Κατηγορίες
Basket

Ρόσα Ράντομ – ΠΑΟΚ 93-85 (τρεις παρατάσεις)

169365xlargeΕυρωπαϊκό σοκ υπέστη ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Champions League χάνοντας στην Πολωνία από… κάποια Ρόσα Ράντομ με 93-85 μετά από τρεις παρατάσεις (!!) και γράφοντας μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, δεν βλεπόταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο “δικέφαλος” που έχασε δίκαια και φυσικά προκάλεσε εύλογες απορίες για το τι φιλοδοξίες μπορεί να έχει στη διοργάνωση όταν χάνει από την πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου του. Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Αμερικανό γκαρντ της Ρόσα, Τάιρον Μπράζελτον.

Οι Πολωνοί έκαναν εξ αρχής σαφείς τις προθέσεις τους που ήταν να παίξουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, καθοδηγούμενοι από τον δαιμόνιο Μπράζελτον. Απέναντι σε έναν… υπνωτισμένο ΠΑΟΚ αυτό αποδείχτηκε πολύ εύκολη δουλειά. Η πεντάδα με Τέιλορ – Πέινερς, Μιλιένοβιτς, Μπράιαντ και Γλυνιαδάκη παρότι προηγήθηκε με 6-5 στο 2′ ήταν σε εμφανώς κατώτερη ταχύτητα από τους γηπεδούχους, πολύ ευάλλωτη αμυντικά όπου όποιος ήθελε έκανε διείσδυση ανενόχλητος και στο 5′ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13-6!

Ο Μαρκόπουλος άλλαξε άρον – άρον τα 4/5 της ομάδας, πέρασε Σίμπερτ, Τσόχλα, Χρυσικόπουλο και Κλάντον στο παρκέ και ο ΠΑΟΚ άρχισε να λειτουργεί. Στο 6’30” σκόραρε μετά από τεσσεράμισι άγονα λεπτά και στη λήξη του δεκαλέπτου, έχοντας περάσει συνεχόμενα τη μπάλα στον αποτελεσματικό Κλάντον προηγήθηκε με 17-15 έχοντας κάνει σερί 11-2.

Αυτό διευρύνθηκε κι έφτασε μέχρι το 17-2 με το σκορ να γίνεται 15-23 στο 13′, όμως, ενώ το νερό έμοιαζε να έχει μπει στο αυλάκι, οι Πολωνοί επανήλθαν. Με Κλάντον και Χρυσικόπουλο να αποσύρονται για ανάσες, η άμυνα του ΠΑΟΚ έγινε και πάλι ευάλωττη, ο θηριώδης αλλά ευέλικτοςΤζάκσον έκανε ζημιές από μέση απόσταση, η επιθετική αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ χάθηκε και η Ρόσα με δικό της σερί 14-5 προηγήθηκε με 29-28 στο 18’30”. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους Πολωνούς να ππροηγούνται με 33-30 και τον ΠΑΟΚ να προβληματίζεται έντονα.

Σε… ριπλέι άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Πάλι με τον Μπράζελτον οδηγό οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και στο 22′ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 38-33, αλλά αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε πιο γρήγορα. Ο Σίμπερτ “όπλισε” από το τρίποντο και με συνεχόμενους πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής ενός σερί ποτ στο 26′ είχε φτάσει το 12-1 για τον ΠΑΟΚ και λίγο αργότερα στο 15-3 με τον “δικέφαλο” να προσπερνάει με 48-41 και να δείχνει αποφασισμένος να μην λαχταρίσει πάλι. Δεν ήταν έτσι όμως τα πράγματα.

Νέα χαλάρωση στην άμυνα κυρίως, οι Πολωνοί δεν τα παρατούσαν ποτέ και ο Μπράζελτον “έχτισε” ένα σερί 10-2 για να φέρει την Ρόσα μπροστά με 51-50 στην λήξη του δεκαλέπτου διατηρώντας τις συνθήκες ντέρμπι εν όψει τελικής ευθείας.

Ο ΠΑΟΚ… θυμήθηκε τον εύκολο δρόμο για το καλάθι και τροφοδοτώντας τον Κλάντον έκανε σερί 5-0 και προσπέρασε με 55-51 στο 32′. Να τελειώσει το ματς, όμως, αποδείχτηκε και πάλι ανέφικτο. Ο Μπελ ανέλαβε δράση αυτή τη φορά για την Ρόσα και την έφερε στο 34′ και πάλι μπροστά στο σκορ με 56-55 συντηρώντας την αγωνία.

Το φινάλε ήταν δεδομένο πια ότι θα εξελισσόταν σε θρίλερ και το ματς θα κρινόταν στη φάση, στο σουτ και πιθανότατα στην ψυχραιμία που δεν ήταν προσόν του ΠΑΟΚ που κατάφερε να έχει περισσότερα λάθη από τον… ταπεινό του αντίπαλο.

Ο Μπράζελτον στο 38’15” έφερε τη Ρόσα σε θέση οδηγού και το σκορ στο 63-61, αλλά μετά το τάιμ άουτ ο Τσόχλας ήταν ψύχραιμος και ισοφάρισε σε 63-63. Ο Μπελ μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό έκανε το 65-63, ο Πέινερς στα 32” πριν τη λήξη κέρδισε δύο βολές. Ψύχραιμος ο Λετονός, ισοφάρισε σε 65-65. Ο Μπράζελτον πήρε, φυσικά, τη μπάλα και στα 9” κέρδισε φάουλ με τη μπάλα από πλάγια και όλο τον χρόνο για τους Πολωνούς. Ο Σοκολόφσκι στην εκπνοή έκανε αμαρκάριστο τρίποντο, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ αστόχησε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ είχε το ψυχολογικό προβάδισμα αφού τη… γλίτωσε, αλλά στην πράξη άλλα φάνηκαν. Οι Πολωνοί με το τρομερό δίδυμο Μπάζελτον και Τζάκσον πήραν νέο προβάδισμα με 68-65. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να πάει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, όμως, ο Γλυνιαδάκης δεν ήταν εύστοχος στις βολές και με 2/4 σε συνεχομενες επιθέσεις απλά μείωσε σε 68-67.

Η λύση δόθηκε από μακριά, με τρίποντο του Σίμπερτ στο 42’30” που έκανε το σκορ 68-70. Ο Τσόχλας πήγε στις βολές στα 24”, έβαλε μόνο την πρώτη και έκανε το 68-71. Ο ΠΑΟΚ.. ξέχασε να κάνει φάουλ και ο Μπράζελτον με απίστευτο τρίποντο στα 16” ισοφάρισε σε 71-71!!

Τάιμ άουτ ο Μαρκόπουλος, τραγική επίθεση με τον Τσόχλα να… κολλάει, χαμένο σουτ της απελπισίας και δεύτερη παράταση!!!

Με εμφανέστατη πλέον την κούραση και στις δύο ομάδες το παιχνίδι μεταφέρθηκε στις βολές αφού το ένα φάουλ διαδεχόταν το άλλο. Ο ΠΑΟΚ στο 48′ ήταν μπροστά με 79-75, με δύο βολές του μετρότατου απόψε Μπράιαντ, το προβάδισμα έμοιαζε μεγάλο,όμως, το τρίποντο του Μπογιανόφσκι στα 51” έκανε το 78-79.

Αψυχολόγητο τρίποντο του Τσόχλα στα 35” από τα εννέα μέτρα στα μέσα της επίθεσης και στα 23” αντιαθλητικό φάουλ του Μπράιαντ στον Τζάκσον, γύρισε δραματικά τα δεδομένα. Μέσα η μία βολή, 79-79 και κατοχή για τους Πολωνούς. Στον… Μπράζελτον δηλαδή, ο οποίος αστόχησε σε κακή επιλογή και το ματςπήγε σε τρίτη παράταση!!!

Δύο τρίποντα από Γιέτσκε και Μπράζελτον έφεραν στα μέσα του τρίτου έξτρα πενταλέπτου τους γηπεδούχους στο 85-79 και τον ΠΑΟΚ να μην έχει δυνάμειες ούτε να εκδηλώσει επίθεση. Τάιμ άουτ από τον Μαρκόπουλο για ηρεμία και προσπάθεια ύστατης αντεπίθεσης, όμως, το λάθος αμέσως μετά την επαναφορά έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε τύχη…

Ρόσα Ράντομ (Καμίνσκι): Βίτκα 2, Μπογιανόφσκι 5(1), Μπράζελτον 36(4), Μπελ 17(2), Σοκολόφσκι 12(1), Ανταμς, Μπόναρεκ, Γιέτζκε 8(2), Τζάκσον 12

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλοε 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 9(2), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 14, Σίμπερτ 19(5), Μπράιαντ 11(1), Πέινερς 7, Κλάντον 16

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected