Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ολυμπιακός – Αστάνα 4-1

seba_astana_2010Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολη τη ζωή του απέναντι στην Αστάνα και με τρία γκολ σε διάστημα 10 λεπτών έφτασε άνετα στο 4-1, τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Δύο γκολ ο Σεμπά. Τραυματίστηκε ο Μιλιβόγεβιτς.

Όπως αναφέρει το contra.gr, αρκούσε ένα καταιγιστικό πρώτο 35λεπτο προκειμένου ο Ολυμπιακός να διπλασιάσει τις νίκες του στον 2ο όμιλο του Europa League. Με τρία γκολ από το 24′ μέχρι το 35′ οι πρωταθλητές έφεραν εις πέρας την αποστολή τους απέναντι στην Αστάνα και με το συνολικό 4-1 έπιασαν τον ΑΠΟΕΛ (έχασε από τη Γιουνγκ) στην κορυφή.

Επειδή η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ είχε… ισορροπήσει το διπλό στην Ελβετία, οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν περιθώρια για νέες απώλειες. Και έκαναν τους φιλοξενούμενους να καταλάβουν πως δεν έχουν τύχη στο Φάληρο.

Πίεση ψηλά, γρήγορη και σωστή μεταφορά της μπάλας από το κέντρο και κίνηση στο χώρο ήταν τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η ομάδα του Μπέντο για να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να πατήσει πολλές φορές περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγάλει φάσεις και με Φιγκέιρας, Ελιουνούσι, Σεμπά να προηγηθεί 3-0 από το 24′ μέχρι το 35′!

Οι αρρυθμίες στην άμυνα έδωσαν στην Αστάνα ένα δοκάρι και το γκολ του Καμπανάνγκα στο 54′ από λάθος του Λεάλι. Απ’ όταν ωστόσο ο Κάνιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και με τον Σεμπά να σκοράρει από ασίστ του Καρντόσο στο 65′ να σφραγίζει τη δεύτερη επιτυχία του στη διοργάνωση. Υπήρξε πάντως η απώλεια του Μιλιβόγεβιτς με τραυματισμό ν’ αφήσει ένα… σημάδι απογοήτευσης στο βράδυ, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (73′ Καμπιάσο), Μάρτινς, Ελιουνούσι (69′ Μανθάτης), Φορτούνης (79′ Μπουχαλάκης), Σεμπά, Καρντόσο

Αστάνα: Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63′ Μουζίκοφ), Μπεϊσεμπέκοφ (59′ Σίτοφ), Νουσερμπάγιεφ, Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected