Super League 1

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 1-2

imageΟ Αστέρας ήταν καλύτερος στους Ζωσιμάδες και δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ανατροπή με Φαρίνια και Μάσα μέσα σε 5 λεπά και σπουδαία νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ!

Όπως αναφέρει το arcadiasports.gr, πέρσι είχε δεχθεί γκολ πολύ νωρίς στα Γιάννενα και το γύρισε. Φέτος όμως το δέχθηκε σε μία άτυχη στιγμή στο 63′ αλλά δεν πτοήθηκε! Ο Αστέρας το ξαναγύρισε (1-2) και πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη χάρη στις κεφαλιές του Φαρίνια και του Μάσα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για δεύτερο σερί παιχνίδι χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα. Σύστημα 4-2-3-1 με “ψευτοεννιάρι” στην κορυφή τον Νίκος Φερνάντες και στόχος από την αρχή του αγώνα, ξεκάθαρος: Έλεγχος του ρυθμού μέσα από την κατοχή της μπάλας για να απειληθεί η εστία του Ντοναρούμα όσο το δυνατόν λιγότερο.

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά στους Ζωσιμάδες, ο Αστέρας είχε καταφέρει να πάρει την μπάλα (60-40% κατοχή), κρατώντας τον εκρηκτικό Μαμπουλού εκτός περιοχής την περισσότερη ώρα. Μόλις δύο φορές ο σέντερ φορ του ΠΑΣ μπόρεσε να απειλήσει τον Ιταλό κίπερ, με το πρώτο ημίχρονο συνολικά να βρίσκει τον Αστέρα με περισσότερες τελικές (4-3).

H επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, αλλά στο 63′ η ατυχία χτύπησε την πόρτα των κιτρινομπλέ. Ακόμα ένας στόπερ (Ευαγγέλου) βγήκε νοκ-άουτ και στη φάση που ο Αστέρας έπαιξε με 10 παίκτες μέχρι την αλλαγή, ο Ζάιρο άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι όμως έβγαλαν απίστευτη αντίδραση και με δύο κεφαλιές έκαναν μέσα σε 5 λεπτά το 1-2!

Πρώτα ο Φαρίνια με “σεντερφορίσιο” γκολ έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη (72′) και στη συνέχεια ο Μάσα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (77′) μετά από γλυκιά μπαλιά του Νίκο.Ο Αστέρας είχε γυρίσει το ματς και δεν σκόπευε να πετάξει στα σκουπίδια το προβάδισμά του. Διατήρησε την κατοχή της μπάλας (ολοκλήρωσε με 60-40%) και δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε, παίρνοντας μία πολύ μεγάλη νίκη!

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα : Περιστερίδης, Μπουκουβάλας (79′ Καρανίκας), Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (76′ Βιντάλ), Μπαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55′ Γιάκος)

Αστέρας Τρίπολης : Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου (64′ Ευαγγέλου), Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86′ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (76′ Μάσα), Νίκο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected