Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Πατρίδας – Αχιλλέας Νάουσας 4-2 (photos)

DSCN0001H μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των “16” σημειώθηκε στην Πατρίδα, όπου η τοπική ομάδα άφησε εκτός θεσμού τον Αχιλλέα Νάουσας.

Οι “κτρινόμαυροι”, με τον Βασίλη Κατσούλη στον πάγκο αντί του Χρήστου Παναγιωτίδη που βρέθηκε στον Άραχο για τις υποχρεώσεις της Ποντιακής Νεολαίας, αλλά και με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών που θεωρούνται βασικοί, κατάφεραν να προκριθούν εις βάρος του Αχιλλέα, που αγωνίζεται μία κατηγορία παραπάνω.

Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά “σπατάλησε” κατά κάποιο τρόπο ένα ημίχρονο, καθώς οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο νεαρός τεχνικός για το αρχικό σχήμα, δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν, που ανάγκασε τον τεχνικό της ομάδας να προβεί σε αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γιάννη Στογιάννο, Τσαρτσίου και Γιάτσο.

Οι κινήσεις αυτές βοήθησαν ως ένα σημείο καθώς η πίεση αυξήθηκε αλλά οι γηπεδούχοι, έχοντας ήδη το υπέρ τους σκορ (2-1) “γέμισαν” άμυνα και κέντρο, κλείνοντας τους διαδρόμους προς της εστία του Παπαδόπουλου, ενώ την ίδια ώρα ήταν πάντα επικίνδυνοι μπροστά χάρη στην οξυδέρκεια και την κλάση του Θωμά Σιδηρόπουλου.

DSCN9996Ο έμπειρος επιθετικός ήταν αυτός άλλωστε ο οποίος πήρε από το…χεράκι τον ΑΣ Πατρίδας και τον έφερε στους “8” του Κυπέλλου καθώς σημείωσε χατ-τρικ ενώ γενικότερα με τις νουθεσίες και τις κινήσεις του εντός αγωνιστικού χώρου, βοήθησε σημαντικά ώστε να διατηρήσει η ομάδα την εξαιρετική της αγωνιστικότητα καθ όλο το 90λεπτο.

Το τέρμα του Τζιώνα στο 22ο λεπτό φάνηκε να δίνει το προβάδισμα στον Αχιλλέα, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε τη συνέχεια. Στο 32′ μετά την εκτέλεση φάουλ του Κώστα Στεργιόπουλου, ο Κακκαβάς που βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας, με προβολή νίκησε τον Φικιάρη και έφερε στα ίσια το ματς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 37′ ο Νίκος Στεργιόπουλος αυτή τη φορά έκανε την παράλληλη πάσα από δεξιά, τη σύγχυση που επικράτησε στην άμυνα του Αχιλλέα εκμεταλλεύτηκε ο Θωμάς Σιδηρόπουλος ο οποίος με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 42′ οι “κυανόλευκοι” έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Τζιώνα απέκρουσαν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και με τις τρεις αλλαγές από πλευράς Αχιλλέα, οι “κιτρινόμαυροι” αποφάσισαν να δώσουν περισσότερο χώρο στην αντίπαλη ομάδα και να παίξει με αντεπιθέσεις, όποτε αυτό ήταν δυνατό.

Στο 52′ μάλιστα, ο Νίκος Στεργιόπουλος λίγο έλειψε να σημειώσει το 3-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε το δοκάρι του Φικιάρη, ενώ στον αντίποδα η εκτέλεση φάουλ του Καραμεταξά στο 54′ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος

δείτε τη φάση

Και ενώ ο Αχιλλέας συνέχισε την πίεση και πάλεψε για την ισοφάριση (είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Καραμεταξά), σε μια αντεπίθεση, ο Σιδηρόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Φικιάρη “έγραψε” το 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Αχιλλέας απάντησε 9 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα με δυνατό σουτ του Καραμεταξά μέσα από την περιοχή, όμως ο ΑΣ Πατρίδας είχε…βαλθεί να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη και μάλιστα διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με εντυπωσιακό τρόπο και συγκεκριμένα με τη σέντρα, όταν ο Σιδηρόπουλος με λόμπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φικιάρη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Κωστούλης, με βοηθούς τους κ.κ. Ιασωνίδη και Ζαχαριάδη.

Συνθέσεις

ΑΣ Πατρίδας : Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος Ν., Στεργιόπουλος Ν., Θυμιόπουλος (55′ Λούκα), Ορφανίδης, Σαρηγιαννίδης, Κακάνης (81′ Βόλκος), Τριανταφυλλίδης (70′ Βαρβέρης), Στεργιόπουλος Κ., Κουκλανιώτης, Σιδηρόπουλος Θ.

Αχιλλέας Νάουσας : Φικιάρης, Καραμεταξάς, Δημητρίου, Ρώσσιος, Κοσμάς, Τσακίρης (46′ Γιάτσος), Σαμαράς Τ. (46′ Στογιάννος Γ.), Τουγγελίδης (46′ Τσαρτσίου), Καϊσίδης, Τζιώνας, Ψαθάς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected