Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αστάνα – Ολυμπιακός 1-1

CwWvTWuWEAAuE0dΟ Ολυμπιακός αντέδρασε μετά το 1-0 της Αστάνα και ισοφαρίζοντας χάρη στο νέο ευρωπαϊκό γκολ του Σεμπά πήρε βαθμό (1-1) στο Καζακστάν. Δοκάρι είχε ο Μάρτινς και μεγάλη ευκαιρία στο 94′ ο Καρντόσο.

Όπως αναφέρει το contra.gr, οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν χωρίς μεγάλες απώλειες την αποστολή στην Αστάνα. Το 1-1 δεν ήταν το καλύτερο που μπορούσε να πάρει, αλλά σ’ ένα παιχνίδι που ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και ο Ντεσπότοβιτς άνοιξε το σκορ στο 8′ (από την κούρσα στο χώρο του ίσως εκτεθεμένου Τουμάσι), δεν χάθηκαν πολλά.

Αφού συνήθισαν τον τεχνητό χλοοτάπητα και προσαρμόστηκαν στο παιχνίδι των γηπεδούχων από τις πτέρυγες, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον έλεγχο, ένα πέναλτι που δεν πήραν και τις ευκαιρίες να φύγουν με το διπλό από το Καζακστάν. Ο Καρντόσο ξόδεψε την ευκαιρία του 21′, ο ακούραστος Σεμπά ωστόσο σκόραρε με κεφαλιά εν στάση από σέντρα του Μανθάτη και κάνοντας το 1-1 στο 29′ επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αισθανθεί πολύ πιο άνετα στο υπόλοιπο. Κυκλοφόρησε μπάλα και πίεσε μια άμυνα που είχε προβλήματα.

Όσο μάλιστα κυλούσε ο χρόνος, τόσο πιο κοντά στην περιοχή του Έριτς πλησίαζε. Κυρίως χάρη στην είσοδο του Ελιουνούσι στο 64′, ο οποίος έδωσε πλάτος στην επίθεση και με τις κινήσεις του άνοιξε την πολυπρόσωπη άμυνα της Αστάνα. Τι έλειψε; Η τύχη στο σουτ του Μάρτινς στο 85′ και η ευστοχία του Καρντόσο. Ο οποίος στο 94′ έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε ξανά δίχτυα.

Το Χ δεν εξασφαλίζει τον Ολυμπιακό, αλλά τον κρατάει σε θέση ισχύος στο Β’ όμιλο της διοργάνωση

Συνθέσεις

Αστάνα: Έριτς, Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Μάιλι Λογκβινένκο, Σόμκο, Μουζίκοφ, Μακσίμοβιτς, Τουμάσι (83′ Ναγιαργιάν), Ντεσπότοβιτς (82′ Κουλμπέκοφ), Καμπανάνγκα

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο (81′ Ρομαό), Μανθάτης (64′ Ελιουνούσι), Μάρτινς (91′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected