Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – ΓΑΣ Κοπανού «10Starbet» 1-3 (photos)

alexandriamou_spor20160136

Ούτε στον Άραχο σταμάτησε η…αμαξοστοιχία του Νίκου Αντωνά, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ημαθίας.

Οι “κιτρινόμαυροι”, παρά τις πολλές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο έμπειρος τεχνικός, πήραν μία ακόμη νίκη στη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα την 7η (σε 8 ματς) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, η Ποντιακή Νεολαία Αράχου παρουσιάστηκε μεν βελτιωμένη σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στον Αχιλλέα Νάουσας, ωστόσο είναι φανερό πως βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη.

Η απουσία των Αντιφάκου, Μισαηλίδη, Χαραλαμπίδη, Μπούφι και Σπανού από το αρχικό σχήμα δεν επηρέασε καθόλου τη συνοχή του ΓΑΣ, που σε ένα ακόμη παιχνίδι βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό αυτό που θέλει. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έπαιξαν δυνατά και έκλεισαν τους χώρους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εντούτοις οι αλλαγές από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, βοήθησαν στο έπακρο και οι οποίες αποδείχτηκαν τελικά το κλειδί για την πρόκριση στου “8” του θεσμού.

Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες των παικτών του Χρήστου Παναγιωτίδη ήταν κάτι παραπάνω από φιλότιμες, ωστόσο είναι φανερή η έλλειψη συγκέντρωσης όταν η ομάδα επιτίθεται. Στο σημερινό παιχνίδι, η απειλή προήλθε κυρίως από τον Μάριο Αργυρόπουλο, που αρκετές φορές όμως προσπάθησε πρώτιστα να απεγκλωβιστεί από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μεσοαμυντικά, οι “μπλαουγκράνα” ήταν σε καλό επίπεδο, στα τελευταία λεπτά όμως…έχυσαν την καρδάρα με το γάλα και μοιραία ηττήθηκαν και δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στους “8” όπως και την περσινή χρονιά.

Το σκορ στο σημερινό παιχνίδι άνοιξε στο 22ο λεπτό ο Χρήστος Οικονόμου για τον ΓΑΣ, ο οποίος με ατομική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Γιαβάση για το 0-1.

Οι Πόντιοι αντέδρασαν στη συνέχεια και στο 38′ έφεραν το ματς στα ίσια, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάριου Αργυρόπουλου, το οποίο υπέδειξε ο ρέφερι κ.Παυλίδης σε ανατροπή του Μπόσκου από τον Κελέσμητο.

Στο 41′ ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε σωτήρια από τους αμυντικούς, ενώ το μακρινό βολέ του Αργυρόπουλου, λίγο πριν την ανάπαυλα κατέληξε λίγα εκατοστά από το δοκάρι του Χαβιαρόπουλου.

Το δεύτερο μέρος είχε περίπου την ίδια εικόνα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή αλλά χωρίς να γίνονται απειλητικοί στα καρέ του νεαρού πορτιέρο των φιλοξενούμενων.. Ο χρόνος κυλούσε και φαινόταν στον ορίζοντα η πιθανότητα της παράτασης, ωστόσο με την είσοδο των Σπανού και Μπούφι στο παιχνίδι, οι ισορροπίες άλλαξαν.

Στο 73′ ο Τόσκα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Σιδηρόπουλος κινήθηκε κάθετα και προς τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και το μονοκόμματο σουτ που έπιασε κατέληξε στο “Γ” της εστίας του Γιαβάση που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι “μπλαουγκράνα” ρίσκαραν στη συνέχεια και τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση, ωστόσο η άμυνα του ΓΑΣ άντεξε και στο 90ο λεπτό τα πάντα τέλειωσαν με το γκολ του Τάσου Καψάλη μετά κάθετη πάσα του Σπανού.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Νησελίτη και Τράντο

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Μπεκτάς, Μουταφίδης, Τόζογλου Π., Καϊρακλίδης, Καραπίττας, Αργυρόπουλος, Μπόσκος, Μπεκιαρίδης, Ντιόπ (66′ Χριστοφόρου), Ριστέμογλου (46′ Μερόκης)

ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” : Χαβιαρόπουλος, Μποζίνης, Κατσουγιαννόπουλος, Οικονόμου Χ., Γρυπούδης, Κελέσμητος, Οικονόμου Α., Τόσκα (89′ Κουκουτσίδης), Καψάλης, Δημούλτσης (72′ Σπανός), Σιδηρόπουλος (82′ Μπούφι).

δείτε φωτογραφίες που μας παραχώρησε το alexandriamou.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected