Super League 1

Παρτιζάν – ΠΑΟΚ 1-2 (photos+vid)

CuRFop6WAAAtNs2Ένα εντυπωσιακό φιλικό με φανταστική ατμόσφαιρα έγινε στο Βελιγράδι, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Παρτιζάν 2-1 με γρήγορα γκολ του Μπίσεσβαρ. Το… έληξαν οι οπαδοί που μπήκαν μέσα!

Το σημερινό φιλικό του ΠΑΟΚ δεν ήταν ένα όπως όλα τα άλλα. Οι λόγοι της διαφορετικότητας του πολλοί και γνωστοί. Ο Δικέφαλος μετά από πολλά χρόνια ταξίδεψε στο Βελιγράδι για τιμήσει τον Σάσα Ιλιτς, που αποθεώθηκε από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους κατά την είσοδο και την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Η φιλική νίκη του ΠΑΟΚ (1-2) πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τους Σέρβους οπαδούς της Παρτιζάν να στήνουν μία απίστευτη γιορτή και να τραγουδούν συνθήματα ακόμα και στα ελληνικά, ενώ ο αγώνας είχε διαφορετικό από το… συνηθισμένο τέλος, αφού οι οπαδοί των γηπεδούχων λίγο πριν το φινάλε μπούκαραν στο γήπεδο και στην κυριολεξία έγδυσαν τους παίκτες, παίρνοντας ως λάφυρα από το φιλικό φανέλες και σορτσάκια τους.

Ο ΠΑΟΚ παρά τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, μόνο αψήφιστα δεν πήρε την αναμέτρηση. Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Μπίσεσβαρ, Περέιρα, Τιάμ και Κλάους στην μεσοεπιθετική γραμμή, με τους Πέλκα, Κάνιας να είναι στα χαφ, με τους Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζά, στην τετράδα της άμυνας και τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και μόλις στο 8’ της αναμέτρησης είχε πετύχει δύο γκολ, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με κεκτημένη ταχύτητα από το παιχνίδι με τη Βέροια, σημείωσε δύο έξοχα γκολ και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Μόλις στο 2’ ο Ολλανδός αξιοποίησε την ασίστ του Κλάους και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πολύ γρήγορα, έξι λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του και πάλι με πλασέ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή.

Τα γρήγορα γκολ του Δικεφάλου, αιφνιδίασαν πλήρως του Σέρβους, από εκείνο το σημείο και έπειτα προσπάθησαν να μεταφέρουν την πίεσή τους στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο 19’ μάλιστα, ο Λεονάρντο έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ με τον Μπρκιτς με ωραία επέμβαση να κρατάει το μηδέν, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μποζίνοφ στο 45’.

Στη συνέχεια και παρά την υπεροχή της η Παρτιζάν αν και έφτασε επτά τελικές (οι τρεις στην εστία) δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 2-0 υπέρ του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε στο γήπεδο τους Κίτσιου και Κοροβέση από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να περιορίζεται κυρίως σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι με τους Παρτιζάνους να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 56′, έπειτα από λάθος του Κοροβέση, ο Ντούρντιτς βγήκε απέναντι από τον Μπρκιτς, όμως και πάλι ο Σέρβος, είχε απάντηση και κράτησε το μηδέν, λίγο πριν δώσει τη θέση του στον Βελλίδη.

Το γκολ που έψαχνε η Παρτιζάν το πέτυχε στο 70′ με πολύ ωραίο εξωτερικό πλασέ του Γιοβάνοβιτς που κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη. Λίγα λεπτά μετά το γκολ αυτό το παιχνίδι διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά εξαιτίας των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της Παρτιζάν, δημιουργώντας παράλληλα μία εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Η τελευταία καλή στιγμή που καταγράφηκε στο παιχνίδι ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Τιάμ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με το 1-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Συνθέσεις

ΠΑΡΤΙΖΑΝ:Κλάγιτς (46′ Νεμάνια), Βουλίτσεβιτς, Μπάλαζιτς, Μιλένκοβιτς, Μίλετιτς, Εβερτον, Γιέφτοβιτς, Ιλιτς (23′ Στεφάνοβιτς), Λεονάρντο, Ντούρντιτς, Μποζίνοφ.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς (62′ Βελλίδης), Μάτος (46′ Kίτσιου), Μαλεζάς, Κρέσπο (84′ Δημητριάδης), Λέοβατς, Κάνιας (84′ Δοδοντσάκης), Πέλκας (46′ Κοροβέσης), Μπίσεσβαρ (84′ Δεληγιαννίδης), Τιάμ, Περέιρα, Αθανασιάδης (62′ Ματθαίου).

δείτε βίντεο με τα γκολ στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected