Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Ιάλυσος – Πανθηραϊκός 2-1

RSCN9386Ο νόμος του «Οικονομιδείου» καλά κρατεί! Χωρίς να πιάσει υψηλά ποσοστά απόδοσης, ο Ιάλυσος κατάφερε να πετύχει την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας επικρατώντας του Πανθηραϊκού με σκορ 2–1.

Όπως αναφέρει το news12, παρά το ότι οι «ερυθροκίτρινοι» ήταν πίσω στο σκορ, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και τα καθαρό μυαλό να φέρουν …τούμπα το παιχνίδι και να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο.

Απέναντι σε έναν Πανθηραϊκό που ήρθε στη Ρόδο για να παίξει αμυντικά και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, ο Ιάλυσος είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης όμως του έλλειπε η φαντασία στο παιχνίδι του και η ουσία. Έφθανε ως τα αντίπαλα καρέ και κάπου εκεί …χανόταν. Κόντρα στη ροή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική ίσως οργανωμένη τους αντεπίθεση έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα και πήραν κεφάλι στο σκορ.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη δεν το έβαλαν κάτω και στα …χασομέρια του πρώτου μέρους, μπόρεσαν να φθάσουν στην ισοφάριση. Ήταν ένα γκολ που ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο και που τους έδωσε καλή ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ήταν κάτι που φάνηκε στην επανάληψη όπου ο Ιάλυσος μπήκε επιθετικά και φάνηκε να έχει όρεξη για να κάνει την ανατροπή. Και πάλι όμως του έλειπε η ουσία και η φαντασία στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να …μπλοκάρετε όταν πλησίαζε τα αντίπαλα καρέ. Οι «ερυθροκίτρινοι» είχαν το απαιτούμενο πείσμα όμως και δεν το έβαλαν κάτω, φθάνοντας με περιπετειώδη τρόπο στο πολυπόθητο γκολ και στην απόλυτη ανατροπή. Από εκεί και πέρα έκαναν καλή διαχείριση και παρά τα …τερτίπια της διαιτησίας σε ορισμένες φάσεις, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 16′ ο Παφιάκης έκανε μια ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Δελαπόρτας πάνω στην κίνηση έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το δοκάρι.

Στο 30′ κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από αντεπίθεση, έγινε μια πολύ ωραία μπαλιά από τα αριστερά για τον Περιάδη ο οποίος με προσποίηση απέφυγε τον Φυλακούρη και με ευθύβολο σουτ πέτυχε το 0 – 1!

Στο 42′ ο Μωραϊτης έκανε ένα πολύ ισχυρό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε δύσκολα να πετάξει με το ένα χέρι τη μπάλα κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Δελαπόρτας εκτέλεσε προς το πίσω δοκάρι όπου ο Φυλακούρης δέχθηκε σπρώξιμο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ρεκλείτης προς την αριστερή γωνιά και έκανε το 1 – 1.

Στο 50′ σύγχυση στα καρέ του Ιάλυσου με τον Περιάδης να κάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι (άουτ).

Στο 70′ ο Δελαπόρτας εκτέλεσε κόρνερ, ακολούθησε σύγχυση μέσα στην περιοχή, ο Ρεκλείτης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος και ο Χατζηφούντας την έσπρωξε στα δίχτυα για να γίνει το 2 – 1!

Στο 93′ μετά από ωραία πάσα του Παυλίδη ο Δελαπόρτας βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας που είχε …διαβάσει σωστά τη φάση βγήκε στο ύψος της περιοχής και εξουδετέρωσε με το στήθος (!) το πλασέ του παίκτη του Iάλυσου.

Κόκκινη κάρτα ο Φυλακούρης!

Ο Ιάλυσος τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες μιας και λίγο πριν από τέλος ο Φυλακούρης είδε την δεύτεηρ κίτρινη (κόκκινη) κάρτα. Έγινε ένα μπέρδεμα στην αλλαγή του Φυλακούρη με τον Μόσχο. Ο δεύτερος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχει έρθει στη διχοτόμο ο «βοηθός» και έτσι είδε την κάρτα του διαιτητή ο οποίος τον απομάκρυνε. Βλέποντας ο Φυλακούρης που νωρίτερα είχε τραυμαρτιστεί να βγαίνει εκτός ο συμπαίκτης του, μπήκε μέσα για να καλύψει το κενό και μοιραία είδε και αυτόν την κάρτα που όμως ήταν η δεύτερη και έτσι αποβλήθηκε!

Συνθέσεις

ΙΑΛΥΣΟΣ: Παπαδόπουλος, Κοκκίνης, Λίτσος, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης (94’ Μόσχος), Χατζηφούντας (83’ Καπνόπουλος), Παυλίδης, Δελαπόρτας, Αρχοντούλης (65’ Καρπαθάκης)

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: Πουρής, Κορτσινίδης (71’ Κωλέτσης), Καλαγκάνης, Μιρτσιαν, Lluka, Φύτρος, Σαββίδης, Λαζαρίδης, Μωραϊτης (63’ λ.τ. Γαρυφαλλόπουλος), Πάπιτσας (68’ Ζώνας) Περιάδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected