Κύπελλο Ελλάδος

ΑΕΛ – Πανελευσινιακός 2-1 (photos)

Χωρίς τίτλοΝίκη με σκορ 2-1 πέτυχε σήμερα (30/11) η ομάδα της ΑΕΛ κόντρα στον Πανελευσινιακό στο AEL FC ARENA για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδος.

Μια ΑΕΛ η οποία στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε μονότερμα την αθηναϊκή ομάδα με καθολική υπεροχή, με κατοχή της μπάλας, με 12!!!! κόρνερ υπερ της ωστόσο στην τελική προσπάθεια το κοντέρ έγραψε μόλις ένα τέρμα κόντρα στην ακίνδυνη ομάδα του Πανελευσινιακού.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη και μοναδική τους φάση σε όλο το ματς έφτασαν στο 1-1, ωστόσο το γρήγορο γκολ του Ανδρέα Αβραάμ έδιωξε το άγχος από την ομάδα που κρατάει τους 3 βαθμούς και πλέον τα πάντα θα κριθούν στα μέσα Δεκέμβρη στα Τρίκαλα κόντρα στον ΑΟΤ.

Μια αναμέτρηση η οποία έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ κρύο στην πόλη της Λάρισας και ενώ στο γήπεδο δεν βρέθηκε πολύς κόσμος, γύρω στα 1000 άτομα.

Απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΛ το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Πανελευσινιακό με τους «βυσσινί» να μπαίνουν πολύ δυνατά από την αρχή με στόχο το γρήγορο γκολ.

Μόλις στο 2’ από σέντρα του εορτάζοντα Αβραάμ ο Ντοντό έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκόμεζ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Λαμπρόπουλο που σούταρε για να διώξει ο πορτιέρο των Αθηναίων.

Στο 12’ το δυνατό σουτ του Γιάννη Ποτουρίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ελευσίνας, ενώ στο 25’ νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Γκόλια να σουτάρει και τον Γκόμεζ να δηλώνει και πάλι παρών.

Η ομάδα της ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και έτσι στο 28’ ο Ανδρέας Αβραάμ με σουτ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Γκόμεζ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με λιγάκι περιπετειώδη τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Καπός έκανε ένα ωραίο σουτ που βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των Αθηναίων με την μπάλα να καταλήγει στον Κορομηλά που δεν μπόρεσε να απομακρύνει και έτσι ο Ντοντό επωφελήθηκε και με κοντινό σουτ έβαλε την ΑΕΛ σε θέση οδηγού.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το σουτ του Μασούρα έδιωξε σε κόρνερ ο Γκόμεζ που πέρασε ανεκμετάλλευτο στην τελευταία καλή στιγμή των «βυσσινί» στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πανελευσινιακού βγήκε μπροστά και στην πρώτη της καλή στιγμή έφτασε στο 1-1 όταν στο 51’ ο Ζέλιος έκανε την σέντρα και ο Αγγελούδης  με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη που δύσκολα μπορούσε να κάνει κάτι.

Ένα γκολ που προήλθε και από την χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, ωστόσο έφτασαν άμεσα στο 2-1 στο 54’ όταν ο Ποτουρίδης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ανδρέα Αβραάμ και ο Κύπριος άσος με ωραίο τελειώμα έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού τους «βυσσινί».

Εν συνεχεία στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με τους Χοτζάλι, Ναζλίδη και Κουτσιανικούλη να μπαίνουν αντί των Λαμπρόπουλου, Ντοντό και Αβραάμ.

Μια ΑΕΛ η οποία στην συνέχεια δεν είχε την φρεσκάδα μπορεί και τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο δεν κινδύνεψε και από την ομάδα του Πανελευσινιακού που είχε ταμπουρωθεί πίσω παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ. Βέβαια οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με αντίπαλο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Εν κατακλείδι η ΑΕΛ κρατάει την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου με το ανελέητο σφυροκόπημα από πλευράς γηπεδούχων και την νίκη με 2-1 που φέρνει τους «βυσσινί» στους 3 βαθμούς και πλέον θα πάει στα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική για να παίξει τα ρέστα της αναφορικά με την πρόκριση.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Μασούρας, Γκόλιας, Σουλιώτης, Κόντορ, Ποτουρίδης, Λαμπρόπουλος (55’ Χοτζάλι), Ντοντό (55’ Ναζλίδης), Καπός, Ουρτάδο, Αβραάμ (55’ Κουτσιανικούλης).

Πανελευσινιακός (Χρήστος Παντιώρας): Γκόμεζ, Σιλιγαρδάκης, Γραικός, Δημόπουλος, Κασνέτσης (68’ Παλαιολόγος), Στόγιος (46’ Μέξης), Κορομηλάς, Καμπούρης, Ζέλιος, Τσούπρος, Αγγελούδης (72’ Ναούμ).

περισσότερες φωτογραφίες στο athleticlarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected