Κύπελλο Ελλάδος

Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη 1-1

ksanthi2Η Ξάνθη πήρε αυτό που ήθελε στον Εύοσμο κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα (1-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

‘Οπως αναφέρει το Fl News, οι ακρίτες ήταν ανώτεροι από τον Αγροτικό Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, αλλά ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, άσχετα αν δεν το πέτυχε. Κυρίως από τις πτέρυγες επιδίωξε να “χτυπήσει” η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν με την αμυντική τους λειτουργία.

Η καλύτερη ευκαιρία για τον Αγροτικό ήταν ένα σουτ του Βαφέα στο 32′ που πέρασε εκτός εστίας, ενώ για την Ξάνθη το πολύ δυνατό σουτ από τον Λισγάρα στο 38′, που υποχρέωσε τον Γουναρίδη να μπλοκάρει δύσκολα, με διπλή προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο δεύτερο μέρος, όπως στο πρώτο. Μπήκαν δυνατά με σκοπό να σημειώσουν γρήγορο γκολ.
Και το πέτυχαν στο 56′, όταν άθελά του ο Χατζής έβγαλε μόνο τον Νιέτο, ο οποίος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στο 62′ οι παίκτες του Λουτσέσκου θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς, αλλά ο Πέτρος Ορφανίδης πλάσαρε πάνω από το δοκάρι από θέση βολής, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Τριάδη.

Και αφού έχασε αυτή τη σημαντική ευκαιρία η Ξάνθη, το πλήρωσε λίγο μετά. Στο 66′ ο Παπαγεωργίου έκανε χέρι στην περιοχή της ομάδας του, ο Αρετόπουλος υπέδειξε πέναλτι και στο 67′ ο Τριανταφυλλάκος έκανε το 1-1 από την άσπρη βούλα. Ο σκόρερ των Θεσσαλονικέων υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Ζίβκοβιτς σε εκτέλεση φάουλ στο 69′. Ο Αγροτικός ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί και όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο πίεζε την Ξάνθη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης πέρασε βασικούς παίκτες ως αλλαγή, προκειμένου να κρατηθεί έστω η ισοπαλία και συνάμα η πρόκριση. Η Ξάνθη προσπάθησε να σπάσει τον ρυθμό του Αγροτικού και τελικά κράτησε το 1-1, παίρνοντας την πρόκριση.

Συνθέσεις

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ν. Νεντίδης): Γουναρίδης, Αργυρίου, Γκέκας (65′ Φελίπε), Θεοδωρίδης (71′ Τεγούσης), Γκέσιος, Πάλλας (58′ Πάτο), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Χατζής, Τριανταφυλλάκος.

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (61′ Τριάδης), Νιέτο (79′ Σολτάνι), Ορφανίδης Π. (73′ Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected