Αθλήματα

Η μεγάλη εμπειρία της Αναστασίας Ζουμπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η νίκη με τράβηγμα στον ώμο και η προσπάθεια των Ιγνατίδη και Τζουμακάρη

cats6Μία μεγάλη μάχη έδωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu η Ημαθιώτισσα, Αναστασία Ζουμπόδη!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κληρώθηκε στον πρώτο γύρο με την περσινή κάτοχο του Χρυσού μεταλλίου Ντιάνα Χάλντεν, με την οποία πάλεψε στο μέτρο του δυνατού αλλά η έμπειρη Σουηδέζα βρήκε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση. Μάλιστα, έφτασε μέχρι τον τελικό όπου επικράτησε της Πολωνής Ιρένα Πρέις, κατακτώντας για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -70kgr.

Η Αναστασία Ζουμπόδη αποκόμισε μάλιστα ένα τράβηγμα στον ώμο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρόλα αυτά όμως κατάφερε να επικρατήσει στο πρώτο ματς για το χάλκινο μετάλλιο (εκεί όπου συμμετέχουν όσοι αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο), κόντρα στην Αλγερινή Λατίφα Μπουντέλτζα. Ο πόνος όμως ήταν δυνατός και δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στο ίδιο επίπεδο στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην πιέσει τον εαυτό της στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου αγωνίστηκε κόντρα στην Ελληνίδα Ζαφειρία Παναγιωταράκου, που κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο αλλά ηττήθηκε από την Ιορδανή Ράνα Κούμπα.

Στους αγώνα της Πολωνίας αγωνίστηκαν επίσης δύο ακόμη Ημαθιώτες αθλητές, ο Τάσος Ιγνατίδης από τη Νάουσα και ο Στέφανος Τζουμακάρης από την Αλεξάνδρειας.

Ο Τάσος αγωνίστηκε στην κατηγορία -85kgr όπου γνώρισε δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς, αρχικά στον πρώτο γύρο από τον Γερμανό Κρίστοφερ Μιούλερ και στη συνέχεια για το χάλκινο μετάλλιο από τον Πολωνό Τόμαζ Κραγιέφσκι.

Ο Στέφανος αγωνίστηκε στην κατηγορία -69kgr όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ούγγρο Αντρέι Χρούμπι και στη συνέχεια, στα ματς για το χάλκινο μετάλλιο, προκρίθηκε χωρίς αγώνα στον δεύτερο γύρο όπου έμεινε εκτός συνέχειας από τον Ντμίτρι Μπεσένετς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected