…”

– Ο φίλαθλος κόσμος της Νάουσας έχει μάθει να ζει στις επιτυχίες και στις διακρίσεις του συλλόγου. Είναι αυτό κάτι το οποίο θεωρείς ότι δημιουργεί πίεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας ή του δίνει κίνητρο;

Πιστεύω είναι ανάλογα τον χαρακτήρα του κάθε παίκτη… Μου αρέσει η πίεση και ο ανταγωνισμός, με κάνει καλύτερο και πιο δημιουργικό… Μακάρι ο κόσμος να δίνει το παρόν κάθε Κυριακή, ακόμη και στα εκτός έδρας και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τους κάνουμε χαρούμενους!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected