Super League 1

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-0

569627b1b179b0a36f9a07bb5978735f_M

Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει και στο Κύπελλο Ελλάδος την εξαιρετική πορεία του! Με το γκολ του Μαμπουλού (που έχασε και πέναλτι στο 91′) κέρδισε 1-0 την Ξάνθη στους Ζωσιμάδες και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο!

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η Ξάνθη είχε ανούσια κατοχή, ο ΠΑΣ Γιάννινα την ουσία και επιβλήθηκε 1-0 των ακριτών στους Ζωσιμάδες χάρη στο γκολ του Μαμπουλού, που έχασε και πέναλτι στα… χασομέρια, για να κάνει παρέα στον Αγροτικό Αστέρα στην κορυφή του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με τον Τριάδη στο 6′ και με τον Νιέτο στο 8′, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άργησε να… πάρει μπροστά και στο 9′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν το σουτ του Καρανίκα έξω από την περιοχή πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 12′ οι ακρίτες δεν εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Καρανίκα στο γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω, αφού πρόλαβε να απομακρύνει ο Πασχαλάκης και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κούτρης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, πέρασε μέσα από δύο αντιπάλους και έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Μαμπουλού να πλασάρει εύστοχα για να ανοίξει το σκορ στους Ζωσιμάδες.

Ωστόσο, από εκεί κι έπειτα δεν είχαμε και πολλές αξιόλογες φάσεις, με την επόμενη να είναι στο 35′, όταν ο Κούτρης έκανε εκ νέου το γύρισμα από αριστερά, αλλά το πλασέ του Ζάιρο αυτή τη φορά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 39′ οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην αναμέτρηση να πετύχουν τέρμα, όταν ο Ορφανίδης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Χατζητερζόγλου, που ήταν μόνος του στα δεξιά της περιοχής, αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με διπλή ευκαιρία για τον «Άγιαξ», με την κεφαλιά του Ζάιρο, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη από αριστερά, να σταματάει ο Ζίβκοβιτς για να παραχωρήσει κόρνερ και να κάνει νέα μεγάλη απόκρουση σε αυτή του Μπέριου στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Στην επανάληψη δεν είδαμε πολλά περισσότερα. Ο ΠΑΣ ήταν πιο επιθετικός, ενώ από το 60′ κι έπειτα η Ξάνθη είχε μία ανούσια κατοχή της μπάλας, καθώς δεν μπορούσε να απειλήσει, με εξαίρεση το 63′, όταν από γύρισμα του Νιέτο ο Λάζιτς έπιασε με τη μία το σουτ, με τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι». Νωρίτερα, η κεφαλιά του Σκόνδρα έφυγε δίπλα από την εστία του Ζίβκοβιτς στο 54′.

Στο τελευταίο μισάωρο, λοιπόν, είδαμε περισσότερο την Ξάνθη να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Πασχαλάκη και τον ΠΑΣ περισσότερο να κρατάει το σκορ, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις έψαξε το δεύτερο γκολ. Έτσι, το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους Ηπειρώτες να κάνουν παρέα στον Αγροτικό Αστέρα στην κορυφή του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι στο ματς είδαμε και πολλά φάουλ από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ η Ξάνθη ζήτησε και δύο πέναλτι, ένα σε πέσιμο του Γιουνές στο 69′ κι ένα σε αυτό του Λάζιτς στο 71′, όμως σε αμφότερα δε φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Τέλος, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το χαμένο πέναλτι του Μαμπουλού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χατζητερζόγλου ανέτρεψε τον Κόντε.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης (73′ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (61′ Γιάκος), Ζάιρο (80′ Κόντε), Μαμπουλού.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (66′ Καμαρά), Ράνος, Λάζιτς, Νιέτο (66′ Γιουνές), Ορφανίδης (65′ Ντε Λούκας), Λισγάρας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected