Football League

Κισσαμικός – ΟΦΗ 1-1

antoykor-kissamikos-ofi2017Δεν ανέδειξε νικητή η κρητική αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Κισσαμικό και τον ΟΦΗ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, με το γκολ της ισοφάρισης όμως της χανιώτικης ομάδας, να προέρχεται από καθαρό χέρι. Ο Βουό στο 80’ είχε ανοίξει το σκορ για τον Όμιλο.

Όπως αναφέρει το grandsport, ο Κισσαμικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν ΟΦΗ, ο οποίος ψαχνόταν, περισσότερο να προσαρμοστεί στις ειδικές ανάγκες του αγώνα, καθώς δεν είχε την κατάλληλη κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός στην αντίπαλη εστία.

Αντιθέτως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος και κατά διαστήματα κατά πολύ ανώτερος του αντιπάλου του, ο οποίος από την πλευρά του διατήρησε την καλή εικόνα που είχε και τη σταθερότητα στο παιχνίδι του. Τα καλύτερα οι δύο ομάδες τα κράτησαν για το τελευταίο δεκάλεπτο, οπότε και στο 80’ ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα, για να έρθει η ισοφάριση δύο λεπτά πριν τη λήξη…

Ο Νίκος Νιόπλιας επεφύλαξε εκπλήξεις στην ενδεκάδα, τόσο στα πρόσωπα, όσο και στη διάταξη, ίσως λόγω των συνθηκών του γηπέδου που έγινε ο αγώνας. Συγκεκριμένα για την ομάδα του Ηρακλείου  σε διάταξη 3-5-2, τερματοφύλακας ήταν ο Δάφκος, στην αριστερή πλευρά ο Βαλλιάνος, στη δεξιά ο Μίκιτς και οι Φαζός, Κώτσιος και Όστοϊτς κεντρικοί αμυντικοί. Στο κέντρο ήταν οι Αντουκόρ, Μασάδο και Νάστος και εμπρός τους οι Όγμποε και Βουό.

Για τον Κισσαμικό, τερματοφύλακας ήταν ο Λαζαρίδης, αριστερό μπακ ο Κουρέλας, δεξί ο Τσερκέζος, και στόπερ οι Παντελάκης και Σταθάκης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Γκούμας και Σελληνιωτάκης, εμπρός τους σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Τιάγκο, στα άκρα οι Θέος και Κίκε και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζης.

Ο Κισσαμικός ξεκίνησε πιο δραστήρια τον αγώνα και στο πρώτο του τέταρτο είχε τον έλεγχο, προσπαθώντας κυρίως από αριστερά με τον Κίκε να φτάνει στην περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Οι φιλοξενούμενοι λίγο αργότερα ισορρόπησαν και ο αγώνας πήρε ένα γρήγορο ρυθμό, σε ένα όμως αγωνιστικό χώρο που ήταν εμπόδιο στις προσπάθειες των παικτών.

Οι όποιες αξιόλογες προσπάθειες στα πρώτα 25 λεπτά, ήταν μια κεφαλιά του Μάντζη στο 2’ η οποία έφυγε ψηλά άουτ, ένα λάθος της άμυνας του Κισσαμικού που πήγε να εκμεταλλευτεί ο Βουό ένα λεπτό αργότερα και ένα πλάγιο σουτ του Όγκομπε που μπλόκαρε εύκολα ο Λαζαρίδης. Οι γηπεδούχοι πάντως απείλησαν ουσιαστικά στο 23’ με τον άκρως δραστήριο από αριστερά Κίκε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ και πριν προλάβει να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, ο Κώτσιος έδιωξε σε κόρνερ.

Καλή φάση για γκολ οι γηπεδούχοι είχαν και στο 27’ με τον Γκούμα να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ και να κάνει το πλασέ, αλλά τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στιγμιαία και στο 41’ βρέθηκαν με τον Βουό στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε ο Ιβοριανός, ήταν εύκολη υπόθεση για τον Λαζαρίδη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ παρουσιάσθηκε αισθητά βελτιωμένος, και ξεκίνησε να γίνεται περισσότερο απειλητικός και μέσα σε πέντε λεπτά δημιούργησε δύο καλές φάσεις, αρχικά στο 54’ με τον Όγμποε να «πατάει» πίσω στον Βουό, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ, ενώ στο 59΄ ο Όγμποε από αριστερά βρήκε τον Αντουκόρ, με τον Λαζαρίδη όμως να μπλοκάρει το σουτ που έκανε.

Οι χανιώτες στο 68’ και στο 76’ έκαναν ευκαιρίες από φάουλ, αρχικά με τον Τιάγκο για να μπλοκάρει ο Δαύκος, ενώ στην επόμενη φάση ο Σταθάκης από καλή θέση εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ. Θα το εκτελέσει ο Τσερκέζος, ο Παντελάκης θα προσπαθήσει να κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνά άουτ.

Με το συμπληρώθηκαν 80 λεπτά αγώνα, ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Βαλλιάνος από την αριστερή πλευρά έκανε μια εξαιρετική κούρσα και έβγαλε άψογη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Βουό δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 0-1.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε από μια αμφισβητούμενη φάση στο 88’ όταν ο Τσερκέζος χρησιμοποιώντας το χέρι του έκανε το κοντρόλ της μπάλας, μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ και έστρωσε στον Μίλιτς, ο οποίος από κοντά με προβολή ισοφάρισε 1-1, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συνθέσεις 

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δάφκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Φαζός, Κώτσιος, Όστοιτς, Νάστος, Αντουκόρ, Μασάδο (72’ Χαντί), Βουό (84’ Μιλοσάβλιεφ), Όγκμποε (72’ Ράντι).

Kισσαμικός (Σπ. Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Παντελάκης, Σταθάκης, Τσερκέζος, Σεληνιωτάκης, Γκούμας, Κουρέλας, Κίκε, Ντιάγκο, Μάντζης (71’ Μίλιτς), Θέος (73’ Βλάχος).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected