Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Κύπελλο Ελλάδος

Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής 3-1

Χωρίς τίτλοΤο μεσημέρι της Πέμπτης η Ξάνθη κατάφερε να σημειώσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από αυτό του Παναιτωλικού, τρία γκολ και επικράτησε άνετα της Καλλονής στο γήπεδο των Πηγαδίων για την δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος, παρουσία ωστόσο λίγου κόσμου που παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Όπως αναφέρει το thrakisports.gr, η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις  στο 2ο λεπτό με τον Ράνο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια σέντρα που προήλθε από ατομική προσπάθεια του Ντάνι Νιέτο και πλάσαρε από κοντά τον τερματοφύλακα της Καλλονής Μανιάτη για το 1-0.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες αρχικά με τον Μπαξεβανίδη, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι και λίγο αργότερα με τον Λουσέρο να επιχειρεί ένα σουτ εντός περιοχής με τον Μανιάτη να αποκρούει και να παραχωρεί το κόρνερ. Στο 23′ η πίεση της Ξάνθης καρποφόρησε καθώς σε σέντρα ενός εκ των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού Νιέτο και κεφαλιά του Λισγάρα ο Μανιάτης αρχικά απέκρουσε, αλλά ο Λάζιτς πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Καλλονής πραγματοποιώντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45′ λέπτου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά και στο 48′ κατάφερε να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν μετά από μπαλιά του Ντε Λούκας αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Νιέτο και με εξαιρετική λόμπα κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μανιάτη γράφοντας το 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Καλλονή ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Φράγκο που νίκησε τον Ζαρόπουλο από κοντινή απόσταση για να γράψει το τελικό 3-1.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες έδειχναν να αποδέχονται το σκορ, και η Ξάνθη «έσβησε τις μηχανές» έτσι, ώστε να εξοικονομήσει δυνάμεις για την σημαντική κυριακάτικη αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που καίγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται αρκετά κάτω στον βαθμολογικό πίνακα της φετινής Super League.

Με αυτήν την νίκη η ομάδα της Θράκης παρέμεινε στο κόλπο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού πλέον στη τελευταία αγωνιστική των ομίλων κυνηγάει δύο αποτελέσματα στον Εύοσμο απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, είτε την ισοπαλία είτε φυσικά την νίκη.

Συνθέσεις

ΑΟ ΞΑΝΘΗ:  Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου (78′ Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο (64′ Σβάρνα), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (59′ Ορφανίδης Λ.), Νιέτο, Oρφανίδης Π., Λισγάρας

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Μανιάτης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (52′ Λιταίνα), Τζελίδης, Ντάλλας (78′ Γιουκάρης), Μπουρντουτσάν, Φράγκος, Λαμπράκης, Γιώργου (71′ Σάββα), Ποζατζίδης, Ρεπέτσα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected