Κύπελλο Γ Εθνικής

Κύπελλο Γ Εθνικής (1ος όμιλος) Ορφέας Ξάνθης – ΑΕΠ Βατόλακκου 3-2

Χωρίς τίτλοΈνα αρκετά χορταστικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του ΑΟΞ, με τον Ορφέα Ξάνθης να λυγίζει την αντίσταση της μαχητικής Ποντίων Βατόλακκου και να προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το thrakisports.gr, δύο φορές προηγήθηκε με δυο τέρματα διαφορά ο Ορφέας, δυο φορές είδε τους φιλοξενούμενους να μειώνουν την διαφορά στο γκολ αλλά ποτέ να μην καταφέρνουν να ισοφαρίσουν. Ετσι ο Ορφέας πήρε μια μεγάλη πρόκριση, έστω και αν θεωρητικά λαχτάρισε λίγο στο τέλος, αν και στην ουσία ποτέ δεν απειλήθηκε η εστία του Αθανασίου (που αγωνίστηκε αντί του Ρούφου).

Το σκορ άνοιξε στο 23′ ο Γιάννης Καραγκιόζης που έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό και είδε την μπάλα να καταλήγει στο παραθυράκι της εστίας του Νομικού. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ έκανε την ασίστ, πάσαρε στον Μαυτόπουλο και αυτός με πλασέ έστειλε επίσης με το αριστερό στην κλειστή γωνία την μπάλα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η φιλοξενούμενη ομάδα μείωσε το σκορ στο 37′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζαχαριουδάκη που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασίου. Γενικά ήταν πάντως ένα πρώτο ημίχρονο που ο Ορφέας είχε και την κατοχή και τις ευκαιρίες και δίκαια προηγούνταν. Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές ήταν και πάλι με εκφραστές τον Γιάννη Καραγκιόζη που έστειλε στο 5′ την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 9′ είδε το φάουλ του να αποκρούεται από τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ στο 39′ ο Μαυρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το σκορ αλλά είδε την μπάλα από την πάσα του Τορομανίδη να καταλήγει στο δοκάρι της ΑΕ Ποντίων.

Με δοκάρι τελείωσε για τον Ορφέα το πρώτο ημίχρονο, με δοκάρι ξεκίνησε και το δεύτερο, από τον Καραγκιόζη και πάλι που πήρε την μπάλα από τον Κατρανίτσα, βρέθηκε τετατετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νομικό στο τρίτο λεπτό της επανάληψης. Δυο λεπτά μετά ωστόσο ήταν και πάλι ο Γιάννης Καραγκιόζης που ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ και με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1. Σχεδόν με την σέντρα απάντησαν οι Πόντιοι με τον Χαλαζωνίτη να μειώνει σε 302, ωστόσο η προσπάθειά τους δεν είχε συνέχεια αφού στο υπόλοιπο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός και έτσι ο Ορφέας πήρε την πρόκριση.

Συνθέσεις

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Αθανασίου, Τορομανίδης, Καρά Αλή (75’ Πασχαλάκης), Μαλαδένης, Κατρανίτσας, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης  Β., Καραγκιόζης  Γ., Μπουνταγκίδης (87’ Τζαμπάλ Χακή), Ξαντινίδης (72’ Χαραλαμπίδης), Μουμίν Ογλού.

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΤΟΛ. (Σ. Τζιβαλιός): Νομικός, Σπηλιώτης, Τσιαρσιώτης, Μπιμπίρης, Τσαγκκαλίδης, Μανητέας (78’ Κοτσαντίσογλου), Χαλαζωνίτης,, Χαραλαμπίδης, Βογδόπουλος (88’ Ντεμάι), Ζαχαριουδάκης, Μπιζιώτας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected