Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το “κάρφωσε” ο Ιγκουαΐν αλλά δεν πανηγύρισε (vid)

Cv-HyFPWAAE5PZTΟ Γκονσάλο Ιγκουαΐν «εκτέλεσε» την παλιά του ομάδα, δεν πανηγύρισε το νικητήριο γκολ επί της Νάπολι (2-1) και έδειξε ότι η Γιουβέντους είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για το «σκουντέτο».

Κατά βάθος όλοι αυτό ήθελαν να δουν. Να κρίνεται το μεγάλο ντέρμπι από κάτι που θα κάνει ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Είτε θετικό είτε αρνητικό. Αυτό έγινε! Ο άσωτος υιός της Νάπολι «σκότωσε» την παλιά του ομάδα με συρτό αριστερό σουτ ένα τέταρτο πριν το φινάλε και η Γιουβέντους με το 2-1 που ήρθε μετά κόπων και βασάνων έδειξε ότι είναι και φέτος το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το σκουντέτο.

Αν έπρεπε να απομονώσουμε κάτι από το πρώτο μέρος αυτό είναι ο νέος μυϊκός τραυματισμός του Κιελίνι, αλλά και τα παράπονα των Ναπολιτάνων για δεύτερη κάρτα στον Άλεξ Σάντρο που χαρίστηκε από τον Ρόκι. Οι πολύ μεγάλες στιγμές έλειψαν, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά και να φυλάνε περισσότερα τα νώτα τους.

Για να ανοίξει το μεγάλο ντέρμπι χρειαζόταν ένα γκολ. Για να έρθει ένα γκολ χρειαζόταν ένα μεγάλο λάθος. Ο Γκουλάμ έκανε ένα μεγαλοπρεπές τσαφ σε διώξιμο έπειτα από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε κουτί στον Μπονούτσι, ο οποίος με ξερό βολέ άνοιξε το σκορ (50’, 1-0).

Αυτό ήταν. Η Νάπολι έπρεπε να βγει από το καβούκι της και να κυνηγήσει την ισοφάριση κάτι που πέτυχε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Μία μαγική μπαλιά του Ινσίνιε στην πλάτη της άμυνας της Γιουβέντους έβγαλε τον Καγεχόν φάτσα με τον Μπουφόν και ο Ισπανός με ψύχραιμο πλασέ δεν συγχώρεσε (54’, 1-1).

Κάπου εκεί οι δύο ομάδες άρχισαν ξανά να κάνουν σκέψεις συμβιβασμού με τον βαθμό. Η Νάπολι έμοιαζε πιο επικίνδυνη στις κόντρα επιθέσεις, όμως ο «Πιπίτα» δεν είχε μιλήσει.

Ξανά ο Γκουλάμ έδωσε δεύτερη ασίστ σε παίκτες της Γιουβέντους, με τον Αλγερινό να στρώνει άθελά του στον Ιγκουαΐν, ο οποίος με ξερό αριστερό συρτό βολέ έκανε το 2-1 (75’), χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει το γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected