Γ Εθνική / Τοπικά

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Super Cup o Αστέρας (photos)

kronos-sc1Mε δύο γκολ του Σπύρου Γραμμένου κι ένα του «Γαμπρού», ο Κρόνος επικράτησε 3-1 του Αστέρα Πετριτή και κατέκτησε το δεύτερο Super Cup της ιστορίας του.

Έχει καθιερωθεί ως η ατάκα- τοτέμ στην κοινωνία του Κρόνου, ως προς τον προσδιορισμό της φετινής του στόχευσης: «Να πάρουμε ό,τι κινείται…» Αν, λοιπόν, υποθέσουμε πως είχε δίκιο ο ανώνυμος σοφός όταν, κάποτε, σε μια στιγμής φιλοσοφικής μαεστρίας, υποστήριξε πως η καλή η μέρα φαίνεται απ’ το πρωί, τότε, αν μη τι άλλο, στους Αργυράδες πρέπει να νιώθουμε καλά…

Στα κυανόλευκα «ντύθηκε», λοιπόν, η πρώτη κούπα της σεζόν. Νίκη 3-1 επί του Αστέρα Πετριτή στον σημερινό (Τετάρτη, 28/9) Αγώνα Αλληλεγγύης, με τον μεν Σπύρο Γραμμένο (πιστοποιώντας την «ταμπέλα» του χαφ, που ξέρει να «χώνεται» περιοχή από τον άξονα) να απογειώνει την έννοια του ιδανικού ντεμπούτο (δύο γκολ, το 1-0 στο 28’ και το 2-1 στο 57’). Και τον Δημήτρη Βλάσση (υπέγραψε το τρίτο – λουκέτο στο 72’, μετά από εξαιρετική διαγώνια μπάλα του Μωραϊτη και άριστο, σεντερ-φορίσιο κατέβασμα και τελείωμα) να διαιωνίζει την προσωπική ρουτίνα του σερί ματς- γκολ από τα φιλικά.

Ενδιαμέσως, στο 31’ ο Αστέρα είχε φέρει τη δουλειά στα ίσα με κεφαλιά του captain, Σπύρου Στούπα. Όχι άδικα, για εκείνο το σημείο. Ήταν, ως icon, πιο πειστική η ομάδα του Σάββα Σιδερόπουλου στο α’ μέρος. Αφ’ ενός, λόγω μεγαλύτερης ετοιμότητας. Φαινόταν στα «πατήματα», στις επαφές με την μπάλα, στη δύναμη, εν γένει στο ρυθμό. Αφ’ ετέρου, επειδή με προβληματικά τα «ντουμπλαρίσματα» – βοήθειες στα αργυραδίτικα πλάγια μετόπισθεν, οι Γεωργοπάλης- Γαστέρατος – Μάμαλος, έβρισκαν προϋποθέσεις – χώρους στο transition.

Η μόνο μερική (άμεση ισοφάριση) αξιοποίηση αυτού του παραπάνω «τικ», νομιμοποιείται να θεωρηθεί απ’ τα σημαντικά «αίτια» του ματς. Μαζί με άλλα δύο: αφ’ ενός τη μεγάλη ευκαιρία του Γεωργοπάλη στις αρχές της επανάληψης (50’, προφανώς θα ήταν «άλλο ματς» εάν εκεί, οι Πρωταθλητές έπαιρναν «κεφάλι») κι αφ’ ετέρου (και κυρίως) το καταλυτικό momentumτου 57’: το 2-1 για τον Κρόνο.

Οι του Αστέρα, σε πρώτο χρόνο, διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, στον βοηθό Σκορδίλη (για σίγουρη κρίση, εν αναμονή του ριπλέι). Σφοδρά. Κι εκτεταμένα. Η κύρια ζημιά, ωστόσο, πλην του γκολ, ήρθε απ’ την αδυναμία της ομάδας του Σιδερόπουλου να διαχειριστεί την κατάσταση πνευματικά. Δεν ηρέμησε ποτέ, έβγαλε ένα κάρο νεύρα (μελανό σημείο οι εκτός ορίων αντίδραση Λέσση, στην αποβολή του και Γεωργοπάλη, μετά τη λήξη, με ευθεία και… «γαλλιστί» στόχευση στη διαιτησία), «έχασε το μυαλό» της, την αυτοσυγκέντρωσή της, τις θέσεις της…

Και ο Κρόνος (που, στο μεταξύ, και καλύτερα «πατήματα» είχε, πλέον, βρει και καλύτερη συνεργασία άξονα – φτερών και ποιοτικούς αυτοματισμούς κουβαλάει στο «σκληρό του δίσκο» –εμφανές στον τρόπο παραγωγής του δεύτερου και του τρίτου γκολ), βρέθηκε με την ιδανική συνθήκη ανά χείρας. «Κλείδωσε», διαχειρίστηκε, εξασφάλισε… Και στο τέλος, πανηγύρισε. Από ένα σημείο και μετά, ανέτως…

Παρότι πιο ανέτοιμος (ή, τουλάχιστον, με σαφή περιθώρια «ανεβάσματος»), παρά την απουσία Ιωνά, παρά το γεγονός ότι αρκετά ατού του δεν έπιασαν τα στάνταρ τους, παρά την πρώιμη αποχώρηση (όχι όποιου κι όποιου, αλλά) του «εγκέφαλού» της, Γρηγόρη Στρατηγού… Ας αξιολογηθεί όπως του πρέπει…

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκος Πουλημάς (Σκορδίλης-Βλάσσης), με τέταρτο τον Τόμπρο. «Κιτρίνισε» Γαστεράτο, Γράντο, Καλούδη – Σπ. Γραμμένο, Γραικό, Μεσημέρη, Πετρόγιαννη. Στο 86’ απέβαλε τον Λέσση (ο οποίος, αμέσως μετά, «επιτέθηκε» στον βοηθό Σκορδίλη με εκφράσεις που… εν πάση περιπτώσει), ενώ νωρίτερα, είχε αποβάλει από τον πάγκο, τόσο τον γενικό αρχηγό του Κρόνου, Σπύρο Γουρδούκη, όσο και τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Καλούδη (78’ μπήκε εντός αγωνιστικού χώρου, με αφορμή μια «κοκορομαχία» Μεσημέρη- Γεωργοπάλη).

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Σιδερόπουλος): Ριγανάς, Καλούδης, Γράντος, Πολύζος (46′ Νικομάνης), Πάγκαλης, Σπ. Στούπας (83’ Τόμπρος), Γαστεράτος (65′ Γούναρης), Κατσίβελας, Μάμαλος, Γεωργοπάλης, Λέσσης.

KΡΟΝΟΣ (Γ. Καλούδης): Ζάχος, Χρ. Γραμμένος, Ανυφαντής, Πετρόγιαννης, Γραικός, Στρατηγός (30′ Μεσημέρης), Σπ. Γραμμένος, Βλάσσης, Κονισπολιάτης, Μωραϊτης (89’ Πουλημένος), Χόντζα (76’ Δημητριάδης).

περισσότερες φωτογραφίες στο corfusports.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected