Κατηγορίες
Basket

Επίδειξη δύναμης της ΑΕΚ με Ζολνόκι!

169313xlargeΗ ΑΕΚ άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο FIBA champions league με το θριαμβευτικό εντός έδρας 92-49 επί της ουγγρικής Ζολνόκι.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, οι “κιτρινόμαυροι” πρόσφεραν πλούσιο θέαμα απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο, ο Ζνοβτς έκανε τις δοκιμές του και είδε με ικανοποίση τους παίκτες του να μην χαλαρώνουν παρότι τα πάντα είχαν κριθεί από νωρίς και η εκκίνηση ήταν ιδανική στη νεοσύστατη διοργάνωση στην οποία οι στοιχηματικές εταιρίες θέλουν την ΑΕΚ ως το δεύτερο φαβορί για την κατάκτησή της, πίσω από την Μπάνβιτ!

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με τη συνηθισμένη πεντάδα αποτελούμενη από τους Ούκιτς , Βασιλειάδη , Λαρεντζάκη, Ουίλιαμς και Μαυροειδή και από πολύ νωρίς να δείχνει την τεράστια διαφορά ποιότητας, λύσεων και κλάσης έναντι των Ούγγρων.

Με τον Βασιλειάδη ασταμάτητο στο σκοράρισμα, στο 5′ η ομάδα του Ζντοβτς ήταν στο 14-5 με τον Ελλκηνα διεθνή να έχει φτάσει ήδη τους 8 πόντους και η πρώτη διψήφια διαφορά της ήταν το 17-7 με τον εντυπωσιακό ομαδικό απολογισμό 4/5 τρίποντα.

Ντίξον και Φάλκερ πήραν θέση στο παρκέ, η ΑΕΚ διαρκώς ανέβαζε στροφές και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 26-13και έχοντας κρατήσει μακριά από το καλάθι τους Ούγγρους, με μια ζώνη προσαρμογής που τους επέτρεπε μεν κάποια σουτ, αλλά με πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας.

Με τον επιθετικό ρυθμό να μένει α Αμείωτος, αλλά και την άμυνα να γίνεται ασφυκτική, με πίεση ψηλά στο παρκέ και με ψηλά σχήματα, η διαφορά συνέχιζε την… ανηφόρα στη δεύτερη περίοδο που είχε και πλούσιο θέαμα.

Ενα σερί 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά έφερε την ΑΕΚ στο 33-13 και η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται με νταμπλ σκορ, 50-25, με 11 παίκτες να έχουν πατήσει παρκέ και 10 να έχουν σκοράρει με εξαίρεση τον Φάλκερ και να έχει περιορίσει το ενδιαφέρον στην έκταση της τελικής διαφοράς και στη δική της παραγωγικότητα.

Η τρίτη περίοδος κύλησε με την ΑΕΚ να μην χάνει το κίνητρό της που ενδεχομένως να ήταν το να διατηρεί συνέχεια… νταμπλ σκορ έναντι του αντιπάλου. Στο 24′ αυτό το είχε καταρρίψει, όπως και την διαφορά των 30 πόντων με το 58-27, στο 26′ ήταν και πάλι λίγο… πάνω με το 65-32, το 68-34 ήταν ακριβώς διπλάσιο και η περίοδος έκλεισε με 73-39. Τι απέμενε στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρα από το να διαμορφωθεί το τελικό σκορ; Να μπει στον αγώνα και ο Γιώργος Τσαλμπούρης, κάτι το οποίο συνέβη από νωρίς και έτσι και οι 12 παίκτες συμμετείχαν στην άνετη πρεμιέρα.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 5(1), Σάκοτα 8, Βασιλειάδης 10(2), Μιλόσεβιτς 9(1), Ντίξον 7(1), Λαρεντζάκης 14(1), Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12, Σκουλίδας 2, Ουίλιαμς 10(2), Τσαλμπούρης 7

Ζολνόκι (Αλεξιτς): Μπάρνιες 6(2), Ράιτ 8, Ελινγκσφελντ 6(1), Ουίτμαν 6, Βοϊβόντα 8, Τοθ, Ράντνερ 2, Μπορίσοφ 10(1), Πόποβιτς 3(1),

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected