Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Κεραυνός Επισκοπής – ΑΕ Αλεξάνδρειας 3-3


14407645_10211027510788581_1554487790_n

Ένα από τα καλύτερα και πιο δραματικά παιχνίδια των τελευταίων χρόνων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού παρακολούθησαν οι 250 περίπου (απόλυτα τυχεροί) φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Επισκοπής.

Ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου όπως είθισται να λέγεται, ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέτος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, Ένα πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι, με 6 γκολ, πολύ δυνατές μονομαχίες αλλά και γκρίνια για τις διαιτητικές αποφάσεις, ένα κράμα άλλωστε φυσιολογικό για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Η εξέλιξη του σκορ ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στους…καρδιακούς να συνεχίσουν να παρακολουθούν το παιχνίδι από την κερκίδα, με τον γηπεδούχο Κεραυνό να φτάνει στη μεγάλη ανατροπή μετά την ψυχρολουσία στην αρχή και την ΑΕ Αλεξάνδρειας να πετυχαίνει δύο τέρματα στη συνέχεια που διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 3-3.

Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, είχαμε δύο μεγάλες στιγμές όταν στο 90+1′ ο Κεραυνός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μπουρνάζη μέσα στην περιοχή και στο 90+4′ σε μια φάση που κανείς δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ποιος βρήκε τη μπάλα και ποιος απέκρουσε για τους γηπεδούχους (πιθανώς ο Εμμανούηλ) λίγο πριν τη γραμμή της εστίας!

Οι “κοκκινόμαυροι” αγωνίστηκαν για 14 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ντέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ το άκρως εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι ότι τα 5 από τα 6 τέρματα σημειώθηκαν από στημένη φάση!

δείτε αναλυτικά :

12′ 0-1 : Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, ο Πέικος με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

23′ 1-1 : Κάθετη πάσα του Μπουρνάζη για τον Ντέλλα, ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε

41′ 2-1 : Εκτέλεση κόρνερ του Ουρούτσι, σύγχυση στην άμυνα των “πρασίνων” και ο Παραστατίδης με σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Κεραυνό

44′ 3-1 : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλλα, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα το Μυλωνάς.

57′ 3-2 : Εκτέλεση φάουλ του Ξαγοράρη, η μπάλα αφού βρήκε στο τείχος κατέληξε στα δίχτυα του Σταματέλου που αιφνιδιάστηκε

78′ 3-3 : Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σαρηγιαννίδη

Τακτική και επιμέρους αγωνιστικά στοιχεία

Από πλευράς γηπεδούχων, ο Βασίλης Αργυρίου θέλησε με την επιλογή της 11άδας να δημιουργήσει ρήγματα από τα πλάγια. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ουρούτσι, Γιαουτζή και του Νίκου Παπαδόπουλου από τα μπακ και να “φορτώσει” τα δύο επιθετικά ατού Ντέλλα και Παραστατίδη, κάτι το οποίο επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. Ο Σπύρος Σταματέλος “έσφιξε” τα δόντια και ρίσκαρε με μια υποτροπή, ενώ αμυντικά η ομάδα λειτούργησε σε αρκετά καλό επίπεδο και απειλήθηκε τελικά από τα στημένα. Σημείο “κλειδί” για τον Κεραυνό η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπουρνάζη στο 66′ και ενώ το σκορ ήταν 3-2.

Οι “πράσινοι”, που αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες, έδειξαν από την αρχή πως ο μεγάλος στόχος ήταν η υπεροχή στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, στοιχείο που φάνηκε στα πρώτα 15 λεπτά. Στη συνέχεια όμως, τα λάθη (κυρίως ατομικά) ήταν αρκετά με αποτέλεσμα να βγουν αρκετές φάσεις στα καρέ του Μυλωνά. Στο αρχικό σχήμα, ο Κυριάκος Καρασαββίδης επέλεξε τους Βαλάντη Μπακιρτζή, Φλογκέρτ Σκούρα, Νίκο Τσιρίδη και Δήμο Πέτκο, τέσσερις ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία από παιχνίδια-“μπαρούτι” αλλά βοήθησαν ο καθένας με ότι δυνάμεις είχε για το θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα. “Κλειδί” για τους φιλοξενούμενους η απόκρουση του Μυλωνά στο 66 που θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα αλλά και η αλλαγή του Ξαγοράρη στο δεύτερο μέρος που έδωσε επιθετική πνοή στα 45 λεπτά της επανάληψης.

*δείτε αργότερα φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση αλλά και βίντεο με τα 5 από τα 6 τέρματα της αναμέτρησης

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Παζαρτζικλή.

Συνθέσεις

Κεραυνός Εισκοπής : Σταματέλος, Μανδάλης, Λέσκας, Παπαδόπουλος, Πασχάλης (64′ Τόπκας), Ουρούτσι (52′ Γκελοσάνι), Γιαουτζής, Ντέλλας, Μπουρνάζης, Παραστατίδης (82′ Σαμιώτης), Εμμανουήλ

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Μπακιρτζής, Σκούρα, Σαρηγιαννίδης, Πέικος, Αβραμόπουλος, Τσιρίδης (46′ Ξαγοράρης), Ηλιάδης, Πέτκος (85′ Παπακωνσταντίνου), Λαμπριανίδης (73′ Σαμαράς), Καφές

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected