Κατηγορίες
Διάφορα

Ο στόχος του Υπουργείου για την επόμενη πίστωση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης

ImageHandlerΣτόχος του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr είναι η 26η Οκτωβρίου για την δεύτερη πληρωμή του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) αν και ακόμα είναι αρκετοί οι δικαιούχοι που δεν έχουν παραλάβει τις προπληρωμένες κάρτες από τις τράπεζες.

Για να καταστεί εφικτός, όμως, ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει να μπορέσει η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων να λάβει την προπληρωμένη κάρτα αγορών, είτε μέσω των υποκαταστημάτων των Τραπεζών, είτε μέσω ΕΛΤΑ, διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Εάν δεν προλάβουν οι περισσότεροι από τους δικαιούχους να λάβουν την προπληρωμένη κάρτα έγκαιρα, τότε είναι πιθανό να μεταφερθεί η ημερομηνία καταβολής της επόμενης δόσης του ΚΕΑ για τις 31 Οκτωβρίου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πιθανό η πίστωση των ποσών να γίνει ξανά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως έγινε και στην καταβολή του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι βάσει σχεδιασμού λειτουργίας της πιλοτικής εφαρμογής του ΚΕΑ στους 30 δήμους σε όλη τη χώρα, κάθε μήνα θα πρέπει να καταβάλλεται το μισό ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και το άλλο μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι έχουν ανέλθει στα επίπεδα των 42.000 ατόμων. Όμως την καταβολή του Οκτωβρίου θα λάβουν περισσότεροι από 38.000 δικαιούχοι, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί για τους υπόλοιπους η διαδικασία ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Υπενθυμίζεται ότι στην καταβολή του Σεπτεμβρίου είχαν λάβει ποσά από το ΚΕΑ 32.862 δικαιούχοι, άρα έχουν προστεθεί περίπου 6.000, μέσα σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, μια πρόσθετη καταβολή ΚΕΑ, σε περίπου 500 δικαιούχους, οι αιτήσεις των οποίων εκκρεμούσαν από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πρόκειται για περιπτώσεις που οι δικαιούχοι κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία εγκρίθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 30 δήμοι που εφαρμόζεται πιλοτικά το ΚΕΑ είναι οι εξής:

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected