Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με ανατροπή πέρασε και από τη Σεβίλλη η Μπάρτσα! (vid)

CwnBfnYWQAA8rTZΜε 2-1 επικράτησε εκτός έδρας της Σεβίλλης η Μπαρτσελόνα και πέρασε μόνη δεύτερη στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Βιτόλο στο 15’, αλλά η απάντηση των μπλαουγκράνα ήρθε από τους Μέσι στο 43’ και Σουάρεζ στο 61’ για το τελικό 1-2.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, οι Ανδαλουσιανοί ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο μισό του αγώνα. Πίεσαν τρελά την Μπάρτσα, την έπνιξαν και σκόραραν, όταν έκανε λάθος ο Σέρζι Ρομπέρτο και ο Βιτόλο (15′) βγήκε στην πλάτη και πρόλαβε την έξοδο του Τερ Στέγκεν. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιζαν τίποτα, δεν έβγαζαν αντίδραση, έμοιαζαν ταλαιπωρημένοι. Και όμως ο Μέσι ξεκίνησε την κούρσα (43′) και η μπάλα αφού πέρασε από Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ, του στρώθηκε, για να την στείλει στα δίχτυα στην κίνηση από το ημικύκλιο.

Το ημίχρονο βρήκε την Μπαρτσελόνα να μην έχει κατοχή (53-47), κάτι τρομερά σπάνιο σε αυτήν την οκταετία. Ωστόσο, στο β’ όλα άλλαξαν. Οι Καταλανοί έπαιξαν μπάλα, ακολουθώντας τον ηγέτη τους. Στο 54′ ο Μέσι έκανε το σκάψιμο, αλλά ο Σέρχιο Ρίκο το έβγαλε. Γενικότερα στριφογύριζε και δημιουργούσε αναστάτωση με τρελές ντριμπλίτσες και πάσες στους κενούς χώρους. Κάπώς έτσι στο 59′ πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά δεν του έκατσε καλά το πλασέ. Δύο λεπτά αργότερα όμως έτρεξε την μπάλα, την κέρασε στον Λουίς Σουάρες και εκείνος με πλασέ κάτω από τα πόδια του πορτιέρο τον έπιασε συγκάτοικο στην κορυφή των σκόρερ της La Liga (σ.σ. έχουν από οκτώ).

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι πήρε φωτιά. Γρήγορος ρυθμός και η Μπάρτσα να χάνει περισσότερες ευκαιρίες. Ο Σουάρες (71′) πέρασε και τον Σέρχιο Ρίκο, αλλά πλάσαρε άστοχα από πλάγια θέση και τρία λεπτά πιο μετά ο Ν’ Ζονζί πήγε να ισοφαρίσει με κεφαλιά σε κακή έξοδο του Τερ Στέγκεν. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ο Σέρχιο Ρίκο σταμάτησε τον Σουάρες μετά από νέα κάθετη του Μέσι και στην εκπνοή ο Νεϊμάρ μάλλον μπλόκαρε και αντί να κάνει το οτιδήποτε, απλώς έπεσε με την μπάλα πάνω στο πορτιέρο.

Το φινάλε βρήκε τον Μέσι να έχει βάλει το 27ο γκολ του σε 29 ματς κόντρα στην Σεβίλλη και να οδηγεί την ομάδα του σε ένα διπλό από αυτά που στο δια ταύτα κρίνουν τίτλους. Οσο για τους γηπεδούχους, ηττήθηκαν εντός μετά από ένα εκπληκτικό 7×7 σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έβγαλαν και πάλι ποδοσφαιρικά γούστα και υγεία…

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Ραμί, Καρίτσο, Μαριάνο, Εσκουδέρο, Ν’Ζονζί, Βάσκες (68′ Γκάνσο), Νασρί (78′ Ιμπόρα), Σαράμπια (84′ Κορέα), Βιτόλο, Βιέτο

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Ουμτιτί, Ντιν, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ντένις Σουάρεθ (86′ Ραφίνια), Ράκιτιτς (72′ Αντρέ Γκόμες), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected