Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά - Κύπελλο Γ Εθνικής

Γρηγόρης Καραγιαννίδης, o τερματοφύλακας του Αλμωπού που έγραψε ιστορία!

95253c6ac61f02f7f3e05e3a844a1a85_XLΘύμισε Χέλμουτ Ντουκαντάμ ο νεαρός τερματοφύλακας που έκανε επίδοση ρεκόρ και οδήγησε τον Αλμωπό Αριδαίας σε πρόκριση απέναντι στον ΑΟ Καρδίας (2-0).

Το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα έγραψε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Γρηγόρης Καραγιαννίδης, με την εκπληκτική επίδοση που σημείωσε νωρίτερα το απόγευμα (16/10) και η οποία αποτελεί πρωτοφανές ρεκόρ!

Το απίστευτο κι όμως αληθινό γεγονός καταγράφηκε στο δημοτικό γήπεδο Μηχανιώνας, εκεί όπου ο ΑΟ Καρδίας υποδέχονταν τον Αλμωπό Αριδαίας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της α’ φάσης για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Αλμωπού πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 83′ ενός αγώνα, που τελικά ολοκληρώθηκε μετά από 120 λεπτά ισόπαλος χωρίς τέρματα, αναγκάζοντας τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί, ο Καραγιαννίδης απέκρουσε τέσσερις εκτελέσεις πέναλτι, όλες όσες επιχείρησαν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Καρδίας, κρατώντας ανέπαφη την εστία του και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του, μετά τα δύο εύστοχα χτυπήματα που κατάφεραν οι συμπαίκτες του (2-0). Ο Έλληνας γκολκίπερ θύμισε… Χέλμουτ Ντουκαντάμ, που είχε πει «όχι» σε τέσσερις εκτελέσεις των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, δίνοντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Στεάουα στον τελικό του 1986 (είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ)!

Άγνωστο είναι τι θα πετύχει στη συνέχεια του θεσμού ο πρωταθλητής Πέλλας, το βέβαιο όμως είναι ότι ο νεαρός τερματοφύλακας έχει ήδη φροντίσει να διατηρήσει αλησμόνητο για πολλές δεκαετίες το όνομά του με το εντυπωσιακό του επίτευγμα.

Δημήτρης Θεοδώρου, pamebala.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected