Χωρίς τίτλοΓια τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο διεξάγεται το Πρωτάθλημα Κ15 με τη συμμετοχή 13 ομάδων από τις 16 που απαρτίζουν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της χώρας μας, καθώς η συμμετοχή παραμένει προαιρετική.

Όπως αναφέρει το football-academies.gr, οι 13 ομάδες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, έχουν κατανεμηθεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Στον Α’ Όμιλο (Νότιος) θα βρεθούν αντιμέτωπες 6 ομάδες, οι: Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και Πλατανιάς.

Στον Β’ όμιλο (Βόρειος) θα αναμετρηθούν 7 ομάδες, οι: ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Ηρακλής, Βέροια και ΑΕΛ.

Δεν δήλωσαν συμμετοχή η Κέρκυρα, ο Λεβαδειακός και ο Πανιώνιος για οικονομικούς λόγους, καθώς η συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κ15 παραμένει προαιρετική.

Στον Α’ όμιλο θα διεξαχθούν 4 γύροι (των 5 αγωνιστικών έκαστος), δηλαδή 20 αγωνιστικές, και στον Β’ όμιλο 3 γύροι (των 7 αγωνιστικών έκαστος), ήτοι 21 αγωνιστικές.

Η διάρκεια των αγώνων του Πρωταθλήματος Κ15 ορίζεται σε δύο χρονικές περιόδους διάρκειας 40 λεπτών η κάθε μία (80 λεπτά στο σύνολο).

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές έως 15 χρονών, δηλαδή γεννηθέντες από 01/01/2002 και έπειτα.

Συνολικά, είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη 18άδα κάθε ομάδας, σε όλους τους αγώνες για το Πρωτάθλημα Κ15, τουλάχιστον δεκατριών (13) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο)

Το Πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή του τελικού,στον οποίο θ’ αγωνιστεί ο πρώτος του Α’ ομίλου με τον πρώτο του Β’ ομίλου.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, με τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αγωνιστικές ΕΔΩ