Κατηγορίες
Super League 1

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-0

imageΤο πρώτο γκολ φέτος σε πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Αστέρα να νικήσει με 1-0 τον Λεβαδειακό. Σκόρερ ο Νίκο Φερνάντες, εξαιρετική εμφάνιση από Ντοναρούμα.

Όπως αναφέρει το arcadiasports, μετά το 1-0 επί της Βέροιας για το Κύπελλο την Πέμπτη, ο Αστέρας επικράτησε με το ίδιο σκορ του Λεβαδειακού για το πρωτάθλημα, φθάνοντας τους 6 βαθμούς. Πριν τρεις ημέρες είχε χτυπήσει στο φινάλε με τον Τσουκαλά, αυτή τη φορά σκόραρε με το καλημέρα (9′) χάρη στον Νίκο, σε ένα ματς όπου ο Ντοναρούμα έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα προσπαθώντας να “μπαλώσει” τις τρύπες από τις απουσίες στην άμυνα. Ο Ευαγγέλου έκανε ντεμπόυτο και στο πρωτάθλημα έχοντας στο πλάι του τον Χαμντανί που έπαιξε στόπερ για πρώτη φορά φέτος. Ο Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο για να παίξει ως “ψευτοεννιάρι” ο Φαρίνια, ενώ ο Ντοναρούμα πήρε τα γάντια για δεύτερο σερί ματς, κάνοντας ντεμπούτο στη Super League.

Σε σχέση με όλα τα προηγούμενα φετινά ημίχρονα, ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έβαλε το πρώτο του γκολ σε πρώτο μέρος. Μόλις στο 9′ ο Νίκο “εκτέλεσε” τον Ναμάσκο ύστερα από τη σέντρα του Καλτσά. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να σημειώσε και άλλο γκολ στα πρώτα 45′- όπως και ο Τσιλιανίδης- με τον Αστέρα να ολοκληρώνει με 5 τελικές (4 στον στόχο) και 61% κατοχή μπάλας. Στην αντίπερα όχθη “μιλούσε” ο Ντοναρούμα που σταμάτησε δύο φορές τον Μάντζιο.

Στην επανάληψη ο Αστέρας είχε το μυαλό στο να κρατήσει πρώτα το πολύτιμο 1-0, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και οι Κώτσιρας, Ντουντού ενώ πέρασε και ο Ιωαννίδης ως σέντερ φορ στη θέση του Φαρίνια. Οι κιτρινομπλέ κράτησαν σχετικά εύκολα το τρίποντο απέναντι στον Λεβαδειακό, με τον Ντοναρούμα να είναι σε θέση ετοιμότητας κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση.

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς (70′ Κώτσιρας), Φαρίνια (73′ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Νίκο Φερνάντες (85′ Ντουντού)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80′ Καλτσάς), Μαχαίρας (66′ Βασιλείου), Γιακουμάκης, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα, Μάντζιος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected