Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ – Πανιώνιος 2-0 (photos)

IMG_4261Η ΑΕΛ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο AEL FC Arena απέναντι στον Πανιώνιο για την 9η αγωνιστική της Super League με 2-0 χάρη σε μία εκτέλεση πέναλτι του Βαρέλα (10′) και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη (82′).

Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή, είχε και ευκαιρίες όμως δε τις εκμεταλλεύτηκε. Αντίθετα η ΑΕΛ παρουσιάστηκε πιο ουσιαστική και πήρε τη νίκη. Με δέκα παίκτες από το 21′ οι δύο ομάδες καθώς αποβλήθηκαν οι Ουρτάδο και Φούντας λόγω μεταξύ τους αψιμαχίας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Κυρίως αναπτύσσοντας το παιχνίδι τους από αριστερά με τον Φούντα, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ξενοδόχοβ που επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Από την άλλη οι «βυσσινί» κατάφεραν να είναι πιο… ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους από νωρίς. Στη πρώτη καλή κυκλοφορία της μπάλας στο μισό του αντιπάλου, Βαρέλα και Ουρτάδο συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον πρώτο να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Σιώπη και τον διαιτητή να υποδεικνύει σωστά πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γιαννιώτη που δε μπορούσε να κάνει τίποτα, δεχόμενος το 1 – 0.

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν τα δυνατά μαρκαρίσματα. Κάτι που αυξήθηκε μετά την επίτευξη του τέρματος από τους γηπεδούχους. Με αποκορύφωμα το 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ουρτάδο έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Φούντα, με τον τελευταίο να του ζητάει τον λόγο και τους δύο παίκτες σχεδόν να πιάνονται στα χέρια! Όμως τα πνεύματα σχεδόν αμέσως ηρέμησαν. Ωστόσο ο διαιτητής κ. Καλογερόπουλος είχε αντίθετη άποψη και απέβαλλε τους δύο ποδοσφαιριστές με απευθείας κόκκινη κάρτα.

IMG_4330Στη συνέχεια του αγώνα οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έδωσαν χώρο προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις τους. Και σε μία από αυτές στο 28′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ωραία μπαλιά του Ναζλίδη από τον άξονα για τον Αβραάμ, που ήταν στην αριστερή γωνία της περιοχής έκανε με τη μία το σουτ όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη και απομακρύνθηκε.

Τα λεπτά περνούσαν και η εικόνα δεν άλλαζε στο ματς. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή, όμως δε μπορούσε να βρει τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ενώ από την άλλη η ΑΕΛ κοιτούσε προτίστως να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφερε.

Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» μπήκαν καθαρά με αμυντικό προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσε χώρο στον αντίπαλό της με τον Πανιώνιο να το εκμεταλλεύεται και κατά κάποιο τρόπο να κυριαρχεί «κλείνοντας» τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο.

Μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ στο 54′. Οι «κυανέρυθροι» αναπτύχθηκαν από τα αριστερά, ο Μασούντ έβγαλε κάθετα για τον Μπεν, αυτός από τα τη γραμμή του άουτ σχεδόν έδωσε πίσω για τον Τασουλή, που από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 75′. Εκτέλεσε φάουλ ο Μασούντ, κακή έξοδος του Ξενοδόχοβ, ο Ρισβάνης πήρε τη κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η «βασίλισσα του κάμπου» και είχε σιγάσει επιθετικά «ξύπνησε» στο 82ο λεπτό.

Ο Ντέλετιτς κυνήγησε βαθιά μπαλιά του Ναζλίδη, κερδίζοντας φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής του Πανιωνίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης, ο οποίος εξαιρετικά με το δεξί έστειλε τη τη μπάλα στο δεξί «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη!

Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο 86΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 86΄όταν από σέντρα του Μασούντ, ο Ρισβάνης έπιασε τη κεφαλιά, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ!

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70′ Ποτουρίδης), Φάρκας, Γκόλιας, Κοντόρ, Ουρτάδο, Φατιόν (90′ Ναβάρο), Βαρέλα (55′ λ.τ. Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46′ Τασουλής), Βλάχος Β. (67′ Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (83′ Κόρμπος), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Ανσαριφάρντ, Μασούντ.

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected