Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (1ος όμιλος) Ορφέας Ξάνθης – Εορδαϊκός 2-2 (photos)

Χωρίς τίτλοΔεν τα κατάφερε ο Ορφέας Ξάνθης αν είχε την κυριαρχία του αγώνα. Αν και σκόραρε και μάλιστα δυο φορές, για ακόμα έναν αγώνα η τύχη του γύρισε την πλάτη στο τέλος, αφού στις καθυστερήσεις δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, στο οποίο και δεν είχε χρόνο να απαντήσει. 

Όπως αναφέρει το thrakisports.gr, αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία της Ξανθιώτικης ομάδας για φέτος. Μετρά μεν μόλις μία ήττα σε σύνολο 6 παιχνιδιών, αλλά αντίστοιχα έχει και μόλις μία νίκη, κάτι που τον τοποθετεί στην 7η θέση της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με Καβάλα και Μακεδονικό Φούφα.

Πρώτη φάση του αγώνα, η κεφαλιά του Μακράκη στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν παίκτης του Ορφέα, έκανε μια κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνά για λίγο άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 11′, ήταν η σειρά του Τορομανίδη να απειλήσει, όταν βρήκε το χώρο για να κάνει ένα ωραίο δυνατό σουτ με το δεξί, έξω από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Στόικου.

Μετά τις δύο  «προειδοποιητικές βολές» που έριξε ο Ορφέας, στο 14ο λεπτό, σκόραρε και μπήκε σε θέση οδηγού του αγώνα, όταν βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Μουμίν Ογλού να περνάει ωραία δύο αντίπαλους αμυντικούς, να σπάει την κατάλληλη στιγμή στο Γιάννη Καραγκιόζη, που από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να κάνει το 1-0.

Μετά από αυτό ήταν η σειρά του Εορδαϊκού να απειλήσει για πρώτη φορά τον Ρούφο, έστω και αν ο τερματοφύλακας του Ορφέα δεν ανησύχησε πολύ, όταν ο Μπίκος έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιάννης Καραγκιόζης και ο Θόδωρος Τορομανίδης έκαναν το ένα-δύο, ο τελευταίος έσπασε την μπάλα στην περιοχή, με τον Μπουνταγκίδη να χάνει τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι που ήταν ο Ίβιτς αυτός που βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Ρούφου, σούταρε, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Ορφέα.  Στο 38ο λεπτό ήταν η ώρα του Ίβιτς να σκοράρει με ένα άπιαστο, δυνατό, σουτ και να ισοφαρίσει για την ομάδα του σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο σε σχέση με το πρώτο. Παρ’όλα αυτά επιτεύχθηκαν και πάλι δύο γκολ, με τον Ορφέα να απειλεί και πάλι πρώτος, όταν Γιάννης και Βασίλης Καραγκιόζης εκτέλεσαν με πάσα ένα κόρνερ, με τον τελευταίο να σεντράρει, τη μπάλα να καταλήγει στον Μπουνταγκίδη, που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 60ο λεπτό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Βασίλης Λαζαρίδης, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα ήταν αυτός που έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ορφέα, όταν βρήκε το χώρο να σουτάρει εντός της περιοχής και να νικήσει τον Στόικο για να κάνει το 2-1. Αν μη τι άλλο θετικότατο ντεμπούτο του νέου παίκτη του Ορφέα.

Λίγο αργότερα, στο 78′, ο Μουμίν Ογλού νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Εορδαίκου και δε μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 81ο λεπτό υπήρξαν αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες του Ορφέα και του Εορδαϊκού, για ένα φάουλ που έκανε ο Γιάννης Καραγκιόζης, με αποτέλεσμα ο Ιωαννίδης του Εορδαϊκού να δεχτεί την κόκκινη κάρτα και ο παίκτης του Ορφέα την κίτρινη.

Παρά τις δυσκολίες, ο Εορδαϊκός δεν το έβαλε κάτω και αρχικά απείλησε με τον Ίβιτς στο 88′, όταν μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και σούταρε με τον Ρούφο να αποκρούει, ενώ κατάφερε να φτάσει και στην ισοφάριση στο 90′, με τον Καλλογιαννίδη να εκμεταλλεύεται μια στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα του Ορφέα, να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και τελικά να σκοράρει γράφοντας το τελικό 2-2.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ορφέας προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ του Εορδαϊκού, αλλά το περίτεχνο «ψαλιδάκι» του Βασίλη Λαζαρίδη αποκρούστηκε από τον Στόικο. Μετά το τέλος του αγώνα την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Μακράκης για διαμαρτυρία στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

Ορφέας Ξάνθης (Μ. Μπογιατζίδης): Ρούφος, Τορομανίδης (40΄Τσαμπάζ Χαλήλ), Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Καραγκιόζης Γ., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (60’ Λαζαρίδης), Μουμίνογλου Τουγιάλ.

Εορδαϊκός: (Αλ. Αλεξίου): Στόικος, Νικολαΐδης, Δινοβίτσης (46’ Ενσό), Σαββίδης, Λιάμης, Μπαλίτσας, Χαραλαμπίδης (47’ α.α. Ταμπά), Μπίκος (70’ Καλογιαννίδης), Ίβιτς, Ιωαννίδης, Μαυροματίδης.

περισσότερες φωτογραφίες στο xanthi-sport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected