Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Αριστοτέλης Νάουσας – Θύελλα Σταυρού 2-2, 10-9 πεν

Χωρίς τίτλοΕκπληκτικό παιχνίδι στην Παναγιωπούλα, που ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες περίπου και ενώ είχαν εκτελεστεί 22 πέναλτι(!) στη ψυχοφθόρο διαδικασία που ακολούθησε την ημίωρη παράταση.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το παιχνίδι ήταν γκραν γκινιόλ και οι δύο ομάδες πήραν το προβάδισμα εκατέρωθεν, ενώ το γκολ με το οποίο ισοφάρισε η Θύελλα, ήταν από σενάριο…επιιστημονικής φαντασίας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με ότι καλύτερο διέθεταν τη χθεσινή μέρα, ωστόσο οι “πράσινοι” μετέβησαν στην Παναγιωπούλα με αρκετές ελλείψεις, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Αριστοτέλης προερχόταν από ένα επιτυχημένο σερί, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από τον προπονητή Χρήστο Χατζηδάκη αλλά και την εν γένει παρουσία των νεαρών ως επί τω πλείστον παικτών της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Γιουρόπουλου αναζητά ακόμη την αγωνιστική της ταυτότητα, καθώς η μέχρι στιγμής συγκομιδή στο πρωτάθλημα δεν είναι αυτή που αναμενόταν, ωστόσο στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Στο χθεσινό παιχνίδι, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, είχαν αρκετά τρεξίματα κυρίως από τα πλάγια και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τη συμπλήρωση 17 λεπτών στον αγώνα. Στη φάση αυτή, ο Λούρης κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κερμανίδης εκτέλεσε χαμηλά στη γωνία και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χαρίση.

Πέντε λεπτά αργότερα και ενώ η Θύελλα άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον δραστήριο Λούρη, ωστόσο η πίεση των “πρασίνων” επέφερε τελικά το αποτέλεσμα που επιδίωξαν οι “πράσινοι” και συγκεκριμένα στο 33′ με “δράστη” τον Αχιλλέα Μυλωνά.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα και το παιχνίδι βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν για το δεύτερο γκολ και αυτός που το πέτυχε πρώτος ήταν ο Αριστοτέλης, όταν ο Πάλας βρήκε με γέμισμα τον Αμανατίδη και αυτός αφού πήρε εξαιρετική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή πλάσαρε ιδανικά για το 2-1 (78′).

Και ενώ οι πανηγυρισμοί συνεχιζόταν στο στρατόπεδο των “κυανόλευκων”, ο Δημήτρης Γιουρόπουλος είχε την έμπνευση να σουτάρει απευθείας με την εκτέλεση της σέντρας και ο Λογδανίδης δεν υπολόγισε σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να του φύγει από τα χέρια και να καταλήξει στα δίχτυα.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, η Θύελλα κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και το 2-2 όπως είχε διαμορφωθεί παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας.

Η ημίωρη παράταση που ακολούθησε ήταν απλά μια…παρένθεση για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς ελάχιστες ήταν οι επιθετικές πρωτοβουλίες εκατέρωθεν.

Στα πέναλτι που ακολούθησαν κανείς δεν ήθελε να…αστοχήσει με αποτέλεσμα το να εκτελεστούν από 10 πέναλτι μέχρι το τελευταίο στο οποίο ο Λογδανίδης πήρε το…αίμα του πίσω για το λάθος στο γκολ της Θύελλας και έδωσε την πρόκριση στους “8” του θεσμού, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Χαραλαμπίδη και Μπακάλη

Συνθέσεις

Αριστοτέλης Νάουσας : Λογδανίδης, Θεοδωρίδης, Χατζηιωαννίδης, Τσιλικιώτης, Τεκερίδης, Λούρης, Σκούρτα, Κερμανίδης, Σκαρλάτος (58′ Αμανατίδης), Δάιος, Κεχαΐδης (70’Αλιάτσης).

Θύελλα Σταυρού : Χαρίσης, Πασχαλίδης, Ριστέμογλου, Λαζός, Καραβασίλης, Μαυρίδης, Δεμερτζίδης, Μπακάλης (55′ Γιουρόπουλος), Μυλωνάς Αχ., Ισλάμι, Κατσαπελίδης, Κατσιγιαννόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected