Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Εργοτέλης – ΑΣ Ρόδου 2-0 (photos)

Χωρίς τίτλοΈνα τρίλεπτο και μια… τριπλέτα ήταν αρκετά για τον Εργοτέλη για να ζευγαρώσει τις νίκες του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της Ρόδου, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς.

Με τους Λεάλ, Πόι και Καλέ να κάνουν «ότι ήθελαν» τους αντιπάλους τους, οι κιτρινόμαυροι δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Ρόδου. Το θέμα ήταν όμως πως έκαναν μεν «ότι ήθελαν», αλλά… «όποτε ήθελαν». Ορθότερα όποτε το επέτρεπαν οι συνθήκες του αγώνα, καθώς στην αρχή οι Ροδίτες έπαιξαν ανοικτά, δίνοντας χώρους στους γηπεδούχους, οι οποίοι τους εκμεταλλεύθηκαν, στη συνέχεια όμως γύρισαν πίσω παίζοντας μαζική άμυνα, κάτι που σε συνδυασμό με τη μέτρια εικόνα που είχαν συνολικά οι γηπεδούχοι, δεν τους έδωσε την ανάλογη συνέχεια.

Η τριανδρία πάντως του Εργοτέλη, συνεπικουρούμενη από τον δραστήριο Καϊμακαμούδη, έδινε φανερά το κάτι παραπάνω στην ομάδα, η οποία πάντως στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την εκρηκτικότητα του πρώτου και έτσι η νίκη «περιορίσθηκε» στο 2-0.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε την ομάδα του χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα, βάσει των απουσιών (Κατσικοκέρης, Ρουσάκης) που είχε. Τερματοφύλακας για την κρητικό ομάδα ήταν ο Στεφανάκος, δεξιά στην άμυνα ο Καρράς, αριστερά ο Τσουμάγκας και στόπερ οι ΤζανήςΔημήτρης. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μισέλκαι Βογιατζής, πιο μπροστά ήταν ελεύθερος ο Λεάλ, στα άκρα οι Καλέ αριστερά και Πόι δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Καϊμακαμούδης.

Οι… διαθέσεις του Εργοτέλη φάνηκαν αμέσως με τη σέντρα του αγώνα, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, πλάγια αριστερά, με τον Λεάλ να αναλαμβάνει την απευθείας εκτέλεση, αλλά τη μπάλα να περνά άουτ. Η μεγαλύτερη στιγμή πάντως στην αρχή του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 11’ , όταν ο Ευγενικός εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της άμυνας του Εργοτέλη και βρέθηκε μόνος του με τον Στεφανάκο, με τον τελευταίο όμως να διώχνει με τα πόδια.

Το γρήγορο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε πάντως στο 14’ με τον Τσουμάγκα από την αριστερή πλευρά να τροφοδοτεί έξυπνα τον Καϊμακαμούδη και αυτός με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και πλασέ να κάνει το 1-0. Οι παίκτες του Χατζηνικολάου όμως δεν σταμάτησαν εκεί και στο 17’ έπειτα από έξοχο συνδυασμό των Λεάλ, Πόι, Καϊμακαμούδη και Καλέ, ο τελευταίος με κοντινή προβολή σημείωσε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 31’ όταν ο Τζανής ανέτρεψε τον Ευγενικού, με τον διαιτητή Γκάμαρη να αφήνει το παιχνίδι να συνεχισθεί, σε μια φάση που δεν είχε το δίκιο με το μέρος του… Η φάση αυτή «αφύπνισε» κάπως τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο αλλά όχι την ουσία μετά τα δύο γκολ και στο 40’ άγγιξαν το τρίτο τέρμα, όταν ο Λεάλ έδωσε στον Πόι, αλλά το πλασέ που έκανε, το μπλόκαρε ο Ράτζα, με το 2-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, στα μισά του οποίου είχαμε «τάιμ άουτ» ενός λεπτού λόγω της ζέστης.

Με τους κιτρινόμαυρους στο δεύτερο μέρος να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά τη Ρόδο να έχει γυρίσει πίσω και να τους έχει μπλοκάρει, ο Λεάλ στο 56’ έχασε καλή ευκαιρία για γκολ, όταν η κεφαλιά που έκανε εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Ράτζα. Στο 67’ ο Κοιλιάρας έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Πόι ήταν σε καλή θέση και έπιασε την κεφαλιά, για να περάσει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι της Ρόδου.

Οι φιλοξενούμενοι ότι καλύτερο μπόρεσαν να κάνουν στο διάστημα αυτό, ήταν ένα σουτ του Τάντιτς στο 76’ το οποίο κατέληξε μακριά άουτ. Τη μετριότητα στην οποία είχε περιέλθει ο αγώνας, «έσπασε» η προσπάθεια του Καϊμακαμούδη στο 82’ μετά τη βαθιά μπαλιά του Τζανή, όταν πέρασε και τον Ράτζα, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Στην εκπνοή του 90λεπτου, ο Κοιλιάρας έδωσε «πάρε βάλε» γκολ στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Πόι, για να βάλει την τελευταία στιγμή την προβολή ο Στάτης και να παραχωρήσει κόρνερ, στερώντας έτσι από την κρητική ομάδα τη δυνατότητα να διευρύνει τη νίκη της, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Γ. Χατζηνικολάου): Στεφανάκος, Καρράς, Τσουμάγκας, Τζανής, Δημήτρης, Βογιατζής (60’ Γκοτσούλιας), Πόι, Μισέλ, Καϊμακαμούδης, Λεάλ (72’ Λυδάκης), Καλέ (60’ λ.τ. Κοιλιάρας).

Ρόδος (Δ. Γκάιδας): Ράτζα, Στάτης, Καντιμοίρης, Νικήτας (60’ Βολονάκης), Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Κουρούπης, Ιμεραλιλάι (77’ Κωνσταντίνου), Τάντιτς (84’ Καμπούρης), Ευγενικός.

Περισσότερες φωτογραφίες στο grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected