Κατηγορίες
Κύπελλο Γ Εθνικής

Κύπελλο Γ Εθνικής (4ος όμιλος) Ατσαλένιος – Ερμής Ζωνιανών 2-1 (photos+vid)

poa2017-ermis2017Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Γ’ Εθνικής πήρε ο ΠΟΑ, ο οποίος νίκησε τον Ερμή Ζωνιανών, στην πρώτη του εφετινή ήττα με 2-1, σε μια αναμέτρηση που στη μεγαλύτερη διάρκειά της έδειξε να είναι μια… αναγκαστική υποχρέωση για τις δύο ομάδες.

Στην επόμενη φάση οι Ατσαλενιώτες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Ηλυσιακό ο οποίος επικράτησε στα πέναλτι του Ιωνικού με 4-2 (2-2 ο κανονικός αγώνας και η παράταση).

Όπως αναφέρει το grandsport.gr, αν εξαιρέσει κανείς το τέλος του πρώτου και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου οι δύο ομάδες πέτυχαν τα τέρματά τους, ο αγώνας κυμάνθηκε σε μέτριο επίπεδο, με τον Ερμή να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος και τον ΠΟΑ στο δεύτερο.

Αμφότεροι οι μονομάχοι, παρατάχθηκαν με πάρα πολλές αλλαγές, συγκριτικά με τους παίκτες που χρησιμοποιούν στους αγώνες του πρωταθλήματος, όπου και οι δύο έχουν ξεκινήσει καλά, με τον Ερμή μάλιστα να έχει το απόλυτο. Ενδεικτικό των κινήσεων, τόσο του Βασίλη Κρασανάκη, όσο και του Γιώργου Πετράκη, πως ο θεσμός του κυπέλλου δεν είναι μέσα στις βασικές τους προτεραιότητες, σε αντίθεση φυσικά με το πρωτάθλημα.

Ισορροπημένο και χωρίς φάσεις το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, μέχρι που φτάσαμε στο 13’ και δύο φορές οι φιλοξενούμενοι με τον Σεχολάρι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά αρχικά έδιωξε ο Ματαλιωτάκης στο 11’, ενώ στο 13’ το πλασέ του παίκτη του Ερμή πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η πρώτη προσπάθεια των γηπεδούχων, με τον Σταθόγλου στο 14’.

Ο Ερμής έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 25’ όταν ο Βασίλης Πλουσής από αριστερά έβγαλε παράλληλη μπαλιά, όμως οι Σεχολάρι και Μέμος που ήταν μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή. Στο 44’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Προβυδάκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα γλίστρησε και πέφτοντας αυτή βρήκε το χέρι του, με τον Ντοκάκη να αφήνει το παιχνίδι να συνεχισθεί.

Το… πλέον αξιόλογο του μετριότατου ποιοτικά πρώτου ημιχρόνου, ήρθε με την εκπνοή του, όταν έπειτα από ωραία κούρσα του Μέμου από τη δεξιά πλευρά και άριστη σέντρα του, ο Δομήνικος Πλουσής στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-1, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Με γκολ. Αυτή τη φορά όμως ήταν δυο και για λογαριασμό του ΠΟΑ! Αρχικά ο Αμπντουραχμάνι εκμεταλλεύθηκε στο 47’ το λάθος του Χατζηβασίλη και με πλασέ ισοφάρισε 1-1, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση των γηπεδούχων ο Σταθόγλου με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή, έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-1.

Στο 51’ μάλιστα ο ΠΟΑ θα μπορούσε να είχε τριπλασιάσει τα τέρματά του, όταν μετά την ωραία σέντρα του Αμπντουραχμάνι από αριστερά, ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Πετράς, έστειλε τη μπάλα να καταλήξει πάνω από το δοκάρι του Ανδρεαδάκη. Ανάλογη καλή προσπάθεια και στο 57’ για την ομάδα του Ατσαλένιου, με τον Παπαδομιχελάκη να δίνει στον Φραγκιαδάκη, το κοντινό πλασέ του οποίου έδιωξε με δυσκολία ο τερματοφύλακας του Ερμή.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 77’ όταν μετά από κόρνερ του Βασίλη Πλουσή, ο Σεχολάρι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, είδε τη μπάλα να περνά σύριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Ματαλιωτάκη. Έκτοτε η καλή από πλευρά θεάματος αναμέτρηση επέστρεψε στη μετριότητα του πρώτου μέρους, με μοναδική καλή φάση το σουτ του Παπαδομιχελάκη στο 89’ το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.

Συνθέσεις

ΠΟΑ (Β. Κρασανάκης): Ματαλιωτάκης, Πετράκης, Παπαδομιχελάκης, Γενιτσαρίδης, Βρεττός, Πετράς, Αμπντουραχμάνι, Χαρίτος (61’ Μπουτσάκης), Σταθόγλου (75’ Γιαννόπουλος), Φραγκιαδάκης (69’ Σακλαμάκης).

Ερμής Ζωνιανών (Γ. Πετράκης): Ανδρεαδάκης, Γεμιστός, Γιακουμάκης, Λαδιανός (46’ Χριστοδούλου), Λογοθέτης, Μέμος, Πλουσής Β. (78’ Σκουτέλης), Πλουσής Δ., Προβυδάκης, Σεχολάρι, Χατζηβασίλης.

περισσότερες φωτογραφίες στο grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected