Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μια Τσέλσι από άλλο…πλανήτη, 3-1 τη Σίτι! (vid)

Χωρίς τίτλοΗ Τσέλσι παίζοντας πανέξυπνα νίκησε 3-1 την -για μια ακόμη φορά- αφελέστατη τακτικά Σίτι, η οποία στο τέλος έμεινε με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Αγουέρο και Φερναντίνιο.

Με νοοτροπία πρωταθλήτριας και με τακτική για Οσκαρ έπαιξε ,λοιπόν, η Tσέλσι στο “Εϊτιχαντ” κόντρα στη Σίτι και τα κατάφερε μια χαρά απέναντι στην αφελέστατη τακτικά Σίτι, η οποία δέχεται γκολ στις αντεπιθέσεις σαν ερασιτεχνική ομάδα.

Κι όμως, με όλα αυτά τα αρνητικά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης αν ο Ντε Μπρούιν δεν έχανε την ευκαιρία της σεζόν, “σημαδεύοντας” το δοκάρι προ κενής εστίας όταν το σκορ ήταν 1-0. Με τα αν, όμως, κανείς δεν κέρδισε κάτι παραπάνω από μια ολιγόλεπτη δόξα στην ανάλυση ενός αγώνα. Η ουσία είναι ότι η Τσέλσι έκανε τρεις αντεπιθέσεις, με τρεις υπέροχες μπαλιές και με τρία εξίσου υπέροχα τελειώματα από Ντιέγκο Κόστα, Γουίλιαν και Αζάρ πήρε αυτό που ήθελε και πλέον βρίσκεται στο +4 από την αντίπαλό της.

Ο Ηράκλειτος πριν 2000 χρόνια είχε πει “τα πάντα ρει και ουδέν μένει”, αλλά ο πολύς Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται να μην το συμμερίζεται αυτό. Εδώ και τρία χρόνια συνεχίζει να δέχεται με τον ίδιο τρόπο γκολ μένοντας πιστός στο δόγμα της αλληλοκάλυψης και παίζοντας ψηλά την άμυνα σε ένα ποδόσφαιρο που διαρκώς αλλάζει και κινδυνεύει να τον αφήσει πίσω. Και αυτό είναι ιδιαίτερα οξύμωρο αν σκεφθεί κανείς ότι πριν μερικά χρόνια ο εν λόγω φιλόσοφος του ποδοσφαίρου άλλαξε ολόκληρο το άθλημα με τις καινοτομίες του.

περισσότερα για το ματς στο novasports.gr

https://www.youtube.com/watch?v=3Kj5SfBPvQU

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected