Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 1-0 (photos)

IMG_1264-960x480

Μία ΑΕΛ βγαλμένη από τα πιο… αισιόδοξα όνειρα, πήρε σπουδαία και πανάξια νίκη στο AEL FC Arena με 1 – 0 απέναντι στον Ολυμπιακό σκοράροντας στις καθυστερήσεις.

Οι «βυσσινί» ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να πάρουν αυτό που λίγοι περίμεναν. Νίκησε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να έχουν τίποτα να ζηλέψουν.

Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση. Αυτό το αποδεικνύει και τα δύο γρήγορα κόρνερ που κέρδισε στο 2ο και 3ο λεπτό. Ενώ στο 6΄οι «βυσσινί» δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς.  Ο Ντοντό έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ναζλίδης μπήκε στη πορεία της μπάλας αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ και ο Καπίνο μπλόκαρε.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στην αντεπίθεση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μπαλιά του Καμπιάσο, ο Ελιονούσι βγήκε τετ – α – τετ σκόραρε, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του και το γκολ του Ελβετού ποδοσφαιριστή δε μέτρησε.

Η ΑΕΛ έπαιζε πιο αμυντικά δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό. Ήταν αυτή όμως που απείλησε ξανά, με ένα δυνατό σουτ του Ρέντζα έξω από τη περιοχή, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο Καπίνο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 19΄ξανά με μπαλιά του Καμπιάσο.

Και μία τέτοια φάση δημιούργησαν στο 21΄. Υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΛ με Αβραάμ και Ντοντό, ο πρώτος έσπασε στο ύψος της περιοχής για τον Αναστασόπουλο που έκανε το σουτ, όμως ο Καμπιάσο απομάκρυνε προ του Καπίνο σε κόρνερ.

Η συνέχεια στο πρώτο μέρος ήταν η ίδια. Οι «Πειραιώτες» παρουσίαζαν κενά στην άμυνα και οι «βυσσινί» προσπαθούσαν να τα εκμεταλλευτούν στη κόντρα. Μάλιστα στο 39ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία.

ΣΕΜΠΑ-ΝΤΟΝΤΟΣτην αντεπίθεση η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ, ο Ντοντό έδωσε στον Αναστασόπουλο που έσπασε στον Ναζλίδη και αυτός όμως δε πρόλαβε να σουτάρει μέσα από τη περιοχή.

Η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε ακόμη περισσότερο τους χώρους και εκμεταλλευόμενη τη ταχύτητά της, αλλά και τα λάθη του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σημαντική φάση για τους «βυσσινί» στο 49΄.

Ο Αβραάμ εκτέλεσε φάουλ, ο Φατιόν πήρε τη πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Φάρκας και κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο που στάθηκε τυχερός! Ενώ δύο λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αισθητή τη παρουσία τους στα «καρέ» του Ξενοδόχοβ, όταν η βαθιά μπαλιά του Ντα Κόστα, μπέρδεψε τον Ξενοδόχοβ που δυσκολεύτηκε από τη πορεία της μπάλας αλλά έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, όμως δε μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των «βυσσινί». Οι οποίοι έχασαν ακόμη μία καλή στιγμή στο 64΄.  Κάθετη του Ναζλίδη για τον Αναστασόπουλο, όμως τελευταία στιγμή ο Καπίνο βγήκε και απομάκρυνε τη μπάλα.

Η επόμενη φάση του παιχνιδιού άργησε σχετικά να έρθει. Στο 80΄από τα δεξιά ο Κοντόρ σέντραρε, ο Ναζλίδης πήρε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Καπίνο. Ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε με στημένη φάση στο 83΄, όμως την απευθείας εκτέλεση φάουλ μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις στου αγώνα. Στο 90΄+2΄ο Κοντόρ εκτέλεσε πλάγιο, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδιωξε, ο Γκόλιας σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Μιλιβόγιεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα!Και η ΑΕΛ πανηγύρισε μία σπουδαία και δίκαιη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 1 – 0.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Κοντόρ, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γκόλιας, Αναστασόπουλος (73′ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Αβραάμ (88′ Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ντοντό (81′ Βαρέλα).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Τσιμίκας (63′ Φορτούνης), Βιάνα, Ντα Κόστα, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο (76′ Μάρτινς), Σεμπά, Ελιονούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62′ Πασιένσα).

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected