Κατηγορίες
Super League 1

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 1-0

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÏÊO ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή αλλά άφησε…παραπονούμενος τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Ο Δικέφαλος έχασε ευκαιρίες για να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ αλλά όλες οι προσπάθειές του “σκόνταψαν” πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον. Σκόρερ ο Ροντρίγκες μόλις στο 3ο λεπτό.

Όπως αναφέρει το contra.gr, ο ΠΑΟΚ πήγε από την αρχή με το πόδι στο… γκάζι στο τοπικό ντέρμπι και πριν καν συμπληρωθούν 3 ολόκληρα λεπτά άνοιξε το σκορ, με τον Μπίσεσβαρ να “σερβίρει” τον Ροντρίγκες και τον δεύτερο με ένα ασύλληπτο αριστερό “κεραυνό” να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Χουάντερσον.

Η φάση αυτή ήταν ενδεικτική των διαθέσεων των γηπεδούχων αλλά και της συνέχειας του αγώνα, με τους “ασπρόμαυρους” να κυριαρχούν απόλυτα όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και με όπλο την εξαιρετική μεσοεπιθετική τους γραμμή (Κάμπος και Ροντρίγκες έκαναν “πάρτι” με την ταχύτητα και την τεχνική τους στις πτέρυγες) να δημιουργούν συνθήκες… ασφυξίας στην άμυνα του “Γηραιού”.

Από τη δημιουργία των Ροντρίγκες και Κάμπος μάλιστα, ο Αθανασιάδης βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής στο 15′ και στο 19′ όμως αστόχησε σε αμφότερες (με κεφαλιά και σουτ), στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

Στο 27′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον αναιμικό επιθετικά Ηρακλή, καθώς έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σαραμαντά (έβρισε την πρώτη βοηθό Κουρομπύλια), ενώ στη συνέχεια “κατέβασε ρολά” ο Χουάντερσον, έχοντας δύο καταπληκτικές επεμβάσεις μέσα σε 1 λεπτό στην κεφαλιά του Μάτος (40′) και στο σουτ του Κάμπος (41′).

Ο Γλύκος από την πλευρά του χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, βγάζοντας σε κόρνερ την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μοντέιρο, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει τον ΠΑΟΚ με 11 τελικές προσπάθειες (5 εντός εστίας) και τον Ηρακλή με 1, αυτή του Μοντέιρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε λίγο ο ρυθμός όμως η εικόνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει τα ηνία και να χάνει τις ευκαιρίες και τον Ηρακλή να βρίσκεται την περισσότερη ώρα σε θέση άμυνας και να νιώθει… ευτυχισμένος έχοντας κάτω από την εστία του τον Χουάντερσον.

Ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία από σούπερ πλεονεκτική θέση για το 2-0 όμως την σπατάλησε στο 59′ στέλνοντας τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι ενώ από εκεί και πέρα ο γκολκίπερ του “Γηραιού” φρόντιζε να έχει τη λύση κάθε φορά που κάποιος εκ των Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες, Κάμπος ή Κάνιας επιχείρησαν να τον νικήσουν.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς (46′ Βαρέλα), Λέοβατς (46′ Κίτσιου), Σάκχοφ, Κάνιας (85′ Τσίμιροτ), Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης

Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Κούρος, Ρούσσος (71′ Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Πασάς (46′ Αγγελόπουλος), Λάμπρου (83′ Τσότρας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected