Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Αχιλλέας Νάουσας 0-1 (photos)

alexandriamou_araxos_22_100006

Σπουδαία νίκη για τον Αχιλλέα Νάουσας, που συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση αλλά και υποδειγματική αμυντική λειτουργία.

Η νίκη της ομάδας του Παναγιώτη Καραμεταξά αποκτά διπλή σημασία καθώς εκτός της βαθμολογικής (και ψυχολογικής) σημασίας, επήλθε κόντρα σε έναν αντίπαλο που δύσκολα ηττάται στην έδρα του και προερχόταν μάλιστα από σερί επιτυχιών.

Ωστόσο οι “κυανόλευκοι” δεν πτοήθηκαν και έπαιξαν με στόχο τη νίκη, την οποία και πήραν μετά από 7 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, οι “μπλαουγκράνα” πραγματοποίησαν τη χειρότερη τους εμφάνιση από το ξεκίνημα της σεζόν και μοιραία γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Χρήστου Παναγιωτίδη, με τους “νέους” Μπόσκο (από ΑΕ Αλεξάνδρειας) και Μπεκιαρίδη (από ΑΕ Χαρίεσσας) στη σύνθεση του, προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ δεν κατάφερε να αντιδράσει ακόμη κι όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Κακούδη στο 77ο λεπτό.

Ο Αχιλλέας διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο και με τις αντεπιθέσεις, προσπάθησε να απειλήσει τα καρέ του Γιαβάση. Αυτή η τακτική βγήκε σε μεγάλο βαθμό καθώς οι γηπεδούχοι “μπλόκαραν” επιθετικά αν και είχαν μια καλή στιγμή στο 33′ όταν ο Τσαγκούρης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πολύ πλεονεκτική θέση, δεν είχε την ανάλογη δύναμη και ο Μπουμπουλέντρας μπλόκαρε.

Στο διάστημα αυτό, οι “κυανόλευκοι” δεν απείλησαν επιθετικά, είχαν όμως πάντα τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, που τη διατήρησαν και στο δεύτερο 45λεπτο.

Σταδιακά μάλιστα, άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί και στο 77′ ο Μπράτσης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κακούδης που μπήκε με ταχύτητα στη μικρή περιοχή, με κεφαλιά νίκησε τον Γιαβάση και έστειλε τον ίδιο στις αγκαλιές των συμπαικτών του, που πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν (ανούσια όμως) να αντιδράσουν, το 0-1 όμως παρέμεινε μέχρι τέλους, αποτέλεσμα που δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα στον Αχιλλέα αλλά και σημαντική ψυχολογική ανάταση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ, Πίτο και Μαργαρίτη

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Τόζογλου Π., Μπεκτάς, Μουταφίδης, Μπόσκος, Καραπίττας, Καϊρακλίδης, Τσαγκούρης, Μπεκιαρίδης, Χριστοφόρου (40′ λ.τ. Ντιόπ), Αργυρόπουλος.

Αχιλλέας Νάουσας : Μπουμπουλέντρας, Σαμαράς, Στογιάννος Ρ., Καραμεταξάς, Γκέτσος, Στογιάννος Γ., Μάραντης (28′ λ.τ. Τσαρτσίου), Μπράτσης, Γιάτσος (90′ Γιαμαλίδης), Κοσμάς, Καϊσίδης (56′ Κακούδης)

δείτε φωτογραφίες που μας παραχώρησε το alexandriamou.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected