Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Αχιλλέας Νάουσας 2-1 (photos)

αχ2

Εντυπωσιακό παιχνίδι στη Χαρίεσσα, όπου η τοπική ομάδα κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο τέλος και να πάρει το πρώτο “ροζ φύλλο” στο φετινό πρωτάθλημα.

Κόντρα σε έναν Αχιλλέα Νάουσας που προηγήθηκε στο σκορ και αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του λόγω τραυματισμών, η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη έφτασε στην…πηγή στο 86ο λεπτό και ήπιε νερό το οποίο ήταν πολύτιμο και για ψυχολογικούς λόγους.

Μπροστά σε 150 και πλέον φιλάθλους των δύο ομάδων και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, το πρώτο ημίχρονο μάλλον θα…ξεχαστεί. Ένα διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με πολλές μονομαχίες αλλά και αρκετά λάθη που επέφεραν (φυσιολογικά) το στείρο 0-0. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν καλές στιγμές, όπως του Λύτη (πρώτο παιχνίδι για τον νεαρό, που αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Κεραυνό Επισκοπής) δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές, αλλά και μια διπλή χαμένη ευκαιρία του Κακούδη, που δεν κατάφερε να νικήσει τον πρώην συμπαίκτη του στον Αχιλλέα, Γιώργο Ηλιάδη.

Το δεύτερο μέρος όμως ήταν όλα τα…λεφτά! Η ΑΕΧ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αρχικά σε σουτ του νεοεισελθόντα Παμπουχίδη και στη συνέχεια του Γραμματικού, όμως το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό.

αχ4Μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Γιάτσου από δεξιά, που πέρασε δύο αντιπάλους του, η παράλληλη σέντρα βρήκε τον Κακούδη, ο οποίος σούταρε αλλά απέκρουσε ο Ηλιάδης και ο Γιάννης Στογιάννος στην επαναφορά με πλασέ στην κενή εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι πανηγυρισμοί όμως των παικτών του Αχιλλέα κράτησαν μόλις ένα λεπτό καθώς με τη σέντρα, ο Παμπουχίδης έκανε την παράλληλη πάσα στην καρδιά της άμυνας, ο Γραμματικός δεν βρήκε τη μπάλα, κάτι όμως που έκανε με επιτυχία ο επερχόμενος Στογιάννης ο οποίος σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα και παράλληλε έφερε το ματς στα ίσια.

Από το σημείο εκείνο, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, καθώς η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω. Ο Αχιλλέας έχασε τους Δημητρίου και Κάργα με τραυματισμό, και μάλιστα ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε γυψονάρθηκας στον αστράγαλο.

Οι μεγάλες συγκινήσεις στο ματς σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά όταν αρχικά στο 86′ ο Γραμματικός (μετά από πάσα του δραστήριου Παμπουχίδη)  βγήκε στην πλάτη της άμυνας και “έγραψε” το 2-1 και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κοσμάς έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ωστόσο, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΧ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, που τη φέρνει στην 9η θέση με 4 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Αχιλλέα που υποχώρησε στην 13η με 2 βαθμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Μαργαρίτη.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Ηλιάδης, Κοτσογιαννίδης, Ιωαννίδης Θ., Σταμάτης, Ιωαννίδης Ζ., Λύτης, Φωτιάδης (66′ Δελητζάκης), Τουμαράς, Τσάλμας (46′ Παμπουχίδης), Στογιάννης (87′ Δάτσης), Γραμματικός

Αχιλλέας Νάουσας : Μπουμπουλέντρας, Δημητρίου (λ.τ. 62′ Σαμαράς Δ.), Γκέτσος, Καραμεταξάς, Βακαλίδης, Μάραντης, Στογιάννος, Μπράτσης (46′ Κάργας / 64′ λ.τ. Τσαρτσίου), Γιάτσος, Κοσμάς, Κακούδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected