Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κέρκυρα – Λαμία 2-2 (vid)

kerk30a-e1480524460431Ο ΠΑΣ Λαμία άντεξε στην πίεση του β΄ μέρους, στο νησί των Φαιάκων, πήρε σπουδαία ισοπαλία με 2-2 από την Κέρκυρα και πλέον θέλει έναν βαθμό στο ματς με την ΑΕΚ για να περάσει στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Η Λαμία, πάντως, μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα από την Ένωση. Αυτό θα γίνει αν η Αναγέννηση Καρδίτσας νικήσει την Κέρκυρα ή αν οι Φαίακες νικήσουν και στο φινάλε των ομίλων έχουν χειρότερη επίθεση. Αυτή τη στιγμή οι Φθιωτοί έχουν ενεργητικό τρία τέρματα και η Φαίακες δύο.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η αμφίρροπη αναμέτρηση στο ΕΑΚ με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να κρατούν την αγωνία στο κόκκινο μέχρι το τέλος, σ’ ένα ματς με ανατροπές και ιδιαιτερότητες.

Ο ΠΑΣ Λαμία (που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Τζόκιτς και Βασιλόγιαννη) μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, απείλησε με κάποιες σέντρες, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Τουράμ έβγαλε την κάθετη για τον Κόντο στο 10′ και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» δεν απογοητεύτηκαν και έφτασαν στην ανατροπή πριν κλείσει το ημίχρονο!

Στο 17′ ο Βάντερσον με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή και ισοφάρισε, ενώ στο 43′ η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Μπλάζιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Αραμπατζής έκανε την απόκρουση, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Αντιλέχου και ο Όμο από κοντά βρήκε δίχτυα.

Η είσοδος στο β’ ημίχρονο του Γεωργακόπουλου αποδείχτηκε πολύτιμη για τους γηπεδούχους. Ο επιθετικός των Φαιάκων πέρασε στο ματς στο 46′ και στο 55′ έγινε ο πρωταγωνιστής του γκολ της ισοφάρισης. Ο Γκόμεζ σέντραρε από αριστερά, ο νεοεισελθών έπιασε την κεφαλιά και ο Τσέναμο παρότι απέκρουσε, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και στην επαναφορά, αφού αυτή χτύπησε στο κεφάλι του κατέληξε στα δίχτυα.

Η πίεση όσο περνούσε ο χρόνος μεγάλωνε από πλευράς γηπεδούχων, αλλά η Λαμία άντεξε και πήρε τον πόντο, ενώ από το 80′ έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ζορμπά.

To φιλμ της αναμέτρησης στο efthia.gr

Συνθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Aραμπατζής, Αντιλέκου, Ζαραδούκας (59’ Επστάιν), Γκομές, Τουράμ (67’ Σπίνουλας), Ανδρεόπουλος (46’ Γεωργακόπουλος), Γεωργίου, Ζορμπάς, Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Κόντος.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Κοτσώνης (59’ Βαλιός), Αναστασιάδης, Όμο, Kαραγιάννης, Αυγενικού (56’ Μπουλούλης), Ντουρμισάι, Μπλάζιτς (67’ Πίντο Ντα Σίλβα), Βάντερσον.

https://youtu.be/hiIqN0BRNbs

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected