Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρόκριση με…ήττα για την Εθνική Νέων! (vid+βαθμολογία)

Χωρίς τίτλοΣτην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 προκρίθηκε πανάξια η Εθνική Νέων, παρά την ήττα της με 2-0 από την αντίστοιχη της Αγγλίας, στον τελευταίο της αγώνα για τον 6ο προκριματικό όμιλο που διεξήχθη στην Ουαλία.

Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με ισάριθμες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, οι Άγγλοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια και πήραν τη νίκη. Ωστόσο η Εθνική μας πήρε την πρόκριση στην Elite Round ως δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία.

Η Αγγλία, η Ελλάδα και η Ουαλία ισοβάθμησαν στους 6 βαθμούς με τους Άγγλους να τερματίζουν πρώτοι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίρνει την δεύτερη θέση καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ουαλία στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια.

Η Εθνική μας αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, όταν ο Κατράνης ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και έτσι τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα πήρε ο Βρουσάι με αποτέλεσμα ο Βαλμάς από δεξί μπακ, να μετακινηθεί ως αριστερό μπακ. Ο Πανάγου από δεξί εξτρέμ πήγε δεξί μπακ ενώ ο Βρουσάι δεξί εξτρέμ.

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε την υπεροχή και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19′ όμως σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα ο Γουίλοκ της Άρσεναλ, μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Ρέτσου έχασε την μπάλα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει πέναλτι, σε μια φάση που δεν έδειχνε κάτι τέτοιο.

Ο Άρνολντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 20′ με τον Σιαμπάνη να πέφτει στη σωστή γωνία αλλά να μην μπορεί να διώξει την μπάλα.

Το 2-0 έγινε στο 63′ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Τσαλόμπα με την… πλάτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε δυο τα τέρματα της αγγλικής ομάδας.

Η κλήρωση για την επόμενη φάση, της Elite Round,  θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης Βαλμάς, Ρέτσος, Λάμπρου, Λημνιός (90΄+3΄ Μιλόγεβιτς), Μίγγος, Βρουσάι (88΄ Οικονομίδης), Νικολάου, Νάτσος, Σαμπανίδης (46΄ Παυλίδης), Πανάγου.

ΑΓΓΛΙΑ: Ράμσντεϊλ, Άρνολντ, ΝταΣίλβα, Ντέιβις, Καλομπά, Στέρλινγκ, Χέπμπορν-Μέρφι (80΄ Μαβιντίντι), Γουίλοκ (74΄ Νμέχα), Σάλιμαν, Φιλντ, Γκριν (58΄ Σισενιόν).

 

δείτε το βίντεο και τη βαθμολογία στο football-academies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected