Football League

ΟΦΗ – ΑΕΛ Καλλονής 2-2

270021Αυτοχειρία ΟΦΗ στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα, με την ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Καλλονή. Η υπεροχή που είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι γηπεδούχοι, πήγε «στράφι», με τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν την ομάδα της Λέσβου στο να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Όπως αναφέρει το grandsport.gr, ο ΟΦΗ, ακόμα και όταν είχε την υπεροχή, δεν μπορούσε να κάνει τις ευκαιρίες του γκολ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μολονότι είχαν αμυντικό προσανατολισμό στην αναμέτρηση, όταν είδαν πως μπορούσαν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, έπαιξαν περισσότερο επιθετικά και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη του Ομίλου, πανηγύρισαν την πολύτιμη για αυτούς ισοπαλία.

Ο Νιόπλιας ξεκίνησε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Δαύκο, αριστερό μπακ τον Βαλλιάνο, δεξί τον Μίκιτς και στόπερ τους Κώτσιο και Όστοϊτς. Στο κέντρο ήταν οι Νάστος και Αντουκόρ με τον Χαντί πιο μπροστά, στα άκρα τον Ράντι αριστερά, τον Μιλοσάβλιεφ δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης τον Μάνο.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν τερματοφύλακα τον Ταΐρη, αριστερά στην άμυνα τον Ποζατζίδη, δεξιά τον Ζουλιώτη και στο κέντρο της τους Ρεπετσά και Τσελίδη. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντάλλας και Γιώργου, με τον Φράγκο εμπρός τους, στα «φτερά» τους Τριανταφύλλου και Ντα Σίλβα, ενώ προωθημένος ήταν ο Μπουρντουγιάν.

Μόλις σο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΟΦΗ έφτασε «μια ανάσα» από το να ανοίξει το σκορ, όταν έπειτα από σέντρα του Βαλλιάνου από την αριστερή πλευρά, ο Μάνος μέσα στην περιοχή έκανε την προβολή, για να καταφέρει να μπλοκάρει ο Ταΐρης. Στο 22ο και πάλι ο Μάνος έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ, με τον Χαντί να του «σερβίρει» ωραία τη μπάλα, αλλά η κεφαλιά που έπιασε κατέληξε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της Καλλονής.

Ο ΟΦΗ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσε τη μπάλα, απέναντι σε μια Καλλονή που από την αρχή του αγώνα έδινε μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική της παρουσία. Χαρακτηριστικό είναι το ότι η πρώτη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων ήταν ένα φάουλ του Ντάλλα έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Δερμιτζάκης στο 28’.

Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, μέχρι το 39ο λεπτό, οπότε και βρέθηκε η λύση στο σκοράρισμα, με τον Χαντί από την αριστερά πλευρά να φέρνει τη μπάλα στον προωθημένο Όστοϊτς και αυτός με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Ταΐρη, για να διαμορφώσει το 1-0.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Όμιλος βρέθηκε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Νάστος με καλοχτυπημένο φάουλ έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 46’ οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία και πάλι με στατική φάση, όταν ο Τριανταφύλλου με φάουλ ανάγκασε τον Δερμιτζάκη σε θετική επέμβαση, ενώ στο 53’ ο Βαλλιάνος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα από τον Φράγκο, λίγο έλειψε να… τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, όμως για καλή του τύχη κατέληξε κόρνερ, σε ένα διάστημα όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι…

Στο 60’ ήρθε το… δώρο της ισοφάρισης από τον ΟΦΗ στην Καλλονή, όταν έπειτα από γύρισμα από κόντρα του Κώτσιου προς τον Δερμιτζάκη, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ολιγώρησε στην προσπάθειά του να ελέγξει τη μπάλα, την οποία έκλεψε ο Λαμπράκης ο οποίος είχε περάσει μόλις στον αγώνα και σε κενή εστία την έσπρωξε στο τέρμα για να διαμορφώσει το 1-1.

Το τέρμα αυτό «έβγαλε από το καβούκι» τους φιλοξενούμενους, με τον Όμιλο να βρίσκει περισσότερους χώρους στις αντεπιθέσεις του. Σε μια από αυτές στο 68ο λεπτό ο Όγκμποε ανατράπηκε από τον Ρεπετσά, με τον διαιτητή να «χαρίζει» τη δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Καλλονής. Η συνέχεια της φάσης όμως ήταν καλύτερη για τον ΟΦΗ, καθώς το φάουλ το εκτέλεσε ο Χαντί και με κεφαλιά ψαράκι ο Όγκμποε έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του, σημειώνοντας το 2-1.

Στο 75’ ο Χαντί με φάουλ ανάγκασε τον Τσελίδη να απομακρύνει με το κεφάλι επικίνδυνα, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία της ομάδας του, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Χαντί επιχείρησε να πετύχει το… γκολ της αγωνιστικής, αλλά το μακρινό του, εντυπωσιακό σουτ κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ταΐρη, ενώ στο 77’ ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλλιάνου από τον Φράγκο.

Από το 2-1 και μετά ο αγώνας «άνοιξε» με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για ένα ακόμα τέρμα, ο μεν ΟΦΗ για να «κλειδώσει» τη νίκη, η δε Καλλονή για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και έτσι οι δύο ομάδες έπαιξαν περισσότερο επιθετικά, με την Καλλονή να βγαίνει κερδισμένη, από «στημένη» φάση στο 88’.

Τότε ο Λαμπράκης, μορφή της Καλλονής όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, με άπιαστο απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Δερμιτζάκη για να γράψει το τελικό 2-2.

Συνθέσεις

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Νάστος, Μιλοσάβλιεφ (85’ Κοιλιάρας), Όστοϊτς, Χαντί, Μάνος (64’ Όγκμποε), Μίκιτς (46’ Κομεσίδης), Αντουκόρ, Βαλιάνος, Ράντι.

Καλλονή (Γ. Βαζάκας): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Ρεπετσάς, Τσελίδης, Ντάλλας, Γιώργου, Ντα Σίλβα (46’ Κέρη), Φράγκος (90’ Αποστόλου), Τριανταφύλλου (60’ Λαμπράκης), Μπουρντουγιάν

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected