Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μίλαν – Γιουβέντους 1-0 (vid)

stigmiotypo_2016-10-22_23.14.08Ένα φανταστικό γκολ του 18χρονου Μανουέλ Λοκατέλι έδωσε στην Μίλαν την τεράστια νίκη (1-0) στο ντέρμπι με την Γιουβέντους, που την είχε κερδίσει στις 7 προηγούμενες αναμετρήσεις τους στο πρωτάθλημα!

Το όνομα του είναι Μανουέλ Λοκατέλι και την ημέρα που γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1998, ο Τζίτζι Μπουφόν είχε ήδη συμπληρώσει την πρώτη του επαγγελματική τριετία κάτω από τα δοκάρια της Πάρμα!

Ο μικρός μαζί με τον Τζίτζι Ντοναρούμα συμβολίζει την Μίλαν που έρχεται. Την Μίλαν της επόμενης γενιάς. Ο μικρός δεν ντράπηκε να οπλίσει απέναντι στον… πατέρα του (τους χωρίζουν 20 χρόνια) και με ένα εκπληκτικό γκολ, έκρινε το ντέρμπι της Μίλαν επί της Γιουβέντους (1-0) που είχε πάρει τα 7 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα!

Τα μωρά του Βιντσέντζο Μοντέλα δεν κώλωσαν απέναντι στα ηχηρά ονόματα της «Μεγάλης Κυρίας» κι έδωσαν μία παράσταση αυτοθυσίας απέναντι σε ένα sold out κοινό στο «Σαν Σίρο». Κατέθεσαν ψυχή και κάπως έτσι κάλυψαν το χάσμα ποιότητας.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε στο πρώτο μέρος (καλές επεμβάσεις σε δύο σουτ του Ντιμπάλα), με την ομάδα του Αλέγκρι να χάνει από νωρίς με τραυματισμό τον Ντιμπάλα και να φωνάζει για φάουλ – γκολ του Πιάνιτς (36’) που κακώς ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μπονούτσι.

Η Γιουβέντους συνέχισε να φλυαρεί ακατάπαυστα στην επανάληψη, με τους Κουαδράδο και Ντάνι Άλβες να σπαταλάνε καλές ευκαιρίες με άσχημα τελειώματα, μέχρι που ήρθε ένας μικρός για να τους δείξει πως γίνεται.

Ο Μανουέλ Λοκατέλι έπιασε το τέλειο βολέ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπουφόν και άνοιξε το σκορ (64’, 1-0) σε μία απίθανη εξέλιξη.

Η «Μεγάλη Κυρία» πανικοβλήθηκε, κέρδισε αναρίθμητα κόρνερ, ο Αλέγκρι έριξε μέσα και τον Μάντζουκιτς, όμως το πουλάκι είχε πετάξει. Οι πιτσιρικάδες της Μίλαν «έκλεψαν» τη μεγάλη νίκη και πλησίασε στους δύο πόντους την κορυφή, θυμίζοντας κάτι από το ένδοξο παρελθόν!

δείτε βίντεο με το γκολ στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected